Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

2 hours ago, brba said:

Ako si u ZG navrati pa ga pustimo na ozon 15-20min, možda pomogne.

Imam na pameti, bas sam gledao webshop nekidan za obnoviti zalihe, pa bi to mogli spojiti. 

14 minutes ago, brba said:

Angelwax i Chemical gays su ipak dva različita svijeta.
Chemical naprave 9 dresinga za interijer i daju im ime mega super boom hyper interior dressing . Lijepi su i šareni i to ljudima prolazi , ali kvalitetom ...

Kakva su iskustva sa Meguiarsom? 

Kupio sam nesto kozmetike, paste cisto jer sam vidio da je bilo popularno neko vrijeme, ali ne znam jel do mene ili je to totalni shit (paste barem). Nikako je se rijesiti iz laka, upitne ucinkovitosti, probao sam vec na tri auta doma i izivcira se svaki put. 3M koji sam prije toga koristio mi izgleda TV u boji naspram ovog.?

Meguiars je rekao bi dobar hobby brend koji radi sve i dummy proof je. Sve je dosta nježno i odradit ce solidan posao. Da ima puno boljih stvari , ima .
Mora se uzet u obzir da taj meguiars u americi u walmartu košta kao tu k plus proizvodi.

Paste su im zapele u prošlosti , izbacili su nove 110 i 210 ali ništa . Ultimate cut je ok nekom za hobi ručno poliranje.
Angelwax sa pastama po meni tu dominira i to jako , neusporedivo za radit. To ko god proba kaze što sam do sad radio i gubio vrijeme.
Šamponi su im ok i tak neke stvari.
Apc im je ok ali preslab , opet, idiot proof.
Natural shine protectant je ok za interijer, nekad mi je bio bolji i manje flekao.
Endurance za gume odličan , najprodavaniji i najduže traje na gumama od svih dresinga. Ima laksih i dobrih za radit al endurance je dobar , nema kaj.
Detaileri, quick waxevi , neloši .
Serija proizvoda za kožu, po meni dosta loša , vecini dobra dok ne proba bolje....
Brend za široke mase

Po meni daleko najveca prevara su im novi Ceramic proizvodi , općenito sad je natpis ceramic kao nekad nano. Sve je ceramic odjednom zato kaj sad to ljudi puše .

Njihov ceramic detailer, spray and rinse , je katastrofa , baš katastrofa.
U odnosu na recimo Sonax spray n seal to je ono , fiat punto vs porsche gt3 rs . Ali jebiga, na meguiarsu piše ceramic i to je ceramično , kaj to točno znači nemaju pojma.
Kažem , isto kao kak su se svi palili kako je nešto nano, a što je nano ? Nešto malo

• Like 3
  • Thanks 2

Mali offtopic. Tko u zg popravlja ostecenja od cigarete? Kolegica je u sluzbenom autu napravila rupicu na krovnom tapecirungu. U partesu su rekli da ne rade krov. Kome odvesti da to napravi, bitno je da bude manje vidljivo. Hvala

Edited by Varga

Da i ja pitam; da li je ikako moguće sanirati koji li je to već materijal, ovo uokolo start gumba?

Onako je rasparano kao da je netko sa velikim noktima (to je samo moja teorija) tapkao uokolo start gumba pri svakom paljenju/gašenju.

spacer.png

Edited by acmen

• 3 weeks later...
8 hours ago, brba said:

Neki mat detailer za nakon svakog pranja, a zastitit ga od tih ogrebotina malo teže.
Ako hoćeš namazemo neku keramiku da ga zaštiti malo od.takvih crtica.

https://ph-detailing.hr/proizvod/angelwax-luminosity-matte-qed-500ml/

20% popust je trenutno na kompletan shop sa kodom ph20

upravo kliknuo narudžbu, ali me nigdje nije pitalo za unos koda ?

On 19. 10. 2020. at 16:37, Top00 said:

Isprobao kemije za kozu by @brba

Nije bila bas masna, pa je cleaner dosta blago mjesan, mozda 1:15. Spuzvica i meka cetka, nakon toga conditioner...stvar radi super. Nema sjaja, mekana i elasticna, kako treba biti. 

koristim taj protector i pre zadovoljan sam.

cleaner nisam iskreno isprobao.

a ručnik je najbolja stvar na svijetu.

• Like 1

@brba :  zanimaju me sredstva za čišćnje i održavanje kože...e sad, jel bolje uzet Angelwax combo (Heaven for Leather + Hide-Rate) ili Fenice proizvode?.. a vidim da su tu još i Globo, Sonax Profiline, FX Protect...malo sam zbunjen , pa pomozi ?

Edited by dar-mar

5 hours ago, dar-mar said:

@brba :  zanimaju me sredstva za čišćnje i održavanje kože...e sad, jel bolje uzet Angelwax combo (Heaven for Leather + Hide-Rate) ili Fenice proizvode?.. a vidim da su tu još i Globo, Sonax Profiline, FX Protect...malo sam zbunjen , pa pomozi ?

iskreno fenice je bas za kožu, angelwax imam ali to je doslovno lagano za održavat nova vozila.

fenice mi se pokazao boljim 

[mention=122]brba[/mention] :  zanimaju me sredstva za čišćnje i održavanje kože...e sad, jel bolje uzet Angelwax combo (Heaven for Leather + Hide-Rate) ili Fenice proizvode?.. a vidim da su tu još i Globo, Sonax Profiline, FX Protect...malo sam zbunjen , pa pomozi
Najkvalitetnija i najbolja kombinacija je Fenice cistac i protector.
Protector je zbilja klasa za sebe , zaštita je brutalna za kožu a ostaje full mat i prirodan osjecaj na dodir.

Drugi po meni best buy je FX Protect leather cleaner , cisti i njeguje u jednom i zbilja je dobar proizvod za tu cijenu.

• 3 weeks later...

Uskoro dolazi interior cleaner ready to use , zasad samo apc za mixanje kao i vecina ostalih na trzistu.

Fantastičan brend za super cijenu , interior dressing , iron remover , šamponi, rukavica , waterspot remover , leather cleaner . To su mi neki njihovi favoriti , a u sljedecoj posiljci dolazi nova serija mikrofibri i svega :)

Ono o čemu sam pisao , izgradnja praone i naseg malo veceg centra se blizi kraju i krece u full pogon :)
Izgledat ce

9f66683380545c0c53f696b678439994.jpg

• Like 8

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...