Jump to content

Dyno tuning rasprave

Recommended Posts

dobro onda mi objasni molim te ako imaš vremena.

situacija je ovakva, imaš u knjižici deklariranu snagu od 200 konja.

ti izmjeriš whp snagu, kako ćeš znat jel deklarirana snaga točna?
dođeš kod mene na Mahu ako je ispravan imaš to iz knižice

Sent from my S41 using Tapatalk

9 hours ago, KIMI_1.8T said:

Pex, jel ti to ozbiljno??

Sta, ..........vise nije dozvoljeno komentirati/replicirati na "stvari" koje "ne drze vodu"?

Naravno da je, to podrzavam ako je na normalan, ljudski, ne-primitivan, cisto znanstveni nacin potpomognut cinjenicama.

Pa da obrazlozim.

Pogledaj odgovore nakon mojega:

Kaze Hawk "za takve stvari imas fejsbuk".

Ne, za takve stvari imamo forum.

Pa kaze fire: "pocast covjeku koji je zapalio najvise auta" aludirajuci na Hica.

Cemu tu, cemu iz bezveznog razloga poceti opet. I kad je vec napisao, napravi komplet post kako spada, stavi konkretno sto se radilo kako bi i drugi znali. Ovako post ispada samo kao prcanje, a nepotrebno. 

Pa kaze Hic: 

"Covjek koji je puno popio" aludirajuci na Firea. 

Cemu? Cemu potezati takva pitanja koja ne utjecu na sadrzaj ove teme, zasto se ne mozete svi skupa ponasati kao normalne odrasle osobe i natjecati se u projektima, a ne u tome tko ce ispasti najveca seljacina na forumu?

Da iskoristim priliku i najavim, odokativno ce sada zadnja dvojica dobiti warnove kako sam i rekao na random broj dana, jednako i jedan i drugi, a u ponedjeljak slazem opciju approved by moderator gdje ce samo za vas dvojicu moderatori morati odobriti postove koje napisete.

Prije nego mi pocnete na pm pisati - nije to zbog ova dva posta, to je zbog 10 godina nakupljenih sranja koja citam od vas dvojica, a ovo mi je samo bio trigger. Ako nejde lijepo, ici ce na silu ili nece ici.

Kao protu-uteg, otvorit cu 10 mjesta za nove clanove, ako imate preporuke za nekog novog, pustite ih, ako ne, pustit cu random ljude koji se zele registrirati preko godinu dana, predstaviti projekte, aktualnosti i KVALITETNO sudjelovati u razvijanju ovog foruma.

• Like 11
  • Thanks 2

• Pekx locked this topic
  • 4 weeks later...
1 hour ago, IvanL said:

Mozda je za drugu temu, ali kako ovi valjci racunaju konje na radilici, i zar nisi do sad uvik tvrdija da je samo whp bitan? Nije provokacija, nemoj niti odgovorit ako ce bit glup odgovor... lp

Pa po videnom na izmjereni whp doda 30% i tako dobije hp...

Imate temu o dynu pa tamo razglabajte i filozofirajte. Ja bez problema pokazujem OBA rezultata, pa mi je svejedno, hoce li netko gledati whp ili estimated fhp. 425whp na 733whp ili 580fhp ma 952fhp....sasvim svejedno.

Za sve ostalo imate drugu temu pa navalite o dynoima i tko kako ima i pokazuje/skriva/laze/jede sladoled itd.

• Like 2

• Pekx changed the title to Dyno mjerenje - snaga na "kotacima" vs prava
On 9/19/2020 at 12:49 PM, kutija said:

Pa po videnom na izmjereni whp doda 30% i tako dobije hp...

Pa ispada tako, jer ne moze drugacije. Sam mainline pise:

We have no Engine HP “predicting” that some other dyno’s have.
A user may make his own Maths Channel to do this, but it would be up to them as to what calculation they do to
come up with a number.”

Zato mi je bilo cudno sta Hic odjednom iskazuje snagu/moment na radilici 

Vidi se ciji auti pobjeduju, a na cije treba dodavati 200+ hp gutibka da izgledaju snazni. I rs6 koji se vrti na 8500rpm da izgleda jak.

Dyno koji ne moze izmjeriti snagu auta je beskorisan. Isto tako, dyno koji ne moze izmjeriti moment auta je beskorisan. Stalno neko mnozenje s 1.3. Pa se moment mjeri na golubu koji leti, a taj ima 29.95% momenta od auta ...

Zato postoji metricki sustav, a ne te kvazi mjere. Jedini problem kod tog sustava je da je sve definirano, pa je tesko varati.

Menga opet? Ljubomora?

