Jump to content

Eurodizel

TomiTraktor

Recommended Posts

ja sam na motoru osjetio razliku 95 ina i 100 omw dok mi auto manje smrdi kroz auspuh sa omw 100. sad nisam mirisao

Dan danas na Raptoru osjetim razliku kad stari toči na INAi. Svaki put ga nazovem da ga steram u kurac.

Motor se stepava na leru lagano, prilikom laganog otvaranja gasa malo troka...užas...

• Replies 115
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Benzinca tocim na Petrolu i tocim 100-tku,

Dizelasa tocim na samo na Tifonu...

Na Tifon se dostavlja iz iste punionice kao i Ina, samo sta Tifon ima rigoroznu kontrolu do odredista, ili ti ga benzinskih..

barem mi tako kazu ljudi koji tamo rade...ako lazu oni onda lazem i ja...

Na Tifonu nikad nisam imao nikakvih problema, itd itd...

A kakva je situacija s benzinom? Ja sam dosad tenkirao na omv-u i nastavio na croduxu, ali koliko pratim potrosnju nekih 10-ak posto manje sada predje nego s omv-om. Kakva su vasa iskustva?

Dok sam vozio dizela 10 god samo omv i tifon! Ne znam zasto izbjegavam lukoil i petrol, a za inu znam zasto:)

Evo čuo sam se s ujakom....dakle... INA razlike ima samo na brendiranim gorivima (INA Class, OMV/Crodux Premium, Petrol nekaj..) ali ne

po kvaliteti nego po dodanim aditivima. ditivi nisu svi isti i ista količina nego se dizajnira prema bazi koja je slična kod svih.

Npr INA proizvodi svoje gorivo u Rijeci i Sisku, a ako nema dovoljno kupuje u Mađarskoj koje se proizvodi iz ruske nafte, Tifon ima sve

iz Mađarske...(INA jedino po ljeti kupuje od Katara mlazno gorivo za avione kad nema dovoljno, to su točili u Antonova kad je bio tu)

OMV je prije kupovao gorivo sa Sicilije i od Grka, porijeklo Maroko, Crodux kupuje od INE, Petrol kupuje godinama od INE i imaju skladište na Žitnjaku.

Dakle, kaj vam to govori?

Jedino je prije bio problem za zasumporenim gorivom dok nisu bile modernizirane rafinerije do cca 2007 i tada je jedino Tifon imao

gorivo za moderne dizelaše kao i benzin samo kaj je bio cca 1-1,5 kunu skuplji od ostalih pumpi...

Tako da priče Klijo DCI mi ide 300, a Pasat mi troši mjer'cu 3l/100 zaboravite...svaka vožnja je potpuno drukčija i lažete sami sebe

Edited by maredo

Dan danas na Raptoru osjetim razliku kad stari toči na INAi. Svaki put ga nazovem da ga steram u kurac.

Motor se stepava na leru lagano, prilikom laganog otvaranja gasa malo troka...užas...

Nedavno sam tocio cabria 100tkom na croduxu i isto se stepava na leru sto prije nikad nije bilo.

U voznji nisam primjetio nikakvu razliku.

Jedno je sigurno a to je da cu izbjegavati crodux.

Ja sam stalno točio 100 tku na OMW-u ...Od kako je Crodux preuzeo sipam i dalje na istoj benzi 100 tku ali sam primjetio u nekim čudnim okolnostima da auto zna zatrokirati i prelazim dosta manje kilometara sa istom količinom goriva ...Uopće to nisam povezivao sa gorivom i promjenom vlasnika do sada dok nisam otvorio ovu temu.Znači isto kao da sipam na INI :)

Evo čuo sam se s ujakom....dakle... INA razlike ima samo na brendiranim gorivima (INA Class, OMV/Crodux Premium, Petrol nekaj..) ali ne

po kvaliteti nego po dodanim aditivima. ditivi nisu svi isti i ista količina nego se dizajnira prema bazi koja je slična kod svih.

Npr INA proizvodi svoje gorivo u Rijeci i Sisku, a ako nema dovoljno kupuje u Mađarskoj koje se proizvodi iz ruske nafte, Tifon ima sve

iz Mađarske...(INA jedino po ljeti kupuje od Katara mlazno gorivo za avione kad nema dovoljno, to su točili u Antonova kad je bio tu)

OMV je prije kupovao gorivo sa Sicilije i od Grka, porijeklo Maroko, Crodux kupuje od INE, Petrol kupuje godinama od INE i imaju skladište na Žitnjaku.

