KA2001MR Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 To je umjesto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 pitali me neki koje gume ljetne moj izbor su Nexen N'Fera SU4 ili Uniroyal Rainsport 3 ili 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Ja sam godinama na rainsportu 3, promijenila sam nekoliko setova i sad ne znam sta bi uzela... Da li da uzmem peticu ili nesto drugo. Gume su ki stvarno ok, samo mi je problem sto se fakat brzo trose, a ja radim jako, jako puno kilometara....Sta je sad aktualno da je ok? Ne pratim, pomagajte 205 45 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srele_St Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 To je umjesto?Ako se ne varam p zero nero gtRadi se od 17-20 coli,za osobna auta i suvPoslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Ako se ne varam p zero nero gtRadi se od 17-20 coli,za osobna auta i suvPoslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk Imas kakva iskustva s cijelogodišnjim gumama? Gledam u 195/65/15 za Caddy koji godisnje radi samo 4000 km, Nokian je dosta jeftiniji od Michelina, a Fulda najjeftinija, pa baci ako imas kakvo iskustvo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 1 minute ago, Xman said: 10 hours ago, Srele_St said: Ako se ne varam p zero nero gt Radi se od 17-20 coli,za osobna auta i suv Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk Imas kakva iskustva s cijelogodišnjim gumama? Gledam u 195/65/15 za Caddy koji godisnje radi samo 4000 km, Nokian je dosta jeftiniji od Michelina, a Fulda najjeftinija, pa baci ako imas kakvo iskustvo. Kupi zimske i miran si. Nece se toliko potrošiti po ljeti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srele_St Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Imas kakva iskustva s cijelogodišnjim gumama? Gledam u 195/65/15 za Caddy koji godisnje radi samo 4000 km, Nokian je dosta jeftiniji od Michelina, a Fulda najjeftinija, pa baci ako imas kakvo iskustvo. Imam.Ljudi mi najvise hvale michelin crossclimate+ i vredestein Quatrac.Kod tih cijelogodišnjih imaš gume koje više naginju zimskim i one koje više naginju ljetnim.Po testovima niti jedan model ne briljira, ali u zadnje vrime su dosta tražene pogotovo ovdje u dalmaciji, za otic do zagreba u zimskom periodu jednom ili dva puta pametnije su rješenje od dva seta guma.Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoschuS Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 (edited) @Xman Imam ja Bridgestone Weather Control A005 na Cliachu u 195/45/16, Srele_St mi ih dofurao prije jedno 2 godine. Moram priznati da sam jako ugodno iznenadjen, zapravo odusevljen s gumom i ozbiljno razmisljam da mi slijedece na glavnom autu budu isto cjelogodisnje. Iskreno, ne vidim nikakvu razliku u odnosu na prave ljetne a po ovim Zg zimama koje su hladne, mokre i slinave su se pokazale super i isto ne vidim nikakve razlike u odnosu na prave zimske. Siguran sam da razlike ima na testovima i da bi se mozda osjetila da se vozim recimo po snijegu ali to se dogadja jednom u 5godina a onda je i tako bolje ne ici nikam s autom. Edited March 16, 2021 by MoschuS 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Za Skodu cu sigurno uzimati cjelogodisnje gume. Ne vidim smisao imat dva seta felgi/guma kad su gume tako napredovale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Meni se sve više čini kao najbolja opcija imat ljetne i cjelogodišnju za zimski period, ak ne mislis na skijanje i po Gorskom Kotaru. Snijega u Zg-u tak i tak nema, a neka UHP cjelogodisnja se ponaša na suhom i mokrom bolje od zimske. Punca sam natjero da uzme Michelin cjelogodišnje i makar je totalni tukac za aute, veli prvi put da se osjeća sigurno sa gumama....jer je bio jedan od onih za koje je Sava S3 i cjelogodišnja i dugogodišnja. M+S znači mokro + suho ? Samo nije znao kaj bi mi reko kad sam ga pito, a zakaj se guma zove Eskimo, a ne Sahara kad je tak dobra po ljeti 2 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swendija Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Al cjelogodišnje su pun k. skuplje od zimskih, tak da je onda fakat neisplativo imat 2 seta... Razmišljao sam da stavim starom na Yarisu cjelogodišnje, al kad vidim na kaj liče alufelge koje se voze po zimi...odustao sam i ostao na 2 seta i amen vozi Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoschuS Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Nakon iskustva s ovim cjelogodisnjim garantiram da 95% ljudi nece osjetiti nikakve negativne strane takvih guma, naprotiv, za Zg zimu su fantasticne i puno bolje po hladnom i mokrom nego zimske. Ove prave forumske rejsere ne racunam, oni moraju imati 2 seta vrhunskih guma, inace bu selo pricalo ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Meni se sve više čini kao najbolja opcija imat ljetne i cjelogodišnju za zimski period, ak ne mislis na skijanje i po Gorskom Kotaru. Snijega u Zg-u tak i tak nema, a neka UHP cjelogodisnja se ponaša na suhom i mokrom bolje od zimske. Punca sam natjero da uzme Michelin cjelogodišnje i makar je totalni tukac za aute, veli prvi put da se osjeća sigurno sa gumama....jer je bio jedan od onih