Raptor6767 Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 (edited) jel to samo na cuprama il i ed, s3? btw. i frendu na Leonu FR 2.0 tfsi 200 ks isto troši ulja.. dok 1.8 t polo ne troši kapi.. daj rene prevedi na hrvatski to.. :lol: To je na tim 2.0 motorima i na onim 1.4 u Ibizama. Ukratko, troši ulje radi potrošenih karika i shodno tome "shebanih" cilindara. A to se dogodilo radi prebogate smjese. Ovo su potencijalni uzroci te prebogate smjese: 1). Neispravni injektori goriva koji puštaju "sirovo gorivo" u cilindre kada je motor ugašen. 2). Neispravan ventil recirkulacije ispušnih plinova (moja isprika na gotovo doslovnom prijevodu, ne znam napamet stručni naziv) 3) Blokiran "izdušak" kartera što je uzrok podizanju pritiska goriva u karteru i podizanja ulja mimo prstena (vjerojatno misli na uljne prstenove/karike) i sagorijevanju istog u clindrima Eto, zdravo seljački, nestručni prijevod. Neka ti naprave test u ovlaštenom, natoče ti ulje na max i dođeš nakon 1000km da vide koliko je auto potrošio. Mislim da ako je >0,5L da je to onda problem (premda u svim jamstvenim knjižicama piše 1L). Ali nemoj me uzeti za riječ, treba vidjeti na netu kaj kaže ekipa koja je (ne)normalna potrošnja ulja na tim motorima. Edited November 8, 2012 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladen Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 u ovlašteni, osim što je trenutno akcija na dijelove dobiješ garanciju na ruke i dijelove.. kod štefa to nemaš.. nije ti to gt turbo.. uuu sad si me scimo!:thumbup: Mislim da je Rafaj sa svojim GTI-em sad na akciji platio negdje oko 5000 kn veliki servis u Porsche-u. Zvao sam i dogovorio! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 (edited) Neki 2.0 TFSI troše ulje, ništa strašno, nekih 1 litru na 5kkm - i to su im jedine mane. Ja se nebi zamarao, kao što se ne zamaram sa A4 koji je bez ijedne greške prešao 100kkm, troši malo ulja, jebiga, nekim proizvođačima je normalno i litra na 500km lol. A ko zna, možda i turbo troši ulje pa ne mora bit da je motor problem. Edited November 8, 2012 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 (edited) Mislim da je Rafaj sa svojim GTI-em sad na akciji platio negdje oko 5000 kn veliki servis u Porsche-u. super cijena.. kaj hoćeš reći da je puno? pa za svoju mazdu sam svojevremeno veliki servis u ovlaštenom platio 7500 kn, a još je mojih dijelova bilo 2500kn.. znači sve skupa me ispalo prije tri godine 10kkn.. za ubit nekog.. tak da je ova cijena za duplo mlađi auto odlična.. ima na zubakovoj stranici servisna akcija, odabereš 2.0 TDI i računaš jedno 10-15% (zaboravio točno) nižu cijenu.. http://www.autozubak.hr/vw/osobna-vozila/servis-i-oprema/kalkulator-servisnih-paketa/ Edited November 8, 2012 by killuminati Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Pa hocu rec da je to super cijena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Neki 2.0 TFSI troše ulje, ništa strašno, nekih 1 litru na 5kkm - i to su im jedine mane. Ja se nebi zamarao, kao što se ne zamaram sa A4 koji je bez ijedne greške prešao 100kkm, troši malo ulja, jebiga, nekim proizvođačima je normalno i litra na 500km lol. A ko zna, možda i turbo troši ulje pa ne mora bit da je motor problem. @ Rene: Hvala na prijevodu.. Pa to za 2.0 TFSI sam čuo na dosta mjesta da oće potrošit ulja.. Nebitno bio to GOLF, LEON, AUDI, itd.. Eto kao što i sam kažeš da ti Audi od starog troši litru na 5000 km.. Jer čuo sam se s nekim likom za Cupru neku i kaže mi da mu potroši cca 1,5 litru na 8000 km.. Pa mi nekako na prvu to bilo dosta.. I još uvijek mi je.. E sad, u jednu ruku strah me da nije loš motor, a opet može bit da je sve ok.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Jebote koliko trose ulja... moj od servisa do servisa ako potrosi pola litre, ma eto neka bude i litra puno sam rekao.... a nije bas da je serijski... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Jebote koliko trose ulja... moj od servisa do servisa ako potrosi pola litre, ma eto neka bude i litra puno sam rekao.... a nije bas da je serijski... Da, navodno je sve >0.5L/500km puno. Oil Consumption test:They would top up the oil and tell you to rebook it when you reach 1000miles for a test to check if your car is consuming alot of oil (4 days for SEAT HQ to reply back to dealers to tell them what to do), if so they would again rebook your car in for further testing (which they need the car for a week) and they will send a report to SEAT HQ and then rebook your car again for engine parts changing (which they need the car for two weeks). All done under warranty though! I'm currently in this process of getting my engine parts replaced. My post about my oil consumption http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=354326 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 e ekipa šta vas zabrinjava, nemojte da hondaš o ulju prozbori Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Jebote koliko trose ulja... moj od servisa do servisa ako potrosi pola litre, ma eto neka bude i litra puno sam rekao.... a nije bas da je serijski... pa očito nisu svi motori isti.. zato i pitam.. jel to u redu takva potrošnja il nije.