brba Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 Ma.sve je to slicno, ako imas nesto doma nemoj bacat novce i kupovat nove stvari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 13 hours ago, brba said: Sa njima zna bit problema i često nema pomoci nazalost , pogotovo ako se radi o Audiju. Agresivne kemije za predpranje i vrijeme nažalost nekad naprave štetu da nema povratka. Uzmi bilo koji metal polish i probaj ( recimo lako ti je dostupan tamo megs nxt metal ) , nazalost sumnjam da ce ti pomoc 13 hours ago, Gabre said: Malo sam kopao i navodno je aluminij A čuj, ljudi plaćaju ekstra da im budu crne iz tvornice, pa ih onda i ja mogu ofarbati u crno Da, to je aluminij, probat ću doslovno sa polir/compound pastom što mogu izgubiti A imam i neke paste, ali mislim da je za crom klasična 3M zelena pasta za lak bolje polira te aluminijske lajske nego paste koje se prodavaju kao "metal polish" i sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfreak Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 Da pitam ovdje, iako se radi o motoru a ne o autu... Spaljena trenerka po grani, pred par dana...s cim to ocistit, da li se uopce moze ili je pisi kuci propalo? Postoji li mogucnost da to izgori s vremenom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nero Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 8 hours ago, sfreak said: Da pitam ovdje, iako se radi o motoru a ne o autu... Spaljena trenerka po grani, pred par dana...s cim to ocistit, da li se uopce moze ili je pisi kuci propalo? Postoji li mogucnost da to izgori s vremenom? Ocistiti mozes, al trebao bi cijelu granu (jer je pozutila, pa ce se vidjeti razlika). Za sitne stvari i zutilo je odlicna Yoshimura pasta za auspuhe. Ako je ne mozes nabaviti, mozes to napasti brus papirom i onda purol. To ce ti dati onaj ispolirani izgled, ne znam da li ti to smeta. S vremenom (dosta brzo :D) ce grana opet pozutit. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prez Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 Krenuo sam jučer polirat središnje matice od felgi. Nekoliko sati mi je trebalo samo da dio ispoliram do visokog sjaja a nisam napravio ni 20% jedne matice. Koristio sam od Megsa NXT All metal polish pastu i pamučni kolut od Wolfcraft seta. Ima li gdje kupit male nastavke da uđem s njima u ove udubine jer će mi inače valjda trebat mjesec dana za sve 4. Bilo kakav savjet je dobrodošao Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Nedjeljna priprema za slikanje i isporuku 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marin2405 Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Što si stavio ili ces staviti na pod? Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Što si stavio ili ces staviti na pod? Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk Swisstrax ide sve , plavo sivo crno Jos fale televizije , namještaja nesto, reklame neke i sitnice. Tek je pocelo sad 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Keramika izvana standard.A iznutra , toliko dlaka da nemrem opisat, zao mi je kaj nemam sve slikano, plafon kompletan je bio u dlakama i masan Ubacit cu slike sa instagram videa da se cca vidi stanje 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 kako je to moralo smrditi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 To Chewbacca dovezao auto? 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Koji je ovo kurac od vlasnika vozio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 A takav je kupljen auto Inace sad je auto top, ustvari je izuzetno očuvan iznutra kad se sve opralo.Šteta kaj nemam baš before slika al transformacija je bas brutalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Ovo me podsjetilo na moju jettu kad sam je uzeo. Sa svojim plišanim sicevima A mačke se vozile u njoj. Srećom samo par mjeseci.Odličan posao brba! