Jump to content

Kvalitetno ulje za turbo motor - koje?

Recommended Posts

S2000 ne ....

Kako onda taj motor na leru odrzava 4 bara? Daj malo pojasni.

Postoji zupcasta pumpa i regulator tlaka - bypass i ulje koje ima razlicito "tecenje" na 40°C i npr. 140°C.

Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju, nego stvarno ne razumijem.

Vidio sam brdo trkacih motora ( i turbo i atmosferskih), ali niti jedan nisam vidio koji ima isti tlak na leru i u visokim okretajima.

Na koji nacin je to izvedeno?

pa valjda ima pumpa dovoljno okretaja (1500ler) a regulator maximauma je malo vise, mi se vozimo od 4-4,5 bara i to je to - 0W30 i samo gas, temp 70-130st.C, vodeni uljni hladnjak

Sorry na OT. Kako to izgleda (vodeni-uljni hladnjak) i gdje to kupiti?

Pretpostavljam da je to neki izmjenjivač topline gdje se ulje hladi vodom iz vodenog sustava i time si oslobodiš malo prostora naprijed i izbaciš pravi uljno-zračni hladnjak...

Eto, ja bi to htio, jer mi iza branika postala gužva.. :rofl:

serijski je kao na GTI golfu i radi savrseno, ulje i voda se isto zagrijavaju, za 10min ja sam na 80st.C i ulje i voda i moze van iz boxa, full gas

uljno zracni ti sebi ugradjuj, ja te cekam na gridovima i 2010. gdje se vozi vise od 400m :lol::)

serijski je kao na GTI golfu i radi savrseno, ulje i voda se isto zagrijavaju, za 10min ja sam na 80st.C i ulje i voda i moze van iz boxa, full gas

uljno zracni ti sebi ugradjuj, ja te cekam na gridovima i 2010. gdje se vozi vise od 400m :lol::)

Pa zato ti i kažem. Mislim da nema smisla klasični uljni hladnjak hlađen zrakom.. Za 400m nema potrebe, po gradu ne treba, jedino na autoputu...

Kako izgleda taj na golfu? Meni bi bilo najbolje kad bi se stavio između uljnog filtera i uljne pumpe... I samo mu dovedem vodu.. :)

Pa zato ti i kažem. Mislim da nema smisla klasični uljni hladnjak hlađen zrakom.. Za 400m nema potrebe, po gradu ne treba, jedino na autoputu...

Kako izgleda taj na golfu? Meni bi bilo najbolje kad bi se stavio između uljnog filtera i uljne pumpe... I samo mu dovedem vodu.. :)

Imam ti ja jedan viška od Volvana. Poslikam ti kasnije.

pa valjda ima pumpa dovoljno okretaja (1500ler) a regulator maximauma je malo vise, mi se vozimo od 4-4,5 bara i to je to - 0W30 i samo gas, temp 70-130st.C, vodeni uljni hladnjak

Sve to stoji, ali da ces imati na leru (1500 o/min kako si rekao) isti tlak sa uljem na 40°C i 130°C ....... ne bi rekao.

Meni je sa istom uljnom pumpom na leru (900 o/ min) kad je ulje hladno tlak 5bara, na 80°C - 3bara, a na 130°C - 2,1 bar

Na 1500 o/min i 130°C mi je tlak 2,5 bara.

Sve to stoji, ali da ces imati na leru (1500 o/min kako si rekao) isti tlak sa uljem na 40°C i 130°C ....... ne bi rekao.

Meni je sa istom uljnom pumpom na leru (900 o/ min) kad je ulje hladno tlak 5bara, na 80°C - 3bara, a na 130°C - 2,1 bar

Na 1500 o/min i 130°C mi je tlak 2,5 bara.

Cirka je i kod mene tako.. skoro pa isto....

imami ja serijski voda/ulje hladnjak...

samo đi, ne izgleda on onako klasicno kako mislis nego je na kucistu filtera ulja...

a uvik mozes dat custom napravit :)

blazeni japanci :P

Imaš slike toga?

ajme G, takav hladnjak ulja ima duja iz '85e a olmajti let nema? :D umalo sam mjenjao blok radi tog pis of krep dijela od 600kn fuj

Posted via Mobile Device

Olmajti LET serijski ima uljni hladnjak zrakom hlađen... ;)

Imam ti ja jedan viška od Volvana. Poslikam ti kasnije.

Thanks...

Imaš slike toga?

Olmajti LET serijski ima uljni hladnjak zrakom hlađen... ;)

Thanks...

a di sam ja rekao nema zracno hladjeni? :huh:

evo ti moj, kocka iznad filtera ulja. imam rabljeni ak os kemijat, nosi, novi je 600kn

DSC08580.jpg

Do jaja. Znači između pumpe i uljnog filtera i na njega idu cijevi od vode... Mislim da mi je predebel za opela pa bi moglo biti sranje da se filter prenisko spusti...

Šta si rekao da te hladnjak koštao motora?

Do jaja. Znači između pumpe i uljnog filtera i na njega idu cijevi od vode... Mislim da mi je predebel za opela pa bi moglo biti sranje da se filter prenisko spusti...

Šta si rekao da te hladnjak koštao motora?

dok je bio jos 16v atmo, gubio mi vodu u tom izmjenjivacu mislio sam da mi je blok otisao pa sam vec bio nabavio drugi

dok je bio jos 16v atmo, gubio mi vodu u tom izmjenjivacu mislio sam da mi je blok otisao pa sam vec bio nabavio drugi

možeš malo ovo pojasniti,di je tekla voda vanka na spojevima ili je puštao negdi unutra,pa miješao vodu i ulje?meni se negdi gubi voda,jako malo ali se gubi, pa me zanimaju moguća mjesta propuštanja.jučer sam našao na jednom spoju od grijanja da je malo vlažno pa sam to riješio.

Ja stavljam Mobil 0w40 u S3a, mislim da je to najbolje ulje za everyday vožnju pali gasi (od -15 pa do +40c) i za poganjat se tu i tamo malo žešće. Isto stavljam i u DTMa iako se on baš ne voli previše sa tim uljem, pije litru na 4-5kkm, dosta je rijetko. S3 normala, litra na 8-9kkm.

Edited by Mario_S3

možeš malo ovo pojasniti,di je tekla voda vanka na spojevima ili je puštao negdi unutra,pa miješao vodu i ulje?meni se negdi gubi voda,jako malo ali se gubi, pa me zanimaju moguća mjesta propuštanja.jučer sam našao na jednom spoju od grijanja da je malo vlažno pa sam to riješio.

unutra se desi da procuri voda pa mijesa ulje i vodu.....javi se pa ti pokazem kako izgleda ..imam ih skinutih sa motora.

Zamijenio neko relativno jeftino polusintetsko ulje(oko 450kn 5litara kod tokica, ne sjecam se koje je tocno) 10w40 s silkolene 10w50 i dogodila mi se jedna cudna pojava.

Prije dok upalio hladan auto drzao je oko 1500rpm, sad s isto otvorenim motorcicom lergasa drzi 2200rpm. Je moguce da je to zbog ulja(da stvar tolko manji otpor dok je motor hladan) ili npr mi negde nakon izmjene poceo vuci zrak?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...