Jump to content

Lakiranje i lakireri u HR - zajednička tema, iskustva, savjeti, radovi

Recommended Posts

Posted
Pa nije bas lakiranje zastiti prozore i rokaj. Priprema je 70% posla, mozda sam i malo rekao.

Pekx ja govorim za auto na kojem nema ravnanja, kitanja itd.. znaci izmatira stari lak i na to farba.. koju sitnicu popravi ako ima koje sitno udubljenje.. govorim za svoj auto..

Posted
mislim da vecu naranđinu koru od mazde 6 nisam još vidio

nisi dobro gledao.. :D gledam ju svaki dan i bogme ima kore, ali nije tako izražena kako bi se dalo po tvom opisu zaključiti.. pogledaj x5, x6, općenito bmw, mercedes, opel itd. da ne nabrajam.. još su gori IMO.. a to znam jer mi je "hobi" u gledat lak na autima dok stojimo u semaforu/koloni.. :D

Posted

Pa svi novi auti imaju narancinu koru vise manje.. zbog kasnijeg lakiranja da se manje kuzi razlika.. pa je problem kad netko tipa hrustic izlakira bez kore pa se kuzi full.. :D

Posted
Naranđina kora je?

kad lak ima teksturu istu kao i kora od naranče

pošto je lak reflektivan, onda fotoaparatom možeš fokusirati dublje na odraz u laku i onda ne vidiš narančinu koru nego lak izgleda kao staklo kao i na toj slici. Ako fokusiraš na samu površinu laka onda bi se vidila narančina kora ako je ima

nisi dobro gledao.. :D gledam ju svaki dan i bogme ima kore, ali nije tako izražena kako bi se dalo po tvom opisu zaključiti.. pogledaj x5, x6, općenito bmw, mercedes, opel itd. da ne nabrajam.. još su gori IMO.. a to znam jer mi je "hobi" u gledat lak na autima dok stojimo u semaforu/koloni.. :D

prošetaj po salonima novih auta (svih) pa ćeš se nagledat narančine kore za cijeli život. Samo postoji jako velika razlika u tvorničkoj narančinoj kori i onoj nakon lakiranja, tvornička je ista na svakom djelu auta i ima velike "valove". Ona koju dobiješ na naknadno lakiranom autu je na svakom komadiću različita, s oštrim i grubim teksturama, negdje više negdje manje, negdje ovako i negdje onako...

Posted

Nije preporucljivo odmah sendat...treba odredeno vrijeme da se lak stvrdne...sto se tice debljina, mjeri se previzno po panelima, prije i poslije...i nikad se nejde do minimuma..

Posted
i super...stanjili su tvornički lak do minimuma...

ako znaš što radiš, možeš to ponovit još nekoliko puta a da sve bude ok

ako si panj, onda ćeš i najdeblji sloj laka spalit i s finim poliranjem

Posted
ako znaš što radiš, možeš to ponovit još nekoliko puta a da sve bude ok

ako si panj, onda ćeš i najdeblji sloj laka spalit i s finim poliranjem

sta cu ja?

Posted
jesi siguran u to?

Kaj smo u 90-ima pa je akril all in one IN? :D

Da, akril se ne lakira dodatno ali kasnije ga puno manje puta možeš polirati...(riječi limara s kojim sam nedavno pričao)

• 2 weeks later...
Posted

vezano za komentar, da se nemre polakirat ko u tvornici...dajte vi pogledajte te nove aute na kaj to liči, uključujući i moj peugeot, ima dosta naranđe, čak baš neki dan gledam novi passat, isti kurac.

a ovo da se to tak doma nemre napravit,da, slažem se, more biti samo bolje. ista stvar ko u tvornici, svi premium brandovi polakiraju, pa onda poliranje, ak se nađe greška popravak i tak...pod premium ne mislim na mercedes nago na RR, bentley i slične.

istina da su uvjeti u kojima se lakira u tvornici bezprijekorni, no sam finalni rezultat je osrednji. jedina prednost je da nema nijednog komada smeća itd, kaj se u svakom slučaju može popraviti..a i izbjeći ak je dobra priprema i čista komora

Posted

Sutra idem u posjetu pituru koji mi triba rijesit Saxa..Ugl vecina novaca je vec dana sto za materijal sto za ruke a auto kazu neki frendovi nije bas da je u pripremi..

Pitao sam lipo covika do kad ce auto biti gotov kaze do kraja miseca..Sutra idem malo kao bacit oko..

Trenutno na winampu pantera-Mouth for war :D

Posted

Ja mislim da moj ide kod Hrustića.. negdje oko 1.3. :)

Rekao sam mu da bude gotov do 1.4. pa će tad bit neka ocjena.. ;)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...