Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

[mention=122]brba[/mention] your 2 cents?
Znaci ovo da nitko u detailingu ne koristi sonax necu ni komentirat. On je zapeo 10 godina u prošlosti. Nema smisla uopce ulazot u raspravu. Ignore

Za čišćenje Koch Polstar. 1:10 za sve. Koža plastike sve. Meni daleko najbolji cistac kaj sam do sad probao , a probao sam puno toga
https://ph-detailing.hr/proizvod/koch-chemie-pol-star-1l-visenamjenski-cistac/

Za zastitu isto mi se sviđa od Kocha a povoljno je https://ph-detailing.hr/proizvod/koch-chemie-leather-star-1l-njega-za-kozne-presvlake/

Dolazi na stanje kroz koji dan.

Inace po novom smo zastupnici za Koch Chemie. Jedan od najvecih brendova u tom poslu. Proizvode i pune za hrpu drugih. Oem su u mercedesu itd itd.
Mogu napravit kratak popis par proizvoda koji su mene apsolutno odusevili od njih. A cijenama su top a sva pakiranja veca od drugih brendova.

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

15 hours ago, robert said:

A Sonax profesional i to nevalja heheheh

Jedino ja budala Sonax vozim na 3 auta ?

A ovo da to niko koristi... no comment.. kreni samo od pasta za poliranje na dalje.

Keramiku isto imaju jako dobru.

• Like 5

@brba bio sam prošli tjedan kod tebe uzeti Interior detailer pa usput uzeti i onaj Angelwax brzi vosak na akciji za 149kn pa mi momak preporučio taj Koch koji i kamenac skine i fakat je dobar, lim ko staklo nakon njega, tu mi je auto na moru parkiran od nedjelje, sjaji se pesja jajca

• Like 1

On 7/19/2022 at 3:02 PM, Goertosing said:

Nema nikakve veze tko je dulje na tržištu s kvalitetom proizvoda, ali kad već spominješ:

Menzerna = 1888
Meguiar's = 1901

3M = 1902
Collinite = 1936
Gliptone = 1947
Sonax = 1950

...

@ND4SPD pomagaj ?

Svi na forumu imaju internet, dakle mogu pronaci koji je najstariji proizvodjac, ako smatraju da stariji proizvodjaci imaju vecu kvalitetu proizvoda. U stvarnosti svi koriste iste ili slicne formule (sastave i strukture kemijskih spojeva), s time da vecina firmi ima hobi i profi program, gdje sama logika nalaze da je profi program bolji, ali cesto zahtijeva odredjenu pripremu i nekakvo barem osnovno znanje i iskustvo za rad s istim.

• Like 1

Please do.
Koch FSE - detailer sa dodatkom za skidanje kamenca. Mozda najlaksi za radit sto sam ikada proba. Jako jako gladak. Odlican za brisanje stakla , i prednju sajbu slobodno naravno. Radi sto bi detailer trebao radit. 1L puna cijena 100kn. Đabe

Koch Polstar - dosad meni najdrazi apc , jedini koji je ph neutralan. Ugodnog mirisa , nista ne fleka. Koza plastike alcantara , sve ostaje fino glatko nakon njega. Fantastican i isto povoljan. Klasu iznad svih a pola cijene.

Eulex - skidac smole , naljepnica svega. Jako đubre. Najjace skida kaj sam do sad probao.

Leather star za kožu top - moja preporuka namazat i na kraju prebrisat na vlaznu krpu da ne ostane koja flekica. Ovisi od koze do koze

GUF - premaz za gumene tepihe. Ozivi ih jako , prvi namjenski proizvod kojim se mogu mazat i tepisi i papucice dolje i sve. Vrh.

Motorplast - dressinf za motor , opere se , nasprica na sve i zatvori hauba. On se osusi i sve bude top.

Sad dolazi plast star , za gume i plastike.
I jos par proizvoda.

Al kazem fse , polstar. Su mi bas revolucija i trosim ih na litre tjedno.

• Like 4

1 hour ago, brba said:

GUF - premaz za gumene tepihe. Ozivi ih jako , prvi namjenski proizvod kojim se mogu mazat i tepisi i papucice dolje i sve. Vrh.