Daj se pobrini za Denisov motor koji si na Buzetu poslao u vjecna lovista na prvom treningu, a ne o mojem dynu.
Kao sto vidis, ide nam super i nema mjesta ljubomori kad si tako sposoban i dobar tuner. Kaj se bojis? Pa ti si centar svemira, jos sad kad ti Dimitrijevic uzme dio kolaca cim mu ddoje dyno, ostat ces u svojoj stalici raditi one 402 krametine i Bog te veseli

1 minute ago, fire said:

Dyno koji ne moze izmjeriti snagu auta je beskorisan. Isto tako, dyno koji ne moze izmjeriti moment auta je beskorisan.

Ne bi isa tako daleko, ti valjci su dobar alat za mapiranje ako mogu mijenjati load i ramp, te za izmjeriti gain prije/poslije.

Ali za neko definiranje brojki bas i nisu, jbg. To je valjda jasno vec. Mene je, kao sta kazem, samo zanimalo to za snagu na radilici jer sam pomislio da se mainline u medjuvremenu upgradeao na neki nacin. Nije bila provokacija nikakva (ne znam ni hica ni tebe).

5 minutes ago, Hic said:

Menga opet? Ljubomora?

Daj se pobrini za Denisov motor koji si na Buzetu poslao u vjecna lovista na prvom treningu, a ne o mojem dynu.

https://haks.hr/2020-a02-ph-klase/

rezultati kazu 17 bodova u buzetu, tesko s motorom poslanim u vjecna lovista.

ivanL

da, valjci koji nemogu izmjeriti snagu su vise manje beskorisni. Ako ti dode auto od 100hp, onda ako nema 100hp nesto s auto ne stima. I od tud mozes krenuti. Ako ti kazu 80hp pa ti moras mnoziti, zbrajati ... ti uopce neznas stanje tog auta. Zato u prometnoj stoji snaga motora i to je prava mjera. A ne da ti moras razmisljati jer je 15" ili 19" ili 4x4 ili fwd ... To uopce nema veze s snagom motora. Zato 90% dyno mjeri uspjesno snagu motora. Mora postojati neka metrika.

Pa bas je bio veseo mjenjajuci klip cjelu noc, pjevao je od srece.

Metricki receno.

Zato ce tvoj “dyno” svim izmjeriti tocno kako tebi treba i ti ces biti najbolji tooner na svijetu.

Bravoo bravoooooooo najbolji siiii

Osim jelte, za opela.....

26 minutes ago, Hic said:

Pa bas je bio veseo mjenjajuci klip cjelu noc, pjevao je od srece.

Metricki receno.

Zato ce tvoj “dyno” svim izmjeriti tocno kako tebi treba i ti ces biti najbolji tooner na svijetu.

Bravoo bravoooooooo najbolji siiiiemoji23.pngemoji23.pngemoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

Osim jelte, za opela.....

Kada uspijes dati ijedan dyno graf s otprilike tocno izmjerenim mometom, to ce biti prekretnica.

A do onda, moment je osovini od pigvina i te fore.

Znaci pravi dyno moze izmjeriti snagu i moment. Sve ostalo nisu ispravni dyno-i.

Dyno mora pokazati tocne brojke.

Npr, dosao mi jedan s toyotom gt86, kao sve uredu ali covjek misli da auto nede kako treba. Izmjerio ga, ispalo da fali oko 60Nm ispod 5500rpm. On s tim ispisom otisao u ovlasteni i popravili su auto.

Isto imao megane 4 rs. Prvi vlasnik 30 000km i auto je spor. U garanciji nista ne popravljaju, jer nema nikakvu gresku. Izmjerio ga, ispalo da iznad 5000rpm ima velike problem, na 6500rpm fali oko 120hp. Ovlasteni priznao dyno ispis i popravio auto. A prije ispisa nista, jer ne priznaju rijec vlasnika da je on sporiji od frendovog istog takvog auta.

Ali da priznaju mora biti ispravan dyno ispis, a ne da 1.6tdi ima 500Nm. Ili impreza da ima 800Nm na 1bar boosta. Da su dosli s takvim fajke ispisima bi im samo vrata zalupili.

Pravi dyno ispis mora imati tocan moment i tocnu snagu motora. Ne mnozenje i takve gluposti.

Dyno mora pokazati tocne brojke.

Isto imao megane 4 rs. Prvi vlasnik 30 000km i auto je spor. U garanciji nista ne popravljaju, jer nema nikakvu gresku. Izmjerio ga, ispalo da iznad 5000rpm ima velike problem, na 6500rpm fali oko 120hp. Ovlasteni priznao dyno ispis i popravio auto. A prije ispisa nista, jer ne priznaju rijec vlasnika da je on sporiji od frendovog istog takvog auta.

Ovo s megane-om me bas zanima, sto je bilo sa autom, o kakvom kvaru se radilo?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...