Jump to content

Zimske gume

Recommended Posts

HP2 ima "C" drzanje na mokrom, znaci da nije neka sreca sto pokazuju i testovi. Guma je medju najboljim na ledu i dosta dobra na snijegu. Realno, koliko dana se stvarno vozimo po snijegu a koliko samo po mokrom i hladnom?
Ja sam je isto sad gledao za Megana i na kraju uzeo Kleber Krisalp

Sent from my XT1039 using Tapatalk

• Like 1

21 hours ago, Xman said:
21 hours ago, DiscoVolante said:
Aha, s odbitkom poreza 1560 kn.

Brutalno, toliko me kostala 1 Conti 850p. A da ga jebes, nije 4 puta bolja nikako.

Na vlažnom/slinavom je. A tu se po zimi onako voziš 90% vremena. 

Na Doblou imam TS860 i guma je top. Prije nje nekih 4 sezone imao TS850.

Edited by Raptor6767
  • Like 1

O tome i ja govorim! Ja sam davno "popusio" i uzeo Savu s3 na preporuku a guma mi je katastrofa. Istina da je na snijegu dobra ali u cijelom vijeku gume je mozda bila 1% vremena u snijegu a ostatak su Zg jeseni i zime, znaci hlando, mokro i slinavo i tu mi je bila dosta losa, puuuno losija od Conti WinterContacta kojeg sam imao prije.

BTW Sad sam isao pogledati razliku u cijeni, HP2 je 45kn/kom (225/45/17) jeftinija od Kleber Krisalpa kojega sam uzeo a koji je po svim testovima daleko bolja guma. Za 180kn razlike ja se necu zahebavati

Edited by MoschuS

29 minutes ago, BM0021 said:

Meni taj slavni Conti uopce nije dobar, stovise na snijegu je loš. Vozio toyo prije toga i vratio se na toyo.

Ja sam Conti vozio samo neki stari model prije, TS7xx i nisu bile nesto.

Nokian prva liga, sad za ovu zimu imamo Pirelli Scorpion za probat :D

51 minutes ago, Vlado206 said:

Nokian prva liga,

Davno sam imao Nokian Hakapelita NRW ili tako nešto. Nije bio model sa dva slova nego sa tri. Kupio sam ih ne znajući ništa jer su bile snižene za čak 50 %. Meni je tada bila sjajna guma.
Mislim da tome ima više od 20 godina kada sam imao stock G3 TDI i kada sam još vozio, da se tako izrazim, sa suicidalnim sklonostima.

Tako gledajući, prilikom promjene amortizera treba odmah ugraditi KW var.3 jer nikad ne znaš kad ti mogu pripomoći prilikom naglog manevra, kočnice ispod 330mm Bremba ne treba ni gledati... Guma mi je cjenovno odgovarala, karakteristikama mi je dobra, i ne moram misliti hoće li tresti, hoće li izbaciti bubreg na njoj, proizvedena je u Njemačkoj i friški je DOT.

Svako malo slušam priče o konjima/opremi, gewindama, remapima, pičkama materinama i onda vidiš kako netko jaako brzo vozi potpuno standardni auto/motor i zapitaš se koliko ljudi u biti iskorištava to šta ima? Znam da ovu gumu na autu neću dovesti do njenih granica, pa bila ona Continental ili Sava, doza opreza i rezerve je uvijek tu.

• Like 4

Vozio na coupe-u savu eskimo UHP i to 4 zime i guma je bila za svaku preporuku, sada gledam na proljeće uzeti Savu Intesu UHP2 (također je imao na coupe-u), gume su stvarno solidne i vrijede i više nego što koštaju. Preporuka.

52 minutes ago, Vili said:

Vozio na coupe-u savu eskimo UHP i to 4 zime i guma je bila za svaku preporuku, sada gledam na proljeće uzeti Savu Intesu UHP2 (također je imao na coupe-u), gume su stvarno solidne i vrijede i više nego što koštaju. Preporuka.

Ima brat ljetnu Savu UHP na meganeu RS u 225/40/18.

Fwd i 250+hp nije neka sreća, dosta vrti auto. Za laganu vožnju ok, za neko divljanje i nije baš. 

Po zimskim uvjetima ionako nije bas za divljanje. Meni na quattru ide ko po sinama po snijegu ali redovito uzmem broj uzu gumu nego je tvornicka specifikacija. Po mokrom nisam primjetio da je nesto losa ali ok, uglavnom se vozim ko penzic

Ja samo kažem da je današnja Sava Best buy, pogotovo kad pogledaš uloženo dobiveno, teško da ćeš naći bolju gumu po kuni uloženoj. Svakako da ima i boljih guma ali koštaju i tri puta više a sigurno nisu tri puta bolje, možda 10-15% bolje.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Gore sam naveo primjer za Kleber Krisalp koji je skuplji od Save za manje od 10% a lako se vidi po testovima koliko je guma u praksi bolja. Nitko je ne uspoređuje s Michelin Alpin ili drugim ultra skupim gumama ali u toj klasi IMO ima boljih.

Sava eskimo S3 i Sava eskimo HP dva razlicita svijeta.

Eskimo s3 ne bi vise nikad.
Pred dosta godina sam popusio foru o s3 gumi kao super zimskoj gumi i cijelu zimu se vozio u grcu. Po slinavom skroz nevozljiva.

Eskimo HP je totalno druga prica.

• Like 2

Istina, pa najbolje kad vidis kako guma ima potpuno druge rezultate u drugoj dimenziji. Pa onda jos dodas u jednadzbu i aute sa razlicitim tezinama, razlicitom snagom, razlicitim kompjuterima koji rasporedjuju tu snagu, pa zadnji pogon itd. itd.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...