Jump to content

Gume - FAQ

Recommended Posts

Pare nisu problem ovaj put, ali ne volim ih bacati na nešto što realno ne vrijedi toliko ;)

ovo izgleda vrijedi!

Primarno sam se i zapalio za yokohamu, pa sam sa 10 strana čuo "šta će ti to, dobro je i ovo", ali izgleda da ću morati poslušati svoj unutarnji glas :D

Jedino ih neću valjda pojesti prvu sezonu :D

Prošli vikend sam odradio 3000km s njima...

Plus: super drže na suhom i hladnom, po kiši isto stvarno jako jako dobro iznenadile su me, stara cesta koprivnica - vrbovec kiša je dobro padala, bez problema svaki zavoj s dosta većim brzinama. Autoput veće brzine bez greške, čak mi se čini da se jako sporo troše.

Minus - jako jako su bučne i jako jako puno koštaju u mojoj dimenziji a koliko vidim rade se samo kao ZP u 19". Cijena - sitnica :D

Kad ih potrosim vjerovatno idem opet na Ultrac Vorti.

To je to... ja kad potrosim Ultrac Vorti opet idem na Ultrac Vorti :D

Pare nisu problem ovaj put, ali ne volim ih bacati na nešto što realno ne vrijedi toliko ;)

ovo izgleda vrijedi!

Primarno sam se i zapalio za yokohamu, pa sam sa 10 strana čuo "šta će ti to, dobro je i ovo", ali izgleda da ću morati poslušati svoj unutarnji glas :D

Jedino ih neću valjda pojesti prvu sezonu :D

http://gt86-brz.clubitalia.forumcommunity.net/?t=55366433

Ekipa radi dobru kilometrazu s njima (doduse na nesto laksem i sporijem autu), ovaj prvi je napravio 30.000 na njima i ima jos 4 mm profila (nove su 8 mm)...

Nije Nexen za to šta ti trebaš

pojasni molim :D

ne bojim se dugovječnosti, jer ne radim veliku kilometražu godišnje (do 5000km), nego čisto naglih startova iz mjesta, kružnih tokova i inih zanimljivih mjesta gdje mogu zabaciti dupe.

ne bojim se dugovječnosti, jer ne radim veliku kilometražu godišnje (do 5000km), nego čisto naglih startova iz mjesta, kružnih tokova i inih zanimljivih mjesta gdje mogu zabaciti dupe.

Ja ocekujem da moje izdrze 10.000 :) Ako budu izdrzale toliko biti cu zadovoljan :)

Kad ekipa kaže da je ok za tu lovu onda znaš koliko je sati.. ;)

..jer evo mali osvrt na Federal SS-595 EVO koji sm kupio prije mj. dana..po suhom guma drzi 7/10 i ne uvija se jako s time da su bocnice tako tako..(vozio sam i skuplje ali mekse).. kada je mokro...GLUPLJU gumu nisam vozio..neki dan pala kiša i imao sam osjecaj da sam na ledu, a ne na asfaltu.. :D

Ali za tu lovu..205/40/17 2100kn sa montazom i ostalim je super..

Federal je najsugavija guma na svijetu !

kiša LED suho drži al nije neznam šta i još pucaju a garancija NE vrijedi

Ja sam sebi sad uzeo 4 kom Nankang NS-2R Semi slick

i prezadovoljan sam sa držanjem na suho a po kiši po autoputu bez problema 150

btw guma ima oznaku B za po kiši

Omjer Cijene i tog što nudi je predobar. svi hvale gumu i čudno kak niko tu kod nas ne spominje a gume se uspoređuje sa r888 po nekim stvarima i bolja

ima dvije smjese soft i medium 120 i 180, ja uzeo 4 kom soft

NANKANGNS2R.jpg

EDIT: i da izgleda odlično ;)

Edited by Petar001

Nexen sam vozio na A6 i CL-u sada tako da ni neznam kako se ponašaju u jurnjavi ali sigurno nije klasa Advana

najžalosnije je kad netko ima brutalan auto a ona kupuje neke "lijeve" gume

ja kad sam jurio stavljao sam uz R888, R1R, RSR i full trkači slik za svaki dan jer nema kompromisa bitno samo da čim bolje drži

images?q=tbn:ANd9GcSa9O5CkWfCH9upf04vSl21W3iq-ysnoVMelUIuisE-J6ow7X-kSQ

Federal je najsugavija guma na svijetu !

kiša LED suho drži al nije neznam šta i još pucaju a garancija NE vrijedi

Ja sam sebi sad uzeo 4 kom Nankang NS-2R Semi slick

i prezadovoljan sam sa držanjem na suho a po kiši po autoputu bez problema 150

btw guma ima oznaku B za po kiši

Omjer Cijene i tog što nudi je predobar. svi hvale gumu i čudno kak niko tu kod nas ne spominje a gume se uspoređuje sa r888 po nekim stvarima i bolja

ima dvije smjese soft i medium 120 i 180, ja uzeo 4 kom soft

NANKANGNS2R.jpg

EDIT: i da izgleda odlično ;)

Ja sam cuo i procitao podijeljena misljenja... Neki hvale, neki ne... Cijena je odlicna, to stoji... Javi za cca. 5000 km kakve su...

Zna li netko koja je cifra kod nas za ovaj NS-2R u 195/50/15 ?