Znaci li ovo da konacno postoji proizvod koji ce zacrniti gumene tepihe, a da poslije toga nisu klizavi?

Edited by narimiran

14 hours ago, tigar_87 said:

Ako koga zanima pojavili su se Quixx proizvodi - dosta dobro su se pokazali za neke sitne DIY popravke: https://car-detailing.com.hr/?s=QUIXX&post_type=product

Uz svaki proizvod je i video kako se koristi

Guras marketing jako preko foruma, pocet cu proviziju uzimati. ?

Ili barem promo kod crotuned2022 sa 10-15% popusta za promociju.

• Samo ljubav 1

Znaci li ovo da konacno postoji proizvod koji ce zacrniti gumene tepihe, a da poslije toga nisu klizavi?
Tocno to. Prvi namjenski za to. Ne one fore dobro mi radi dresing za motore i ne sklize se tak jako. Ne, ovo se ne sklize nista !

• Samo ljubav 1

On 7/19/2022 at 3:02 PM, Goertosing said:

Nisam nigdje u "detailing" krugovima čuo da netko hvali Sonax, a rijetko ga tko uopće i koristi. Sonax radi stvari za narodne mase, jeftine proizvode koji se masovno kupuju po trgovačkim centrima i koji se nikako ne mogu mjeriti sa firmama koje su usko specijalizirane samo za detailing. Tko god se imalo bavi time (bilo kroz hobi ili ozbiljnije), vidi razliku.

Ono, primjer, Sonax ima polir pastu za poliranje kroma na autu. S tom pastom možeš cijeli dan žuljat po kromu i nisi ga ni poškakljao (a kamoli skinuo tragove kamenca ili ogrebotine). Onda uzmeš Menzerna HC pastu i rješiš sve za 2 minute.

Nema nikakve veze tko je dulje na tržištu s kvalitetom proizvoda, ali kad već spominješ:

Menzerna = 1888
Meguiar's = 1901

3M = 1902
Collinite = 1936
Gliptone = 1947
Sonax = 1950

...

@ND4SPD pomagaj ?

Sonax je jako napredovao zadnjih 10-ak godina i proizvodi su jako dobri, a neki best buy.

Profiline Leather cleaner i sredstvo za njegu kože su top, a cijena im je nikakva.

Ovako na prvu mi još padaju na pamet Polymer Net Shiels, Briliant shine detailer i Čistač felgi Beast. Da ne spominjem da neke te proizvode možete kupiti u Kauflandu na akciji po 50-ak kuna, dok su vani cijene tih proizvoda 80-100kn.

To koliko je dugo netko na tržištu nema smisla gledati u svijetu koji se u zadnje 2 godine okrenuo naopačke (npr. gdje danas no1 proizvođač mobitela Nokia).

On 7/21/2022 at 9:24 PM, brba said:

Koch Polstar - dosad meni najdrazi apc , jedini koji je ph neutralan. 

Mislio sam uzeti par stvari od Kocha, ali nije mi se dalo narucivati izvana...

Samo jedna opaska, Koch Pol Star nije jedini APC koji je pH neutralan.

Nije. Ali velika vecina ih je alkalna poprilicno.

Ne smeta to nista ali vidi se npr kad puno radis, pa naspricas kozu pa nekad vidis tragove curenja apca. Polstar to ne radi a fantasticno cisti. I iza njega ne ostaje suhi finish onak.

• Like 1

14 minutes ago, brba said:

Nije. Ali velika vecina ih je alkalna poprilicno.

Ne smeta to nista ali vidi se npr kad puno radis, pa naspricas kozu pa nekad vidis tragove curenja apca. Polstar to ne radi a fantasticno cisti. I iza njega ne ostaje suhi finish onak.

Kad si vec tu, jesi probao Labocosmeticu? To je Mafrin profi/detailing program. Ako jesi, bas me zanima misljenje, dosta ljudi ih jako hvali...

Drzali smo ih kratko u prodaji i odustali od njih skroz. Mozda 2 ok proizvoda. Nista sto drugi brendovi nemaju jeftinije i bolje.
Ista stvar kao Innova , premium brend frabera.

• Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...