gandi Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 @brba sto mozes preporuciti za unutrasnjost? Urice, konzolu, obloge vrata... nesto za ciscenje i kasnije za zastitu?Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Oggy Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Nisam brba, ali meni je preporučio ovo: https://ph-detailing.hr/proizvod/fx-protect-interior-detailer-premaz-za-interijer I sasvim OK je. Pobriše prašinu i sitniju prljavštinu, ostavi ugodan miris i ne sjaji se falabogu ko pesja jajca, a da li šta štiti kasnije ili ne - nemam pojma jer nemam pojma kako se mjeri zaštićenost ? Znam samo da se ne hvata baš odmah prašina, ali opet nakon 2 tjedna i dalje se počinje ista loviti po konzoli.
brba Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Ovaj interir cleaner nekom kom se ne da previse vremena trosit je top. Moze pocistit, finisira odmah. Ostaje skroz mat, super stvar. Ako treba neato bolja onda neki apc , recimo adbl apc pro odlican a povoljniji. I neki dressing za plastike. Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Gabre Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Ima kakvo dobro sredstvo za alu felge da se kočiona prašina toliko ne ljepi? Na Mazgi imam očito neke divlje pločice šta praše ko nenormalne. E sad ima li nešto (vosak, keramika, teflon, sitnosjeckani jednorozi) sa čime mogu po felgama preći i da se ta prašina manje zalijepi? Nije bad ako se zacrne brzo kao i prije, ali kad perem auto da to crnilo lakše ode s felge pa da ne moram baš tak jako s rukavicom guliti crnilo nego samo sa miniwashem proći...Iskreno, uzmi si keramičke pločice. Ja sam se preporodio.
krule Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 2 hours ago, Oggy said: Ima kakvo dobro sredstvo za alu felge da se kočiona prašina toliko ne ljepi? Na Mazgi imam očito neke divlje pločice šta praše ko nenormalne. E sad ima li nešto (vosak, keramika, teflon, sitnosjeckani jednorozi) sa čime mogu po felgama preći i da se ta prašina manje zalijepi? Nije bad ako se zacrne brzo kao i prije, ali kad perem auto da to crnilo lakše ode s felge pa da ne moram baš tak jako s rukavicom guliti crnilo nego samo sa miniwashem proći... mislim da nema takvog sredstva ?
ND4SPD Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 7 hours ago, Rwd said: Ja vec preko 3 godine muku mučim s crnom bojom..Koliko god je jebena dok je auto čist i uglancan nažalost to veselje kratko traje jer se svako sranje vidi.Po meni glavna stvar na crnom autu je da ga se obriše ručnikom nakon ispiranja osmozom. Imam i keramiku gore i opet ako ga samo isperem a ne obrišem u većini slučajeva ostanu vidljive fleke. Idući auto ću čak gledat da ne budi crni da se malo odmorim ? Pod pretpostavkom da autopraonica zbilja ima reverznu osmozu, fleke nisu od te vode. Moze se napraviti vrlo jednostavan pokus, povrsina mora biti cista, na jedan dio stavi se demineralizirana voda, na drugi dio obicna, nakon sto voda ishlapi, na dijelu gdje je bila demineralizirana voda nece ostati nista, jer je voda prociscena, nema nikakvih minerala, dakle u potpunosti ce ispariti, dok ce na drugom dijelu gdje je obicna voda ostati mrlja, buduci da voda ima minerale u sebi, najbolje se vide ostatci kalcijevih i magnezijevih karbonata, odnosno kamenac.