Dakle, kaj vam to govori?

Jedino je prije bio problem za zasumporenim gorivom dok nisu bile modernizirane rafinerije do cca 2007 i tada je jedino Tifon imao

gorivo za moderne dizelaše kao i benzin samo kaj je bio cca 1-1,5 kunu skuplji od ostalih pumpi...

Tako da priče Klijo DCI mi ide 300, a Pasat mi troši mjer'cu 3l/100 zaboravite...svaka vožnja je potpuno drukčija i lažete sami sebe

Krivo...to kad je postojao Euro-Petrol prije 2 i više godina, sadašnji Petrol gorivo dobiva iz Kopra i Ljubljane! ;)

Pitao čovjeka prije otvaranja ove teme na Omv-u (tj. Croduxu :doh:), ima specifikaciju otkud i kaj dolazi, 100-tka dolazi iz austrije cisternama i ona je omv-ova i dalje, diesel je zadnja 2 puta došao iz texasa, jednom prije toga tu neki bliski istok nešto, a eurosuper 95 iz bosne ilitiga iz Rusije gore negdje pa glavnina dolazi u bosnu i onda Croduxu ide dio, eto.. čovjek čitao s papira, pa sad kome kaj paše :thumbsup:

edit: ako mi čovjek lagao lažem i ja vas, samo da se ogradim :D

Edited by megane

Jučer natočio plin na Croduxu iznad Grobnika/Oštrovica i auto se stepava na leru. Krenem prema ZG - check engine p0171 - smjesa siromašna. :-(

ma nemoguce kaze sporis da je crodux isti ko omv :D

crodux izbjegavaj od sad pa do smaka svijeta

a vidis jos zanimljivije je sto su ti motori bili proizvedeni kada je bilo iskljucivo 95ica na trzistu. To mi nije jasno..

a vidis jos zanimljivije je sto su ti motori bili proizvedeni kada je bilo iskljucivo 95ica na trzistu. To mi nije jasno..

Ni meni, valjda imaju tako dobar komp (ECU) koji se u stanju prilagoditi gorivu. Mislim na paljenje i smjesu.

Ista stvar je sa E46 M3. Baš me neki dan zove Marek da mu se stepava auto na leru - pitam ga da li je točio INAu - naravno...potrefilo mu se da je morao 2 tanka 95tice zaredom točiti. Odmah je utočio 2/3 100tke sa OMVa i sve 5.

Ako netko ne vjeruje, nema problema - imam kantu od 10L budemo je natočili sa 95icom sa INA-e, i 100tkom sa Petrola i motor će raditi na leru i skuži se razlika. Možemo se i kladiti. :cool:

Od skutera do r-ova,od krama do pila točio na ini i nikad nisam osjetio razliku al skužili smo već ja i kolege da ima pacijenata kaj osjete točno da auto izgubi konje,kolko nm je izgubiio,detonira bla bla...obično vele moje kolege ovak; ooo,ne došel je zg,odi ga ti naplati! Samo se ekipa uvjek žali neki kurac,švabima je dobro,čehima je dobro,al nama ne valja i zacukava...

Od skutera do r-ova,od krama do pila točio na ini i nikad nisam osjetio razliku al skužili smo već ja i kolege da ima pacijenata kaj osjete točno da auto izgubi konje,kolko nm je izgubiio,detonira bla bla...obično vele moje kolege ovak; ooo,ne došel je zg,odi ga ti naplati! Samo se ekipa uvjek žali neki kurac,švabima je dobro,čehima je dobro,al nama ne valja i zacukava...

Ako netko ne vjeruje, nema problema - imam kantu od 10L budemo je natočili sa 95icom sa INA-e, i 100tkom sa Petrola i motor će raditi na leru i skuži se razlika. Možemo se i kladiti. :cool:

Kada si toliko uvjeren i poznaješ vozila (aute,motore) bolje od njihovih vlasnika uloži neku lovu,očigledno će ti se duplo vratiti.

Oklada je predložena,na tebi je da prihvatiš ili odbiješ...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...