Xman Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Aha, s odbitkom poreza 1560 kn.Brutalno, toliko me kostala 1 Conti 850p. A da ga jebes, nije 4 puta bolja nikako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 6 hours ago, DiscoVolante said: Aha, s odbitkom poreza 1560 kn. Cetiri gume 225/40-18 Sava Eskimo HP2 kostaju 1560 kn? Bagatela... A cujem da uopce nisu lose... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 2 hours ago, ND4SPD said: Cetiri gume 225/40-18 Sava Eskimo HP2 kostaju 1560 kn? Bagatela... A cujem da uopce nisu lose... I ja bratu rekao da uzme za RSa a on neke Bridgestone blizzak uzeo nove Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoschuS Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 HP2 ima "C" drzanje na mokrom, znaci da nije neka sreca sto pokazuju i testovi. Guma je medju najboljim na ledu i dosta dobra na snijegu. Realno, koliko dana se stvarno vozimo po snijegu a koliko samo po mokrom i hladnom?Ja sam je isto sad gledao za Megana i na kraju uzeo Kleber KrisalpSent from my XT1039 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 (edited) 21 hours ago, Xman said: 21 hours ago, DiscoVolante said: Aha, s odbitkom poreza 1560 kn. Brutalno, toliko me kostala 1 Conti 850p. A da ga jebes, nije 4 puta bolja nikako. Na vlažnom/slinavom je. A tu se po zimi onako voziš 90% vremena. Na Doblou imam TS860 i guma je top. Prije nje nekih 4 sezone imao TS850. Edited October 7, 2018 by Raptor6767 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Ako s Contijem uspiješ negdje zakočiti kad treba a sa Savom ne uspiješ - onda se Conti isplatio. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoschuS Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 (edited) O tome i ja govorim! Ja sam davno "popusio" i uzeo Savu s3 na preporuku a guma mi je katastrofa. Istina da je na snijegu dobra ali u cijelom vijeku gume je mozda bila 1% vremena u snijegu a ostatak su Zg jeseni i zime, znaci hlando, mokro i slinavo i tu mi je bila dosta losa, puuuno losija od Conti WinterContacta kojeg sam imao prije. BTW Sad sam isao pogledati razliku u cijeni, HP2 je 45kn/kom (225/45/17) jeftinija od Kleber Krisalpa kojega sam uzeo a koji je po svim testovima daleko bolja guma. Za 180kn razlike ja se necu zahebavati Edited October 7, 2018 by MoschuS Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Meni taj slavni Conti uopce nije dobar, stovise na snijegu je loš. Vozio toyo prije toga i vratio se na toyo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Ja sam na Yarisu imao nove zimske Kleber i to mi je bio zivi uzas. Po snijegu mi je ABS non stop radio i nikak stat s tim gumama. Sad imam Vredestein zimske i one su mi super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
File Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Meni taj slavni Conti uopce nije dobar, stovise na snijegu je loš. Vozio toyo prije toga i vratio se na toyo. Potpuno se slazem, bas sam se neugodno iznenadio prosle godine na skijanju koliko je los po snijegu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 29 minutes ago, BM0021 said: Meni taj slavni Conti uopce nije dobar, stovise na snijegu je loš. Vozio toyo prije toga i vratio se na toyo. Ja sam Conti vozio samo neki stari model prije, TS7xx i nisu bile nesto. Nokian prva liga, sad za ovu zimu imamo Pirelli Scorpion za probat Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerowaf Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 51 minutes ago, Vlado206 said: Nokian prva liga, Davno sam imao Nokian Hakapelita NRW ili tako nešto. Nije bio model sa dva slova nego sa tri. Kupio sam ih ne znajući ništa jer su bile snižene za čak 50 %. Meni je tada bila sjajna guma. Mislim da tome ima više od 20 godina kada sam imao stock G3 TDI i kada sam još vozio, da se tako izrazim, sa suicidalnim sklonostima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Tako gledajući, prilikom promjene amortizera treba odmah ugraditi KW var.3 jer nikad ne