Alfa_gtv Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 10 hours ago, Xman said: 19 hours ago, JoleZG said: Ne kontam???? Perem kod City na Jankomiru,odem obilaznicom do Svete Nedjelje. Autoput mi dođe ispred nosa. A živim svega nit kilometar od te praone i to ne zračne linije nego obicne voznje. Čak ni ne kršim zakon,jer na tom dijelu nije ono mutavo 100 km/h ograničenje. Osim zadnjih 500m prije skretanja za Sv. Nedjelju. Jedino što mogu dobiti je za lijevu traku. Ovo kaj ti pises mi nema neke logike jer kao sto ti je napisano, operes auto pa ides pokupit brdo mušica dok ga sušiš. Ja recimo 9/10 puta idem prat auto u Sv ned, iz Španskog idem na autoput ali natrag laganica po Samoborskoj bas zato da ne dođem doma pun mušica a kao prao sam auto. Bas to, ne kuzim koja mu je logika oprat auto pa 160 na autoput pokupit sve musice.. Ja isto tako odem u Sv. Ned vikendom ali ranije skroz ujutro, lijepo operem, nema guzve, rukavicom preletim nakon druge pjene, i onda u onaj box sa krovom lijepo susenje i unutra sve rijesim i laganini u kvart nazad jer nema smisla nakon toga ici obilaznicom i zasrat prednji kraj.. ok kroz jutro nema toliko musica ali svejedno se zasere nepotrebno
JoleZG Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Bas to, ne kuzim koja mu je logika oprat auto pa 160 na autoput pokupit sve musice.. Ja isto tako odem u Sv. Ned vikendom ali ranije skroz ujutro, lijepo operem, nema guzve, rukavicom preletim nakon druge pjene, i onda u onaj box sa krovom lijepo susenje i unutra sve rijesim i laganini u kvart nazad jer nema smisla nakon toga ici obilaznicom i zasrat prednji kraj.. ok kroz jutro nema toliko musica ali svejedno se zasere nepotrebnoMeni se stvarno jebe. To što pokupim par mušica naprijed kod tablice. Nije da se mušice naljepe na cijeli auto,samo naprijed oko branike i tablice,ne idu na lak od haube.Bitno mi je da je cijeli auto čist.To je isto da kažeš da se nekome ko živi u Samoboru ne isplati poslje pranja ić obilaznicom na posao ili bilo gdje...Danas sam bas računao,znači od praone do tamo ima 9km i nazad isto,18 sveukupno.Auto mi takve voznje trosi 6L,znači zanemarivo goriva.A osušit ga dragi bog nemože ako se ne provozaš malo brže,za ostale metode sa krpom ili čime već nemam živaca...
x3m Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Jebo vas dolazak iz Zagreba u Sv.Nedelju na pranje.Radi vas se stvara guzva 1 1
Cokolino Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 12 hours ago, Rwd said: Ja vec preko 3 godine muku mučim s crnom bojom..Koliko god je jebena dok je auto čist i uglancan nažalost to veselje kratko traje jer se svako sranje vidi.Po meni glavna stvar na crnom autu je da ga se obriše ručnikom nakon ispiranja osmozom. Imam i keramiku gore i opet ako ga samo isperem a ne obrišem u većini slučajeva ostanu vidljive fleke. Idući auto ću čak gledat da ne budi crni da se malo odmorim ? 2god i jebo me on? prije sam volio lagano se zajebavati detajlingom al ubio mi svaku volju, sad idem na četke?
MKmarino Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Moj prijatelj je imao prije par godina crni auto i rekao je da nema šanse, nikad više. I tako nakon par svijetlih traži on sadašnje. I kao jednog dana ide on po auto i nama na grupu što imamo šalje sliku i komentar. "Jesam ja rekao da nema do crnog"
krule Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 38 minutes ago, MKmarino said: Moj prijatelj je imao prije par godina crni auto i rekao je da nema šanse, nikad više. I tako nakon par svijetlih traži on sadašnje. I kao jednog dana ide on po auto i nama na grupu što imamo šalje sliku i komentar. "Jesam ja rekao da nema do crnog" crna boja je top dok je čista, cijelih 5 minuta ? 2
Goertosing Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 15 hours ago, Rwd said: Ja vec preko 3 godine muku mučim s crnom bojom..Koliko god je jebena dok je auto čist i uglancan nažalost to veselje kratko traje jer se svako sranje vidi.Po meni glavna stvar na crnom autu je da ga se obriše ručnikom nakon ispiranja osmozom.Imam i keramiku gore i opet ako ga samo isperem a ne obrišem u većini slučajeva ostanu vidljive fleke. Idući auto ću čak gledat da ne budi crni da se malo odmorim ? Ja imam keramiku na crnom laku malo preko 4 godine, za to vrijeme sam ga prao (kako ja inače perem kad imam vremena i kad mi se da) možda eventualno 2-3 puta ukupno, a ostalo sve samo isperem miniwashem na samoposlužnim praonicama otprilike jednom mjesečno, bez ikakvog diranja spužvama/rukavicama/šugamanom (dakle samo mlaz šampon + ispiranje), i auto stalno izgleda čisto, bez ikakvih fleka. A da ne govorim o tome kako nema niti jednog swirla
cyberphere Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 Ja imam keramiku na crnom laku malo preko 4 godine, za to vrijeme sam ga prao (kako ja inače perem kad imam vremena i kad mi se da) možda eventualno 2-3 puta ukupno, a ostalo sve samo isperem miniwashem na samoposlužnim praonicama otprilike jednom mjesečno, bez ikakvog diranja spužvama/rukavicama/šugamanom (dakle samo mlaz šampon + ispiranje), i auto stalno izgleda čisto, bez ikakvih fleka. A da ne govorim o tome kako nema niti jednog swirlaJa isto. Imam sad auto 5 godina i keramiku od prve godine. Samo jednom sam ga oprao sa spužvom, a inače samo isperem s miniwashem i auto je čist. Keramika se već 100 puta isplatila jer više nemam ni volje ni živaca prati auto sa spužvom 2-3 sata kao prije.
