Jump to content

Gume - FAQ

Recommended Posts

Lol za tezinu... meni bmw ima 1915kg prazan. Redovito 2500kg bude.

Propisano mi je 101V ali ova guma nema u tom indexu pa sam uzeo 97H i problema nemam. Pridrzavam se da ne idem preko 210 i to je to.

Bas cu poslikat danas dok dodjem s posla. Mozda je jednoatavno greska u gumama, nije iskljuceno. Ali evo ND4SPD ih ima na evo i ja na bmw i sve su 17" pa mozemo bas usporediti... moje nisu iz Vulkala btw :)

Lol za tezinu... meni bmw ima 1915kg prazan. Redovito 2500kg bude.

Propisano mi je 101V ali ova guma nema u tom indexu pa sam uzeo 97H i problema nemam. Pridrzavam se da ne idem preko 210 i to je to.

Bas cu poslikat danas dok dodjem s posla. Mozda je jednoatavno greska u gumama, nije iskljuceno. Ali evo ND4SPD ih ima na evo i ja na bmw i sve su 17" pa mozemo bas usporediti... moje nisu iz Vulkala btw :)

Moje su na rubovima OK... Evo sad maloprije sam se vozio, cak i na suhom drze OK, a vozio sam se, pa recimo ovako javno, mrvicu brze :D Doduse ja sa svojima nisam napravio niti priblizno blizu 8000 km...

Evo mojih, dakle ravno 10000km maloprije slikano, stavljene par dana prije Božića, skidat cu ih ovaj vikend ako ulovim vremena.

Ove s blicom su zadnje gume, bas me zanima koliko su potrosene (izmjerit cu detaljno dok ih skinem), po oznakama je 8mica obrisana a 6ica se normalno vidi.

20160330_194836.jpg

20160330_194849.jpg

20160330_194934.jpg

20160330_194945.jpg

20160330_195035.jpg

@hrga

Zavisi da li zna balansirati ili ima lošu balansirku.

Ja sam iz tri pokušaja u Vulkalu radio špur i otišao drugome.

Ali fakat čudno da su propale. Neravnomjerno troše. Najviše po rubu ako gledam kao unutarnje strane

Sad sam isao do Francuza i stisnuo ga posteno po obilaznici, upalilo mi se upozorenje od senzora za pritisak u gumama, stanem na prvoj pumpi i prednje gume mi pokazu 2.8-2.9 (a cini mi se da sam ih pumpao na 2.5)

Zimske gume, index V. Jel to normalno?

Ovo su moje nakon jedno 5-6 tisuca

guma.jpg

@hrga

Zavisi da li zna balansirati ili ima lošu balansirku.

Ja sam iz tri pokušaja u Vulkalu radio špur i otišao drugome.

Ali fakat čudno da su propale. Neravnomjerno troše. Najviše po rubu ako gledam kao unutarnje strane

A gle...tresle su mi na 130 .... nakon balansiranja sad prosli tjedan do Sibenika i nazad...ne tresu vise nista...tak da mislim da je dobro izbalansirano

Haha :lol: bio na Grobniku prije 3-4 tjedna. Uzeo štrudle i pizzu u Čavlama, parkirao na ulazu kod zavoja i gledao jedno sat vremena... :D Takva procjena me i brine, netko će me optužit da sam divljao pa syeb`o gume. Probao sam se malo jače vozit s tim tek kad sam ga uzeo, na ljetnim gumama, i odmah sam odustao i krenuo na njuškalo :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...