znaš kad ti mogu pripomoći prilikom naglog manevra, kočnice ispod 330mm Bremba ne treba ni gledati... Guma mi je cjenovno odgovarala, karakteristikama mi je dobra, i ne moram misliti hoće li tresti, hoće li izbaciti bubreg na njoj, proizvedena je u Njemačkoj i friški je DOT. Svako malo slušam priče o konjima/opremi, gewindama, remapima, pičkama materinama i onda vidiš kako netko jaako brzo vozi potpuno standardni auto/motor i zapitaš se koliko ljudi u biti iskorištava to šta ima? Znam da ovu gumu na autu neću dovesti do njenih granica, pa bila ona Continental ili Sava, doza opreza i rezerve je uvijek tu. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Meni je sava savrsena za zimsko vrijeme. Od caddya do a8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 meni je nokian wr a4 vrh guma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vili Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Vozio na coupe-u savu eskimo UHP i to 4 zime i guma je bila za svaku preporuku, sada gledam na proljeće uzeti Savu Intesu UHP2 (također je imao na coupe-u), gume su stvarno solidne i vrijede i više nego što koštaju. Preporuka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 52 minutes ago, Vili said: Vozio na coupe-u savu eskimo UHP i to 4 zime i guma je bila za svaku preporuku, sada gledam na proljeće uzeti Savu Intesu UHP2 (također je imao na coupe-u), gume su stvarno solidne i vrijede i više nego što koštaju. Preporuka. Ima brat ljetnu Savu UHP na meganeu RS u 225/40/18. Fwd i 250+hp nije neka sreća, dosta vrti auto. Za laganu vožnju ok, za neko divljanje i nije baš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Po zimskim uvjetima ionako nije bas za divljanje. Meni na quattru ide ko po sinama po snijegu ali redovito uzmem broj uzu gumu nego je tvornicka specifikacija. Po mokrom nisam primjetio da je nesto losa ali ok, uglavnom se vozim ko penzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vili Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Ja samo kažem da je današnja Sava Best buy, pogotovo kad pogledaš uloženo dobiveno, teško da ćeš naći bolju gumu po kuni uloženoj. Svakako da ima i boljih guma ali koštaju i tri puta više a sigurno nisu tri puta bolje, možda 10-15% bolje. Sent from my VTR-L09 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Mene je jednom Sava eskimo koštala na slinavom, nikad višeNe kažem da divljam zimi ali da non stop u grču vozim zbog razlike od 700-800kn na 4 gume ne isplati sePoslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoschuS Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Gore sam naveo primjer za Kleber Krisalp koji je skuplji od Save za manje od 10% a lako se vidi po testovima koliko je guma u praksi bolja. Nitko je ne uspoređuje s Michelin Alpin ili drugim ultra skupim gumama ali u toj klasi IMO ima boljih. Sent from my XT1039 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
x3m Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Sava eskimo S3 i Sava eskimo HP dva razlicita svijeta.Eskimo s3 ne bi vise nikad.Pred dosta godina sam popusio foru o s3 gumi kao super zimskoj gumi i cijelu zimu se vozio u grcu. Po slinavom skroz nevozljiva.Eskimo HP je totalno druga prica. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Trebalo bi staviti jedan auto na Savu UHP2, napraviti par krugova po Grobniku s njim, i onda sljedeću rundu na Continental Premium Contact, i vrijeme bi sve pokazalo. Ovo su sve tlapnje u prazno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoschuS Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Istina, pa najbolje kad vidis kako guma ima potpuno druge rezultate u drugoj dimenziji. Pa onda jos dodas u jednadzbu i aute sa razlicitim tezinama, razlicitom snagom, razlicitim kompjuterima koji rasporedjuju tu snagu, pa zadnji pogon itd. itd. Sent from my XT1039 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 S3 je super ZIMSKA guma a ne KISNA. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now