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Da, svaka čast na poslu, stvarno odlično radiš. I cijelo vrijeme se apgrejdaš, super je pratit ovaj topic. Kad prođe ova ludnica oko virusa čujemo se da moje aute urediš. Koliko ti je cca poliranje, kemijsko i keramika? S tim da su moji auti u stanju "novo" naspram ovog Megana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grdi Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Swisstrax ide sve , plavo sivo crno Jos fale televizije , namještaja nesto, reklame neke i sitnice. Tek je pocelo sad Sekta je spremna na poziv 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Sekta je spremna na poziv Sekta ce biti pozvana kad zavrsi korona vrijeme Nadoknadit cemo sve 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Da, svaka čast na poslu, stvarno odlično radiš. I cijelo vrijeme se apgrejdaš, super je pratit ovaj topic. Kad prođe ova ludnica oko virusa čujemo se da moje aute urediš. Koliko ti je cca poliranje, kemijsko i keramika? S tim da su moji auti u stanju "novo" naspram ovog Megana. Hvala Sad je stvarno puno uloženo u sve i još bude tu dosta noviteta.A cijene variraju , mislim da sam i dalje debelo najjeftiniji , neki vjerojatno i hejtaju al jbg Osobno držim svoju filozofiju i igram korektno prema svim musterijama i mislim da se rijetko ko može požalit na uloženo dobiveno kod mene. Prije cu namazat skuplju keramiku da sam siguran zbog sebe a ne kao dobar dio koji ce naplatit keramiku a namazat fusso.Ima ljudi koji rade jako dobro kod nas zaista , al i ja sam se bavio sa ovim dok sam se jos reklamirao na forum.hr za 200-300kn davnih dana. Inace ima opcija od Fx Protect keramike koja stvarno radi na dosta auta vec 1.5god zasad do trenutno najbolje Angelwax Genesis sa najvecim postotkom sio2. Od nedavno i Angelwax potvrda, ne patim na certifikate al ovo mi je jako draga stvar zato što se radi o posebnom brendu koji stvarno gura kvalitetu a ne čisti jeftini marketing kao brdo brendova koji dođu na tržište, reklamiraju se kao next big thing , osvoje hrpom sampleova i onda nestanu Angelwax je apsolutno sve in house proizvodnja, John Hogg glavni kemičar koji je zaslužan za svaki proizvod , nema prepakiravanja ničega.I naravno , imaju Esme , Detailing Girl , koju cemo naravno dovest u ZG na neku prezentaciju kasnije i da je ja odmah oženim To je i neka naša filozofija u PH Detailing-u , ako prodajemo nešto, ako nešto preporučujem , to govorim iz osobnog iskustva a ne kao prodavač obični. Ako ti jednom preporučim nešto a ti kao kupac nisi zadovoljan, znaci da smo izgubili povjerenje. Kako stvari stoje, na dobrom smo putu i idemo istom filozofijom dalje.Predug post al mogu na temu proizvoda i svega pričat par dana bez prestanka 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 Cijene kod Brbe su top! Meni je radio 4 auta u zadnjim mjesec dana,sve super napravljeno! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrdzo Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 @brba - imaš info kada bi trebao dobiti onaj professor Plush ručnik? Taman se regam da si naručim i nema više Nego pitanje - do sada sam nakon pranja aute prešao sa nekim qucik detailerom (Meguaris ili Sonax), ali razmisljam vec neko vrijeme da ih dodatni pređem i sa nekim baš voskom. Koja od ova dva preporučaš - The Kiwami ili Fusso Coat Jedan auto je sivi a jedan bijeli...ali koliko vidim to igra samo kod Fusso-a (light) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 [mention=122]brba[/mention] - imaš info kada bi trebao dobiti onaj professor Plush ručnik? Taman se regam da si naručim i nema više Nego pitanje - do sada sam nakon pranja aute prešao sa nekim qucik detailerom (Meguaris ili Sonax), ali razmisljam vec neko vrijeme da ih dodatni pređem i sa nekim baš voskom. Koja od ova dva preporučaš - The Kiwami ili Fusso Coat Jedan auto je sivi a jedan bijeli...ali koliko vidim to igra samo kod Fusso-a (light) Imamo h20 deluxe, meni i draži ručnik zbog veličine. Probaj ga , ako nebus zadovoljan zamjenimo.Dosle su nam 2 od 3 kutije, jedna se zagubila i čekamo da dođe još.A sto se premaza tice , fusso je dugotrajniji ali na tamnijim bojama hoce dosta flekat ljudima, treba bas pazit sa njim.Kiwami ima dodatak polymera pa solidno traje i laksi je za radit tako da je dobar izbor.Meni osobno je najbolja i najlaksa zastita za radit Sonax Polymer netshield. Hidrofobnost fantastična, trajnost odlična. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 On 4/5/2020 at 11:27 PM, brba said: Inace ima opcija od Fx Protect keramike koja stvarno radi na dosta auta vec 1.5god zasad do trenutno najbolje Angelwax Genesis sa najvecim postotkom sio2. Predug post al mogu na temu proizvoda i svega pričat par dana bez prestanka Malo sam ti skratio post, da ne quoteam sve, samo ti pisi, meni je gust za citati takve stvari Vidim da kod tog FX Protecta pise: Czas ochrony: do 5 lat / 50.000 km – 60.000 km, neki drugi i vise, npr: https://gtechniq.com/products/auto/crystal-serum-ultra 9 year guarantee Sto bi to tocno znacilo, jer cisto sumnjam da to izdrzi 9 godina? I da li imas kakva iskustva sa Nanolexom iz Njemacke, navodno sami proizvode, pise: 9H+ Durability: 30000 km / 2 years i sto je najbolje cijenovno je prilicno dostupan, oko 40 EUR... https://www.nanolex.de/en/products/coatings/si3d/ Ima i ovaj za profesionalnu upotrebu, za njega kazu do 5 godina, taj je oko 100 EUR: https://www.nanolex.de/en/products/coatings/si3d-hd/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Godine garancije su za reklamu samo realno. Ja osobno mogu napisat dozivotnu garanciju na keramiku , ali isto tako te uvjetujem da dolaziš svako malo kod mene na nekakvo održavanje i bla bla. Kuzis poantu , garancija vrijedi ako..... Ne kažem ja da je ta navedena keramika loša, dapače, ali sve ovisi o održavanju vozila . Recimo kod dvokomponentnih keramika prvi sloj je base i tvrđi dok je drugi sloj gloss i on daje sjaj i hidrofobnost i on se recimo prvi troši . Tako da ti taj drugi sloj onda održava da ga opet premaže ili sa nekim drugim zaštitama. Ukratko o brojkama , samo fore ko ima većeg . Marketing . A realno, najlakse ne u današnje vrijeme rec 5 ili 10 god kad vecina te aute proda nakon god dvije a vidi čuda , u garanciji napišu da garancija ne vrijedi kad auto promjeni vlasnika Odlicno mi je kod nove Angelwax Genesis 5god keramike kaj je jednokomponenta što je puno teže napravit i dosta je i teža za radit. Ali zato nema problema sa tim slojem koji se troši npr. I najvaznije , kad otvoris sve nove keramike su sveta vodica, sa svakom novom verzijom sve su blaže i više prilagođene da budu idiot proof , a angelwax smrdi, al ono opako mrtvo smrdi i moras imat masku kakav je otrov. A FX Protect 5 godišnja nam ima mrak rezultate na svim autima zasad , evo corvetta je isla na lakiranje prednjeg lipa kod javora i nakon vise od god dana voznje , podosta pranja, lupanja kamencica i svega i dalje nisu mogli ni pik traku zaljepit gore Sa nanolexom nisam radio osobno, znam da su ga prije hvalili i mislim da je ok sigurno. Ali ljudi su tu postali jadni, prodaju se za 2 samplea i onda je to najbolje, pa onda dođe netko drugi pa je to najbolje. Standardna priča. Ako probaš novi brend pa je on stvarno bolji, respektiram, nemoj se prodat za 2 kune.Keramika je danas bezbroj na tržištu , većina prepakiranih samo , naravno sve su next big thing. Uskoro ce dolazit premazi na bazi grafena , sto je najcvrsci element , iz angelwaxa ce isto paste na bazi grafena i svasta nešto, u testiranju su jos sve tako da ne bude brzo mislim. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Hvala na odgovoru Grafen je zanimljiv materijal, iduce gume koje cu uzeti (za bicikl) imaju grafena u sebi, pa cu vidjeti da li je to cemu (naravno ovi premazi za auto su sasvim druga namjena)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Navodno bi to trebala bit velika promjena i napredak, vidjet cemo.Odradili skutera od kolege@plastikman Opran parom i namazan u keramiku malo da ga lakše održava. 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now