maredo Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 On 19. 11. 2018. at 18:20, marin2405 said: Ima tko ma forumu da dila sa eibach oprugama trebao bih jedne.Robi... Gabrek Tuning...
DarioB Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 On 19. 11. 2018. at 18:20, marin2405 said: Ima tko ma forumu da dila sa eibach oprugama trebao bih jedne. Expand @Raptor6767 njemu se javi, ima vrhunsku cijenu za Eibach 3
squizl Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 Imam Pro Kit na Passatu CC s DCC ovjesom (podesiva tvrdoća) i prilikom naleta na bilo koju malo jaču oštru rupu (tipa utonuli šaht ili spojevi na mostovima) nešto jako lupi u autu. Udarac je grozan i dođe mi žao auta - prilično sam siguran da udara u bump stopove, ali ne mogu izbaciti mogućnost da je riječ i o felgama/gumama, jer sam stavio 19" u isto vrijeme kao opruge (normalna serijska VW felga koja ide na taj auto). Imam dojam da se situacija blago popravi kad prebacim ovjes u "sportski" mod i onda bude tvrđi na kompresiji i reboundu. Jel to normalno za Eibach? Jel trebalo rezati bump stopove pri instalaciji.? Trenutno mislim staviti druge felge na autu, vidjeti jel se to dešava i na njima i vraćam serijske opruge gore jer se je nemoguće ovako voziti. Jel imao netko sličan problem i kak ste riješili?
Radman_ED35 Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 DCC ti ima automatski damping (https://www.my-gti.com/2653/volkswagen-dcc-adaptive-chassis-control-design-and-function) , znaci da ce automatski utvrdnut amortizer kada dode do odredenog pomaka u njemu, a posto je auto vec spusten 3-4cm, znaci da je vrlo blizo kraja kretanja; kratke opruge + oem DCC je poprilicno losa solucija, ja sam se tako vozio 2god i kada sam tu kombinaciju bacio van bio sam prezadovoljan.
squizl Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 On 08. 07. 2020. at 13:25, Radman_ED35 said: DCC ti ima automatski damping (https://www.my-gti.com/2653/volkswagen-dcc-adaptive-chassis-control-design-and-function) , znaci da ce automatski utvrdnut amortizer kada dode do odredenog pomaka u njemu, a posto je auto vec spusten 3-4cm, znaci da je vrlo blizo kraja kretanja; kratke opruge + oem DCC je poprilicno losa solucija, ja sam se tako vozio 2god i kada sam tu kombinaciju bacio van bio sam prezadovoljan. Expand Kaj si napravio onda? Prebrikao DCC i stavio gewinde? Mislim čudi me ovo jer Pro Kit je opruga koja zbilja minimalno spušta. Ono 2cm na mom autu. Valjda je jednostavno premekana.
Radman_ED35 Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 On 08. 07. 2020. at 14:29, squizl said: Kaj si napravio onda? Prebrikao DCC i stavio gewinde? Mislim čudi me ovo jer Pro Kit je opruga koja zbilja minimalno spušta. Ono 2cm na mom autu. Valjda je jednostavno premekana.Stavio gewinde, otkopcao prekidac od dcc-a da ne zmiga stalno i tjt.
BaGy Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 Tu sam opisao šta je caka kod spuštanja dcc ovjesa. Nakon što kalibriras ovjes na novu visinu, auto je puno udobniji. @squizl kupi si bump stop od nekih gewindi. Znam da je bump stop is KW-a podosta kraći. Možeš naci na eBay-u ja brijem. Nisu skupi 1 1
squizl Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 @BaGy ti si onda napravio sve navedeno u tvom postu? Novi bump stopovi (tebi su pretpostavljam došli uz K&W), nove spone senzora visine i reprogramiranje u ODIS-u? Ili je reprogramiranje u ODIS-u bilo dovoljno da auto skuži nove defaultne visine, a bump stopove preproučuješ za veći hod amortizera, a da opet imam nekakav limit na kraju?
BaGy Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 On 08. 07. 2020. at 20:03, squizl said: @BaGy ti si onda napravio sve navedeno u tvom postu? Novi bump stopovi (tebi su pretpostavljam došli uz K&W), nove spone senzora visine i reprogramiranje u ODIS-u? Ili je reprogramiranje u ODIS-u bilo dovoljno da auto skuži nove defaultne visine, a bump stopove preproučuješ za veći hod amortizera, a da opet imam nekakav limit na kraju? Expand Upravo to što si napisao tako sam napravio i auto je nakon adaptacije dobio sigurno još 30% udobnosti. bump-stopove sam dobio uz ovjes ali možeš ih kupiti zasebno spone sam isto kupio posebno, ali možeš probati i s original sponama i vidjeti hoće li ti baciti grešku (out of range bude greška, pa odbija kalibraciju)
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now