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Dokle god je sve u motoru na jednom mjestu ja se ne zabrinjavam - a moj recimo ne troši skoro ništa ulja, 3 deci na 5000km, tako nešto .. Dok ne dimi plavo sve je ok :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Dokle god je sve u motoru na jednom mjestu ja se ne zabrinjavam - a moj recimo ne troši skoro ništa ulja, 3 deci na 5000km, tako nešto .. Dok ne dimi plavo sve je ok :lol: da, al može se dogodit da kupiš polovan tfsi, i za 1000 km se uzjebe, i onda si u k.. a kao normalno da troši ulja.. al i ja sam mišljenja da s baš ne rasipaju ko kokice.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 ozbiljno ti kazem,na 1000 km moze popit 1L ,moj srkne 1dcl AKO edit 1dcl na 10000 km moj motor popije ali kazem ti ugrubo kako piše u knjizici to je nista, meni je alfa nova srkala litru na 1000 km, nakon jedno 20 tkm je pocela litru na 700, ventili su izgarali od potrosnje, cak je na saltanju znala zadimiti Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 robert: koja alfa? ako je nova toliko trosila, moguce da su ti je "fino tunirali" kad su ju skidali sa slepe i premjestali po dvoristu.. znas ono, hladan motor u blokadi itd.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 e ekipa šta vas zabrinjava' date=' nemojte da hondaš o ulju prozbori [/quote'] na hondi ako potrosi 1 deci na 100 000km u vtec.u onda nevalja :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 na hondi ako potrosi 1 deci na 100 000km u vtec.u onda nevalja :lol: Hondi jednom kad staviš ulje, više nikad ne moraš. I što je rijeđe to bolje jer lakše reciklira to isto. Jedino je problem sa vodom u kileru ako se koristi opcija: "pretvori destiliranu vodu/antifriz u pitku vodu". Onda to moraš nadotakati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Hondi jednom kad staviš ulje, više nikad ne moraš. I što je rijeđe to bolje jer lakše reciklira to isto. Jedino je problem sa vodom u kileru ako se koristi opcija: "pretvori destiliranu vodu/antifriz u pitku vodu". Onda to moraš nadotakati. e vidiš i taj mit sam razbio....naime sve honde koje su teme rasprave su sa početka 90ih i pregazilo je svaku par naraštaja teenagera u tih 300000km... ja sad imam 2,2 iz accorda type r-a, i vid kurca u 5tkm klanja (od toga 3 sr-a) nije popio ni kap motula što sam kod tebe rene uzeo....možda je ipak do održavanja i eksploatacije a ne fabrike Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladen Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Pitao sam i Petra pa dok cekam odgovor,evo i ovdje pitanje... Koje ulje preporucate za Golf 5 GTI axx motor Do sada je bilo Castrol Magnatec 5w40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 original Castrol EDGE (bivsi Slx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Accord mi od prvog dana i do dana današnjeg sa svojih 115.000 km litru na 15.000 po vrucinama nešto više...mora da na 40+ onaj 0w20 isparava i dok auto stoji izgleda kao pišalina a smrdi kao razređivač motor je 2,4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_T Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Jedan decko tu vozi Polo GTI 180 ks DSG... auto mu popije na 1000 km 7-8-9 deci.. kazu u servisu da je to normalno sve dok ne pocne pit litru na 1000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Jedan decko tu vozi Polo GTI 180 ks DSG...auto mu popije na 1000 km 7-8-9 deci.. kazu u servisu da je to normalno sve dok ne pocne pit litru na 1000... :lol: super su mu to rekli Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Jedan decko tu vozi Polo GTI 180 ks DSG...auto mu popije na 1000 km 7-8-9 deci.. kazu u servisu da je to normalno sve dok ne pocne pit litru na 1000... Kaze mi frend iz rijeke koji radi i voli jako te gnojeve da je uzas jedan koliko crkavaju svi od reda.Od gti-a do tdi-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Jedan decko tu vozi Polo GTI 180 ks DSG...auto mu popije na 1000 km 7-8-9 deci.. kazu u servisu da je to normalno sve dok ne pocne pit litru na 1000... znaci ne mora ici na servis izmjene ulja je do 10tkm izmjeni 10 litara ulja. nadam se da su mu i to rekli:doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 on samo filter ulja mijenja na Polu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now