Jump to content

Recommended Posts

Posted

ja u 1.8T i 2.0 TFSI stavljam mobil peak life 5w50 s time da na svakih cca 6tkm ga mjenjam.. pogotovo na 1.8T ima razlike, što to ulje ima manje kondenzata i čišći je Oil Cacth tank.. i prazniji, jer je ulje stabilnije na višim temperaturama i neveže toliko vlagu na sebe ...

Posted (edited)

U svoju pilu točim Mobil 0w40 već 50kkm - mijenjam svakih 8-10 kkm - još uvijek prvi motor koji radi perfektno :). Smatram da se motor najviše uništava kada je hladan pa iz tog razloga upravo ovo ulje točim u svoj auto a ima i jako dobra svojstva kad se zagrije pa je ok i za klanje. Pretpostavljam da bi 5w50 bilo bolje za klanje, ali ja ipak ovaj auto koristim manje više u normalnim uvjetima.

Edited by Mario_S3
Posted (edited)

Ima 15 dana da proucavam koje ulje uzet sa svoju MPS i evo liste do koje sam dosao istrazivajuci po forumima i testovima:

1: Eneos Sustina

2: Motul 300V

3: Shell Rotella

4: Royal Purple

5: Redline

Sva ova ulja su vrhunska, razlikuju se u dobavljivosti i cijeni, a tu je Motul 300V i sa Reneovim super popustom i dalje preskupo, tako da idem na Eneos. Mislim se jedino na koju gradaciju ici, tvornicki je 5w30, citam raznorazna misljenja po Mazda forumima, tako da cu mozda cak i ostati na tvornickoj gradaciji.

BTW, sve info vezane za ulje mozete pronaci ovdje: http://www.bobistheoilguy.com/

Edited by jucca
Posted
Ima 15 dana da proucavam koje ulje uzet sa svoju MPS i evo liste do koje sam dosao istrazivajuci po forumima i testovima:

1: Eneos Sustina

2: Motul 300V

3: Shell Rotella

4: Royal Purple

5: Redline

Sva ova ulja su vrhunska, razlikuju se u dobavljivosti i cijeni, a tu je Motul 300V i sa Reneovim super popustom i dalje preskupo, tako da idem na Eneos. Mislim se jedino na koju gradaciju ici, tvornicki je 5w30, citam raznorazna misljenja po Mazda forumima, tako da cu mozda cak i ostati na tvornickoj gradaciji.

BTW, sve info vezane za ulje mozete pronaci ovdje: http://www.bobistheoilguy.com/

Na popis jos dodaj Fuchs/Silkolene Race Pro S ili R, Millers CFS, Millers Nanodrive, Gulf Competition i Yacco VX...

Posted
ELF vidim nitko osim Hansa ne spominje.

Da se odmah ogradim, "Galsko smeće" je izraz koji koristim svaki dan, ali ELF HTX 805 5W-50 još očito nitko nije uzeo u obzir a pritisak ulja i temperatura na valjcima te silovanju poput drifta se pokazalo vrh vrhova!

Isto kao i zadrti bimmeraši, "ne lupaju" im hidropodizači SAMO na Selenia Gold ulju.

Kad ih pitaš jesu li probali neko drugo bolje i kvalitetnije, ne žele čut ništa osim cajki iz bmw business radija, a ima više best buy opcija.

Ja sam imao ELF u Cliu, nisam imao zamjerke...

Posted
Na popis jos dodaj Fuchs/Silkolene Race Pro S ili R, Millers CFS, Millers Nanodrive, Gulf Competition i Yacco VX...

da,da, pogotovo Fuchs. Lista zelja je skracena max :D

U mene je direct injection, pa je fuel dillution izrazeniji, razrijedi se ulje, zato je vrlo bitno stavljati kvalitetno ulje.

Posted
da,da, pogotovo Fuchs. Lista zelja je skracena max :D

U mene je direct injection, pa je fuel dillution izrazeniji, razrijedi se ulje, zato je vrlo bitno stavljati kvalitetno ulje.

Za taj Fuchs kazu da je odlican, u GB 99% ljudi u Lancere stavlja Motul, Fuchs ili Millers...

Ovo kaj se razrijedi, da, zato i treba mijenjati svakih cca. 7000 km :)

ELF/Totatl je koliko znam jedno teisto.... Ja već dugo trpam Total Racing 10w50 i super sam zadovoljan

Isto je isto kao i Fuchs/Silkolene

Posted

Sta onda da natrpam u svoj 1.8t ? Svakodnevna voznja plus gazenje i 402 ubijanje na vrucini kiler ulja imam.

Posto sam opet odbio karter pa da stavim kak treba ;)

0w40

5w50

10w60

Sta najbolje ?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...