za koje je Sava S3 i cjelogodišnja i dugogodišnja. M+S znači mokro + suho Samo nije znao kaj bi mi reko kad sam ga pito, a zakaj se guma zove Eskimo, a ne Sahara kad je tak dobra po ljetiCjelogodišnje si vidio negdje u 19"? Gledam kod Furlana, nema ih.Ja sam prosle godine kupio nove zimske Conti pa cu sad morat uzet ljetne, pa kroz 3-4 godine onda bi rađe cjelogodišnje ako postoje u 19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 (edited) 13 minutes ago, Xman said: Cjelogodišnje si vidio negdje u 19"? Gledam kod Furlana, nema ih. Ja sam prosle godine kupio nove zimske Conti pa cu sad morat uzet ljetne, pa kroz 3-4 godine onda bi rađe cjelogodišnje ako postoje u 19 Nisam gledao, al po jutubu je bilo testova UHP cjelogodisnjih što bi trebalo značit veće dimenzije. @Swendija - Imat cjelogodisnju kako jedinu mi je sad ok za normalne aute, al za neke jurilice ipak poštena ljetna i onda za zimu uzet cjelogodisnju edit - https://www.michelinman.com/tires/high-performance-tires/pilot/pilot-sport-all-season-4.html Ima tipa 235/35/19 za Cupru/Golf R i slične Edited March 16, 2021 by Jasa 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 (edited) @Jasa ali brijem da nije za EU trziste. Nema ih uopce u ponudi (Michelin) ali ima ih 19" u ponudi...ne znam kak je u hrvatskoj ali u svabiji ih ima...CrossClimate, GY 4Season itd itd Edited March 16, 2021 by BaGy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 e jebga, nisam gledo Al u europi je Crossclimate+ i po stranici isto ima do 19" https://www.michelin.com.hr/auto/tyres/michelin-crossclimate-plus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Nakon iskustva s ovim cjelogodisnjim garantiram da 95% ljudi nece osjetiti nikakve negativne strane takvih guma, naprotiv, za Zg zimu su fantasticne i puno bolje po hladnom i mokrom nego zimske. Ove prave forumske rejsere ne racunam, oni moraju imati 2 seta vrhunskih guma, inace bu selo pricalo ;)Ja evo na atlasu na tvorničkim Continental allseason odvezao 3+godine. I kanadsku zimu i ljeto. Nisam s njim išao prvi dan kad je bljuzga na cesti i dok ralice ne pokrce, nakon toga bomba. Ionako se malo vozi taj auto.Jedan dan me uhvatila jebena mećava na autocesti, i nijednom mi se nije učinilo da ne leži na cesti stabilno. Naravno oprezna voznja, a ne klasična kanadska ajmo 100 na sat bilo sunce ili snijeg. Debili. No na avantu imam dva seta jer sam za volanom svaki dan i ne pati mi se sa lošim gumama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Ja bi realno isto mogao na X5 biti na cjelogodisnjima jer nema baš nešto snijega a i zimske nisu zakonom propisane u CH. A i ne znam kako se gleda za cjelogodisnje jer npr ljetne smiju zakonski do 1.6mm a zimske do 4mm ići. Iako, imam 2 seta i baš sam nedavno kupio ljetne a na zimu moram zimske. Realno 3 sezone drže i oko 70000km skupa ljetne i zimske kod mene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Ja sam na Dusteru dobio Conti neke SUV cjelogodišnje i to je drama na mokrom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 e jebga, nisam gledo Al u europi je Crossclimate+ i po stranici isto ima do 19"https://www.michelin.com.hr/auto/tyres/michelin-crossclimate-plusDa, veli da ima 19" pa te vodi na Vulkal a tamo kad gledas nema 19".@BaGy mozes bacit oko koliko su u Svabiji 245/35/19? Thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 (edited) 10 minutes ago, Xman said: Da, veli da ima 19" pa te vodi na Vulkal a tamo kad gledas nema 19".@BaGy mozes bacit oko koliko su u Svabiji 245/35/19? Thx malo je cudna dimenzija pa je cijena dosta veca -> https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/7001060_-crossclimate-245-35-r19-93y-michelin.html Tu imas 3 gume na izboru https://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/7735F837364-903134-1195522.html Mozes li voziti 235/40/19? u toj dimenziji imas dosta veci izbor ? Edit: vidim da ne mozes...zanemari onda ? Edited March 16, 2021 by BaGy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 malo je cudna dimenzija pa je cijena dosta veca -> https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/7001060_-crossclimate-245-35-r19-93y-michelin.html Tu imas 3 gume na izboruhttps://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/7735F837364-903134-1195522.html Mozes li voziti 235/40/19? u toj dimenziji imas dosta veci izbor Edit: vidim da ne mozes...zanemari onda Morao bih na atest da mogu na 235, ovak moram na 245. Cijena je tu negdje koliko sam platio zimske Conti, a nemam zajebancije sa skidanjem svakih 6 mjeseci i skladistenjem.Hvala ti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Morao bih na atest da mogu na 235, ovak moram na 245. Cijena je tu negdje koliko sam platio zimske Conti, a nemam zajebancije sa skidanjem svakih 6 mjeseci i skladistenjem.Hvala ti. 255 35 bi trebale biti povoljnije cijenom a dimenzija je dobra, još u to onako auto nabildan izgleda na njima, moj karavan z guza kao neki lambo :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Za vas koji gledate cijelogodisnje ne znam da li u EU nude Toyo Celsius. Nama su se ovdje dosta dobro pokazale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now