Jump to content

Dyno mjerenje demistifikacija - pojasnjenje rada i mjerenja

Recommended Posts

3 minutes ago, KIMI_1.8T said:

A jel se onda i moment mnozi obzirom da je na istom grafu?

Po toj teoriji bi trebao. 

Jer moment okretaji i snaga moraju uvijek biti povezani.

Edited by fire

Sto ste vi ovdje uspjeli napraviti... A sve vam pise u prvom postu...

Opet isti ljudi u razlicitim threadovima po istome ili slicnome, prema dogovoru s ostalima idu sankcije, @Hic, zbog vrijedjanja ban u trajanju tjedan dana, @fire, zbog insinuacija na koje je Hic reagirao, ban u trajanju tjedan dana, @Zoka RS i @Hawkeye koji se automatski pojavljuju iza Hica i Firea, takodjer tjedan dana...

Taman u najgore vrijeme, htio sam pitat da mi neko pojasni na koju foru tesla ima 10knm na tockovima (sluzbeni podatak na njihovoj stranici)
I ubrzanje 0-100 1.9, a za iducih 50ak kmh mu treba skoro 2 i pol sekunde? Mal mi to sve cudno, treba netko tko nije teslin uzet taj auto i testirat haha 0d618e4c43a4fe4619819ccfc5967722.jpg

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

On 2/28/2018 at 2:58 PM, IvanL said:

možeš prevarit svaki sustav

Ubuduce bi molio bez ovakvih insinuacija, a da nisu prilozeni neki konkretni dokazi...

-------------------------------------

Ocekujem pitanja zasto sa Fireove strane, te da to nisu insinuacije... Hic je stavio link, ja cu ponovno, na vise toga:

http://mainlinedyno.com.au/index.php/support/downloads

Zbilja sve pise, a ne moze biti relevantnije jer je to pisala sama tvornica...

Hint za one kojima se cita, obratiti pozornost na grafove - Power and Roller Torque: (Power = Hp Torque = Ftlbs), Power and Derived Torque: Power = (Hp Torque = Ftlbs), Roller Torque Only: (Torque = Ftlbs), Derived Torque Only:
(Torque = Ftlbs), Motive Force Only: (Motive Force = Lbs)

8 minutes ago, Pjerosaky said:

Taman u najgore vrijeme, htio sam pitat da mi neko pojasni na koju foru tesla ima 10knm na tockovima (sluzbeni podatak na njihovoj stranici)
I ubrzanje 0-100 1.9, a za iducih 50ak kmh mu treba skoro 2 i pol sekunde? Mal mi to sve cudno, treba netko tko nije teslin uzet taj auto i testirat haha

Vidjeti ce se tocni podatci na nekim neovisnim testovima kada/ako auto dodje u prodaju...

Edited by ND4SPD

On 2/25/2018 at 10:39 AM, KIMI_1.8T said:

Ne nego se odspoji kardan.

Kako mislis da je mapirao Konopekov auto ?

On 2/26/2018 at 8:09 AM, ruscic said:

Prednji diff zavaren i skinut kardan za quatro. Sa haldex samo istekas zada spojku. Subaru i sl zajebi...

Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk

Ne bi sada dodatno isao kuriti vatru, pogotovo zato sto pojedini ne mogu odgovoriti, ali vas dvoje mozete odgovoriti, pa evo dva starija threada, gdje se vrtila ista ili slicna prica kao i ovdje, gdje je Fire rekao da se od EVO 7, pa na dalje moze ugasiti zadnji pogon, te da isto vrijedi i za Impreze...

Zanimljivo da je Kevinov auto unatoc tome mapiran od strane Firea na AWD/4X4 valjcima kod Mitje u Ljubljani...

On 2/26/2018 at 2:23 PM, Bubi said:

pa kako onda mjeri snagu? samo na prednjim kotačima? šta ne pokazuje onda više whp zbog manjih gubitaka?

Ako nema nekakvih daljnjih preracunavanja gubitaka, nego se mjeri "cista" WHP snaga, onda naravno da pokazuje vise...

17 hours ago, Pjerosaky said:

I ubrzanje 0-100 1.9, a za iducih 50ak kmh mu treba skoro 2 i pol sekunde? Mal mi to sve cudno, treba netko tko nije teslin uzet taj auto i testirat haha

Ima hrpa teslinih dyno chartova na netu, npr. 

Slikovni rezultat za tesla 100d dyno chart

ps. da se iz grafa skužit zašto. :)

I ubrzanje 0-100 1.9, a za iducih 50ak kmh mu treba skoro 2 i pol sekunde? Mal mi to sve cudno, treba netko tko nije teslin uzet taj auto i testirat haha 0d618e4c43a4fe4619819ccfc5967722.jpg

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

:)

Elektromotor u autu zavrt se  sa prilicno malo obrtaja.  Pa mu onda treba ogromni moment  da makne auto s mjesta. Plus nema getribe, znaci direkt drive. Treba mu jos vise momenta, koji onda

sa obrtajima pada  i kod vecih brzina elektroauto gubi ubrzanje.

On 1.3.2018 at 7:57 AM, ruscic said:

Na 50-60 sekundi nisan ima problema sa tipa megane rs novi, vw golf7r, clio 4 1.6t, mk5 sa tte480... kad san spustia duzinu runu rezultati su ostali isti. I jos je zanimljivo kad mjeris gubitke imas isti rezultat u 3, 4, 5 i 6 brzini.

@ruscicNa koliko KS/NM je mapiran taj mk5 sa tte480? 

On 3/6/2018 at 12:06 AM, ND4SPD said:

Ubuduce bi molio bez ovakvih insinuacija, a da nisu prilozeni neki konkretni dokazi...

-------------------------------------

Ocekujem pitanja zasto sa Fireove strane, te da to nisu insinuacije... Hic je stavio link, ja cu ponovno, na vise toga:

http://mainlinedyno.com.au/index.php/support/downloads

Zbilja sve pise, a ne moze biti relevantnije jer je to pisala sama tvornica...

Nisu insinuacije, nego je cinjenica da se sve moze prevariti i zaobici. Ne aludiram na nikoga niti govorim nuzno o dynou. 

Kontaktirao sam mainline i oni su potvrdili da njihov dyno mjeri samo moment/snagu na valjku te da ne postoji ukalkuliran nikakav stupanj efikasnosti. Procjene snage na radilici su samo proizvoljne i oni ne garantiraju za to (sto je i normalno). 

Dakle, kao sta san reka davno u drugom topicu, mainline valjci su vjerojatno vrhunski proizvod za mapiranje, ali sve brojke sta izbace moraju se uzeti sa rezervom (osim naravno apsolutne vrijednosti prije-poslije mapiranja). 

Sapienti sat. Lp

• Like 2

[mention=997]ruscic[/mention]Na koliko KS/NM je mapiran taj mk5 sa tte480? 
Jos je u banani taj motor. Triba bi doc ovih dana za nastavak. Sredjiva je glavu, opruge.... sa k04, revlimit, 2bar je ima 250ks, 9-10°retard
Stock mapa 260ks na 0.7bar
310-320 san uspia bez retarda.
Ovo je ave na k04
Na tte san odradia kalibraciju i gas da rastavlja motor. Zva me da ce ga dovest i da ide jako puno bolje nakon kopanja po motoru. Eto

ništa nova na forumu
još uvik ko je ustaša,a ko partizan
jesu to stigli u split valjci?

Nexnan zasto su poceli ovu temo. Ja bi bia zadovoljan sa bilo kakvim dynom sa kocnicom. Sw se lako uzme aftermarket

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...