Xman Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 Vidio bi vas da imate bijeli auto i kako bi tvrdili da je auto čist bez trljanja.Imam keramiku i nema šanse da ga operem da je čist bez nekakvog trljanja. O zimi da ne pricam. A auto je garažiran i perem ga barem 1x tjedno.
MKmarino Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 Bijelo je bar lako obrisati. Ne vide se mrlje od sušenja (kamenca) toliko. Teži za oprati.
acmen Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 22 hours ago, Oggy said: Ima kakvo dobro sredstvo za alu felge da se kočiona prašina toliko ne ljepi? Kolega sebi stavio keramiku "Danas oprao felge po prvi put, kočiona prašina i ostala prljavština na njima se skupljala 936 km.Samo isprano mini washem, nikakve kemije niti trljanje." Koji mj kasnije "Usput kad su već skinute, oprao ih vodom i šamponom, bez ikakve druge kemije. Do ovog puta 2x samo isprane miniwashem, bez ikakvog dodira.Ovo je stanje nakon 3.000 km. Prednje su bile prljavije, ali bez ikakvog napora očišćene." Zaključak; kombinacija keramike i keramičkih pločica (dotični kolega ih nema) zvuči nenadjebivo. 14 hours ago, x3m said: Jebo vas dolazak iz Zagreba u Sv.Nedelju na pranje. Radi vas se stvara guzva Evo i još jednoga; kako je rečeno obilaznicom stižem a samoborskom se vraćam ? Ovo sa mokrim autom direkt na obilaznicu bolje i ne komentirati. Ne samo zbog mušica već i ostalih sranja koja se super lijepe o/na mokru površinu. 1
gandi Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 Ovaj interir cleaner nekom kom se ne da previse vremena trosit je top. Moze pocistit, finisira odmah. Ostaje skroz mat, super stvar. Ako treba neato bolja onda neki apc , recimo adbl apc pro odlican a povoljniji. I neki dressing za plastike. Poslano sa mog SM-S908B koristeći TapatalkSad udijeli jos 2 informacije:- imas li neku bocu sa spricom za preporuciti koju dimer, supermafrasol i slicne kemije nece unistiti kod prvog koristenja?- imas li neki sampon koji se moze nanositi sa Karcher pjenilicom, a da je najslicniji aktivnoj pjeni sa autopraonica?Sent from my SM-S908B using Tapatalk
ND4SPD Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 43 minutes ago, gandi said: - imas li neki sampon koji se moze nanositi sa Karcher pjenilicom, a da je najslicniji aktivnoj pjeni sa autopraonica? Zasto ne bi kupio aktivnu pjenu? Evo dva izbora aktivnih pjena koje imaju jacu i brzu snagu ciscenja: https://forea-ocd.hr/eskterijer/predpranje/aktivna-pjena/labocosmetica-primus https://ph-detailing.hr/proizvod/angelwax-fastfoam-aktivna-pjena/
marek1 Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 12 hours ago, MKmarino said: Bijelo je bar lako obrisati. Ne vide se mrlje od sušenja (kamenca) toliko. Teži za oprati. Al zato ostanu one crne mrlje od cjedenja vode koje se jedino trljanjem mogu skinuti. Nikakva pjena to ne skida. Zapravo bijela boja je isto kao i bijela majica. Nakon nekog vremena potamni i onda kad ides malo trljati zapravo vidis do moze biti jos bjelije.
Kroky Posted May 29, 2022 Posted May 29, 2022 Nakon svih godina sta se jebem s poliranjem itd dosao do zakljucka da auti koji se svakodnevno koriste, najbolje napravit svakih godinu-dvije neko lagano poliranje i kemijsko. Sve te zastite pomognu, ali nisu idiot prof rijesenje. @marek1 ak auto ima neki vid zastite, te mrlje od cijedenja pobrises sa qd nakon pranja
Xman Posted May 29, 2022 Posted May 29, 2022 Ja svojeg u 99% slucajeva dobro pobrisem u praonici s 2 rucnika, i onda doma u garazi nabrzaka prođem da skinem to kaj je vjetar pogurao i nema nikakvih problema.
Ziga Posted May 29, 2022 Posted May 29, 2022 Probao i neke druge preparate za cestice sa felgi, al sonax beast mi se zasad pokazao kao najkvalitetnije rjesenje. Skida sve ?? 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now