Ja sam zadnje sa potenzama i sad sa dunlopom sp sport blueresponse susreo sa novim problemom,gume su u bokovima i po 210-215mm široke i u 195 širini vire po centimetar pol sa svake strane van felge 7 cola široke.

Prije je samo federal bio dosta širi od specifikacije,al opet ne ovoliko

Ja sam zasad jako zadovoljan sa Kumho KU-36, samo što se bojim da će se brzo potrošit.. napravio sam bio jedan đir 5 km brda, sve zavoji praktički i kad sam stao na vrhu točno se vidi kako ih brusi.. :D

Ja sam zasad jako zadovoljan sa Kumho KU-36, samo što se bojim da će se brzo potrošit.. napravio sam bio jedan đir 5 km brda, sve zavoji praktički i kad sam stao na vrhu točno se vidi kako ih brusi.. :D

UTQG ti je 180 isto kao na mojima :)

Ako zelis gumu koja daje grip normalno da se mora trositi :)

• 1 month later...

Vozio sam malo ovih dana accord 2.4 sa uniroyal rainsport 3 gumama. Auto drži bolesno dobro, iznad svih ocekivanja. Veli dečko da auto ni blizu nije tako držao sa t1-r (mislim da su te bile).

Ima li netko iskustva sa tim gumama? Kolika im je trajnost pošto su navedene kao kisne gume?

Cijenom su mi prihvatljive, oko 1300kn u 255/35-18 sa pdvom. Ili bi nešto drugo preporučili za jači auto, 1400kg i 4x4?

Vozio sam malo ovih dana accord 2.4 sa uniroyal rainsport 3 gumama. Auto drži bolesno dobro, iznad svih ocekivanja. Veli dečko da auto ni blizu nije tako držao sa t1-r (mislim da su te bile).

Ima li netko iskustva sa tim gumama? Kolika im je trajnost pošto su navedene kao kisne gume?

Cijenom su mi prihvatljive, oko 1300kn u 255/35-18 sa pdvom. Ili bi nešto drugo preporučili za jači auto, 1400kg i 4x4?

Ja imam 205/45/16 na skodi i guma zbilja drzi bolesno. Frend ima na saxu 185/55/14 i isto je prezadovoljan.

Kisa, suho, drzi fakat uvijek. Dosta se brzo trose. Jest da ja radim puno kilometri al rubovi su onak vec....

Apropo pojacane bocnice sta svi tvrde da ju imaju, nebi se kladila jer sam svoju zacvikala sve u svemu, sigurno bi bila u uzem izboru da sad opet kupujem

Bučna guma za popizdit. Kad su nove hoće ostat nazubljenje pa zuje. Malo veća potrošnja s njima cca 0,5L/100km na istom putu.

Ja sam ih se riješio po kratkom postupku.

Isto tako kad kupujete gume gledajte uzet što veći index brzine ako vam financije dopuštaju jer su takve gume jednostavno bolje napravljenje i imaju bolje performanse.

Edited by Marko

Cek, rjiesio si se guma jer su bucne i pola litre vise trosi radi njih, ili si imao neki drugi razlog?

Ove sta sam ja gledao imaju index brzine Y sto je 300kmh, a ja to vrlo vjerojatno nebum postigao, pa nemam golfa :D

Meni je tak svejedno za buku i potrosnju, vikend auto.. mogu se i na gusjenicama vozit nebu me smetalo :)

Ali mi je bitno da drze, da ih ne rastepem za soma kilometara i da su cijenom prihvatljive hrvatskom potrosacu

Nicol- velis imaju slabiju bocnicu? Sto si mislila pod tim da si jednu "zacvikala"? :)

Nicol- velis imaju slabiju bocnicu? Sto si mislila pod tim da si jednu "zacvikala"? :)

Nisam rekla da imaju slabiju nego se "reklamiraju" ko da imaju jacu bocnicu. Pod zacvikala mislim da je pukla jednostavno al realno, mislim da bi rijetko koja ostala citava

Cek, rjiesio si se guma jer su bucne i pola litre vise trosi radi njih, ili si imao neki drugi razlog?

Ove sta sam ja gledao imaju index brzine Y sto je 300kmh, a ja to vrlo vjerojatno nebum postigao, pa nemam golfa :D

Auto je došao s tim gumama. Živcirale su me gume jer zuje na 80+. Zatim sam otišao do vulkanizera pregledat gume da nisu oštećene. Čovjek mi uredno pokazao kako gume imaju ripne na rombove, jedan čošak se diže gore kad se gume troše.

Uzeo nove gume, drugi model/marka, odma poslje išao pogledat špur koji je bio uredu. Stalno sam u autu i često radim duža putovanja i smeta me da mi je glava ko balon od buke. Auto je značajno tiši i rezultat svega je tih pol litre.

Index brzine ne označava samo pri kojoj brzini se smije guma maksimalno opteretit. Deformaciju gume na kočenju, bočna deformacija, i još puno toga korisnog i pri nižim brzinama.

Da, kuzim da te ubijalo ako su ruzile. Ali velim meni to nije problem za tih par km tjedno sta cu napravit. Bitno mi je da drze. Gledao sam i 595 RSR ali nakon prica i slika o razljepljivanju malo me strah te gume, makar imam super iskustva sa slabijim modelom 595SS

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...