Jump to content

Gume - FAQ

Recommended Posts

• 1 year later...

da pitam tu

dali je ovo normlano da se guma ovak raspadne !?

i to obje moje i obje od frenda skoro isto !

d18e2d76.jpg

slao sam slike u molydon kazu to je NORMALNO da su dobili odg od federala ? ?????

sa toyo r888 nikad nista slicno a vozene cijelu sezonu i evo sad i dajle voze

Ja sam se prilično razočarao u tu gumu. Čitao dosta putu na netu da ju uspoređuju sa R888. Nema to veze sa Toyom, to su dva svijeta.

točno to nikakve veze ...

daj vidi dali je i tebi tak pukla ? baš me zanima dali svima tak ili koji k

da pitam tu

dali je ovo normlano da se guma ovak raspadne !?

i to obje moje i obje od frenda skoro isto !

d18e2d76.jpg

slao sam slike u molydon kazu to je NORMALNO da su dobili odg od federala ? ?????

sa toyo r888 nikad nista slicno a vozene cijelu sezonu i evo sad i dajle voze

Ni po meni to nije normalno a sigurno nije ni tehnički ispravno što je najvažnije od svega

meni su odgovorili da su imali taj problem sa prvom serijom i da su ga kasnije ispravili ali garantiraju sigurnost i to je to

nedavno nabavio dvije mrvicu vožene Hankook RS2 i primjetio istu stvar a toga kod Toyo nikad nisam vidio a razne sam vozio i svakako ih mučio

inaće ja sam sa RSR jako zadovoljan i opet sam ih stavio na auto,baš budem pogledao imaju li i one crtu i ako malo bolje pogledaš ta crta je taman dubine koliko je "meso" na gumi tako da nema straha

i ja sam pokušavao po autoputu da rokne baš me bolio k :doh:

kolko para tolko muzike

Nisu uopće jeftine kao ostatak Federal ponude ;)

Pozivođači guma ovaj slučaj objašnjavaju na ovaj način : semy - slick gume se trebaju postepeno zagrijavat a isto tako i hladit npr kao kočnice na trkačim autima inače guma doživi "šok" kako oni kažu i desi se to puknuče ali garantiraju sigurnost i sa tim puknučem.

E sad ja ne želim bit neki sudac i stavljat se na nečiju stranu da se meni to desilo na gumama vjerovatno bi isto tražio nove gume (reklamirao proizvod) ali i ova priča od proizvođača guma u jednom smislu drži vodu.

Večini očito kaj je išla na street race sa njima je popucala a onima koji idu na track days ne pucaju. Rajmond hvali ovu gumu i mislim da mu nikad nije pukla.

Buduci da nigdje ne mogu naci Toyo R888 gledam Kumho Ecsta V70A. Pitanje koje imam glasi ovako; koju mjesavinu je preporucljivo staviti na auto (Clio 197 RS), srednju K60 ili tvrdu K90? Auto se vozi svaki dan, grad, skola, trgovina, suho, kisa, s naravno temperamentnijim vikend voznjama i eventualno jednom godisnje izletom na Grobnik gdje se napravi par krugova.

--BRZI-- ja ih koristim za svakodnevnu vožnju znaći nisu izložene temperaturnim "šokovim" tako da im to baš i ne drži vodu osim u teoriji

da smo u USA jedna fina tužba i da vidiš kako bi stigle nove gume i odšteta a ovako ko jebe nas balkance

grijanje hlađenje ?? gdje sam ja dobio upute kakve ili nesto

neke temperature ono na kolko sta ? mislim GLUPOSTI

sto ex kaze na TOYO nikad nista slicno

i Ponavljam 595 rs-r NISU SEMI SLICK gume kak se ograđuju na njihovoj stranici ljepo pise da su to extream performance

a semi slick su druge gume FZ-201 i FZ-202

tak da ovo sta pisu da se to desava na semi slick bla bla isto ne drži vodu

Ja zadovoljan nisam nikako

i ovo nece stat na ovom sigurno

evo ovo je njihov odgovor na ta puknuča:

Kindly visit the website for details, http://en.wikipedia.org/wiki/Tire_uniformity

Refer to the attachment photo, the RS-R is semi-slick tires, it is a soft compound, therefore it is normal to have the visible tread splice after stress driving. This is common for all other brand with similar compound.

It should consider as normal and not manufacture defect.

Best Regards,

Barry Huang

Service Section

QA Department

Federal Corporation

http://www.federaltire.com

Kakva glupost..."normalno" ?! Iz iskustva i prilicno potrosenih Yokohama aO48 , r888, eno i full slick i nigdje se nije pokazalo ovakvo ostecenje. Da ne pricam nakon jednoga dana koristenja...idiotizam...previse teorije a premalo prakse odnosno testiranja.

točno to nikakve veze ...

daj vidi dali je i tebi tak pukla ? baš me zanima dali svima tak ili koji k

Mislim da nisu, ali nisam 100% siguran. Budem u subotu digao prednji kraj na dizalicu, pa izvrtim oba kotača i pregledam detaljno. Ali guma se doslovce mrvi, a ne drži niti približno kako sam se nadao da bude.

t-code je te gume vrtio u osijeku kad da nikad ne bude prestalo vrtit :D do pola staze se culo skrgutanje gume

:D

Da, ta guma mi ne drži do 150 km/h kako treba. Uz užasan start (više od 6 sekundi do 100 km/h) i proklizavanja pola staze, vrijeme auta 12.6 sec. Ali ne u Osijeku, nego na Grobniku. Za BiŽ ćemo probati nešto novo, nešto divlje, pa da vidimo može li ili ne može :lol:.

evo ovo je njihov odgovor na ta puknuča:

Kindly visit the website for details, http://en.wikipedia.org/wiki/Tire_uniformity

Refer to the attachment photo, the RS-R is semi-slick tires, it is a soft compound, therefore it is normal to have the visible tread splice after stress driving. This is common for all other brand with similar compound.

It should consider as normal and not manufacture defect.

Best Regards,

Barry Huang

Service Section

QA Department

Federal Corporation

http://www.federaltire.com

I dalje govore da je to SEMI slick što NIJE

i govore da se to desava i na drugim gumama ŠTO NIJE istina, na toyo se nikom to nije dogodilo !

Ivane znam da nisi ti kriv ali ja cu doc u molydon i vratit gume jer ja se na ovom neću vozit

znaci mozda je bila greska danas nisam stigo otic da vide ali idem za koji dan !

a daj mi reci si probo hankook Ventus RS2 ?

jel valja to sta da mi zamjene za te dvije ?

losa je ta ventus rs2.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...