Bubi Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 svi pričate o vremenu provedenom s gumama, a nitko ne spominje kilometre. ja sam na i20 stavljao nove gume 1 godišnje (svakih 30.000km). sada na meganeu imam neke ljetne mišelinke koje sam dobio s autom prije godinu dana, napravio sam isto 30.000 km, dot 2012. :lol: sutra savljam zimske,a za ljetne mi se čini da će bez problema izdržati još jedno ljeto :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Vrijeme ih sjebe bez da to vidiš, kilometre vidiš pa nije problem... Ovako izgledaju zadnje s AMG nakon 15t km :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Ja sam prošle godine kupio Nokian WR D4 225 50 17, taman izašla guma. Odvezao sam 8000km s njima i na prednjim gumama su se počele raspadati ripne na vanjskom i unutarnjem rubu, obje gume. Špur ispravan, tlak ispravan. Poslao na reklamaciju i dobio puni iznos. Zaključio sam da su gume odlične i ponovo ih kupio. Nadam se da će se ovaj puta nakon 8000 km raspasti sve 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Uz napomenu da imas tesko vozilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Imam i ja i vec smo bili komentirali to... AWD i 2000kg prazan kod mene. Gume su 225/55/17. Jel ti odgovarajuci index brzine/mase? Ja vise nisam ziher koliko sam odradio ali sigurno 7-8kkm. Bas poslikam gume dok ih budem stavljao drugi tjedan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Na X5 za prošlu zimu prvi put kupili nove, auto je imao 90t km tada, nek je samo 1/3 bila na zimskima opet su 30t km izdržale. Vanjski rubovi su bili puno jače potrošeni ali to je navodno tako na svim X5... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 ja recimo ne bih ni da je 50% jeftinija.. jeftinije su nove gume nego limarija za mazdu.. nedavno sam baš čitao članak na temu koju spominješ i zaključak je da lagano gube svojstva bez obzira gdje i kako su skladištene, to je i dalje "samo" guma.. vjerojatno ovi agensi u novoj gumi pomažu u većoj mjeri dok se guma još nije zakotrljala po cesti, ali već druge sezone se osjeti pad performansi.. to sam osjetio na savi s3, gy ultra gripu 7-8-9, dunlopu wintersport 4D, bridgestone blizzaku, a najosjetnija razlika je bila na michelin alpine koje su mi ostale u najgorem sjećanju.. toliko su bile loše nakon dvije sezone da sam ih usred zime skinuo i stavio ug8+.. LG-D855 on Tapatalk Odnosilo se na nove nekoristene gume... Naravno da se kod koristenih jos vise osjeti pad performansi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Uz napomenu da imas tesko vozilo. Imam i ja i vec smo bili komentirali to... AWD i 2000kg prazan kod mene. Gume su 225/55/17. Jel ti odgovarajuci index brzine/mase? Ja vise nisam ziher koliko sam odradio ali sigurno 7-8kkm. Bas poslikam gume dok ih budem stavljao drugi tjedan... AWD i 1950kg prazan, gume su odgovarajuće, 98 index nosivosti, XL model gume. Njihovo obrazloženje je greška u proizvodnji / nedovoljno vulkanizirana guma. Osim tog raspadanja sa strane, gazni sloj se ravnomjerno trošio i naprijed i nazad, točno 2 mm u 8000km što je sasvim ok po meni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajsna Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Kaj da kupim i di od zimskih guma 205-55-16 za ženin auto Cactus, nekakav best buy, sigurnost na prvom mjestu :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Kaj da kupim i di od zimskih guma 205-55-16 za ženin auto Cactus, nekakav best buy, sigurnost na prvom mjestu :thumbsup: Nokian 542kn/kom kod mene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ico Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Best buy ove sezone definitivno Nokian; NOKIAN WR D3 205/55R16 91T -495 kn sa montazom i balansiranjem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 jeli ima netko iskustva sa Michelin Pilot Alpin PA4? u nekoj siroj dimenziji slicno mojoj 225/40/18 imao sam prije sadasnjih continentalki, Michelin Pilot Alpin PA3 i i guma je bila jedna od najboljih zimskih guma, ako ne i najbolja koju sam imao dosad, meni se tako pokazala pa bih rado opet uzeo ali ih nema a sara na PA4 potpuno je drugacija nego na PA3 i ne uljeva mi povjerenje sa smjerovima zljebova i lamela . Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 jeli ima netko iskustva sa Michelin Pilot Alpin PA4? u nekoj siroj dimenziji slicno mojoj 225/40/18 imao sam prije sadasnjih continentalki, Michelin Pilot Alpin PA3 i i guma je bila jedna od najboljih zimskih guma, ako ne i najbolja koju sam imao dosad, meni se tako pokazala pa bih rado opet uzeo ali ih nema a sara na PA4 potpuno je drugacija nego na PA3 i ne uljeva mi povjerenje sa smjerovima zljebova i lamela . Imam ali u 15" na Polu i mogu reći da mi je na njemu odlična guma.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 jeli ima netko iskustva sa Michelin Pilot Alpin PA4? u nekoj siroj dimenziji slicno mojoj 225/40/18 imao sam prije sadasnjih continentalki, Michelin Pilot Alpin PA3 i i guma je bila jedna od najboljih zimskih guma, ako ne i najbolja koju sam imao dosad, meni se tako pokazala pa bih rado opet uzeo ali ih nema a sara na PA4 potpuno je drugacija nego na PA3 i ne uljeva mi povjerenje sa smjerovima zljebova i lamela . ja ju imam sad na Giulietti u 225/40R18, guma je za sad super, suho/mokro je super nisam imao nekaj snijega da isprobam ali čini mi se ok za taj zadatak(ono malo kaj ga je i bilo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zentrix Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 ja ju imam sad na Giulietti u 225/40R18, guma je za sad super, suho/mokro je super nisam imao nekaj snijega da isprobam ali čini mi se ok za taj zadatak(ono malo kaj ga je i bilo) I ja imam 17", jedna od najboljih zimskih guma koju sam ikad vozio, isprobana na snijegu a odlicna i po suhom/mokrom Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Ja sam sad uzeo Toyo S953, za danas najavljuju snijeg pa cemo vidjeti. Iskreno TS850p na mokrom fantastican, na snijegu mi je klizao na kocenju nizbrdo di mi Toyo na Tiguanu nikad nije a u toj situaciji 4wd nije igrao ulogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Neki toyo je imao susjed na imprezi prije koju godinu i jedino on i ja s MLom smo isli iz ulice unutra/van... nizbrdo je stajao bez problema koliko sam vidio. Ja s nokianom npr za sad uopce nemam problema s stajanjem, ali ajde gume imaju friski dot i 6mm mesa, iako je automatic pa ga malo tjera naprijed staje bez problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 (edited) Edited October 1, 2017 by Dottore dodatni link 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 (edited) Edited October 18, 2017 by Dottore 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Nešto novo nešto dobro dolazi uskoro? Polako gledam zimulje, ove koje su bile na autu su rubovi stvarno potrošeni bili kao sto je kolega @BM0021 rekao za X5, 3mm su imali a sredina oko 5mm. Uglavnom, 255/50/19. Išao bi možda na Nokian WR SUV4, ili na nešto "starije" tipa Conti TS850P, Pirelli Scorpion Ice&Snow i slično. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Tak je na svima, mislio sam da mi je špur loš ali svaki koji sam pogledao ima pojedene vanjske rubove, s tim se pomiri koje god da uzmes za 20ak t km ce biti ubijene po rubovima Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 (edited) Ako tko traži sebi zimski set i zadovoljan je sa Savinim gumama, unitrade.ba ima jebene cijene. Sava Eskimo HP2, 225/40-18 s povratom poreza košta 200 eur. Edited October 6, 2018 by DiscoVolante Link to comment Share on other sites More sharing options...
matija0311 Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Sve 4? Sent from my SM-A520F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Aha, s odbitkom poreza 1560 kn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matija0311 Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Odlicna cijena Skoro mi je zao kaj netrebam zimske Sent from my SM-A520F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now