Jump to content

Recommended Posts

Sto je bilo?
Ja sam propustio najzanimljiviji dio

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

propustio si cijelu trku. Ferari radi strateške poteze kao da voze različitu trku od ostalih.
Veze s vezom odluke nemaju.

Danas su im RB i Merc još jednom održali bukvicu kako se radi strategija.
Ali nikad oni neće naučiti.

P.S. Jedini koji su on par s ferarijem i odlukama su Haasovci. Koji su cik pogodi, Talijani u timu.

gledam danas kako ferrari ode na vrh i onda povuku leclera da jedini vaaljda od svih timova stavi hard 32 kruga do kraja pod pretpostavkom da ce ici do kraja. Na tim gumama ga prestizu svi zivi da bi onda za kraj valjda ipak 10 krugova prije kraja pr3sli na soft i pali na 4 i 6. mjesto. 

Perez otisao 6 mjesta naprijed, a verstappen 9 mjesta i kaj je najbolje na istim gumama su bili sporiji od ferrarija. Utrka je bila cista i nije bilo oznenad3nja, safetya, kise i sl i ovi uspiju usrat motku. 

Kako sam danas vidio redbull sa nesto slabijim bolidom sa sredine  dode na vrh, a ferrari sa boljim bolidom s vrha dodu na 5-6 mjesto o to samo odabirom krivih guma. 

Da su cak igrali da ce kisa pasti par krugova prije kraja jos bi vise popusili. 

Preprestrasno nesto za gledati. Nazalost po meni Leclerc je potencijal koji se hitno mora maknuti iz ferrarija jer ovih 10tak utrka sto sam gledao je nesto prestrasno. 

U schumacherovo vrijeme ros brawn i jean tod su odradivali posao sa 95% ucinkovitosti i nekad sa slabijom bolidom izvukli maks poziciji uz z pomoc strategija. 

Ovo sto je ferrari odradio do pola sezone je nesto najgore sto ti se moze dogoditi jer kad pogledas zadnje 3 trke stvarno bolidi idu jako, ne trose gume, po ravnici nesto sitno sporiji od redbulla i sve u svemu jako jako dobro i onda kad s takvim bolidom osvajas mjesta iza Mercedesa koji je o dalje slabiji, ali drze neki kontinuitet. 

30 minutes ago, Gabre said:

S tim da Mercedes više NIJE slabiji. Merc je sada u rangu Ferarija.

Slabiji je definitivno, ali puno konzistentniji team. Odluke team su odlicne. Bolid je pouzdaniji. Vozaci ne rade velike greske u kljucnim trenucima. Ferrari i redbull su opet brzi, ali razlika je puno manja nego u pocetku sezone. Zadnje 3 utrke nakon promkene zadnjeg krila ferrari je odlican na kvalifikacijama i u utrci, alo eto odluke o strategijama, pouzdanost i greske vozaca nazalost nacaju ih jako nazad. Ovo im je jedona sansa buduci da imaju brutalan bolid da osvoje prvenstvo. Kada ce bito nesto slabiji o to mozda vec oduce sezone nema sanse da osvoje bilosto. 

Oh jebate, ovo je doslovno samo financijska odluka bila, nema šanse da će Aston biti konkurentniji od Alpinea, ali su sigurno stavili 20-30mil na stol da dodje k njima.

Alonso je podsjetio svijet zasto su njegove odluke glavni razlog za samo dva osvojena prvenstva.
Osim ako Alpine nije htio produzit.

Aston Martin je gori treunutno nego je McLaren Honda bila svojevremeno.
Apsolutno. postoji i ta šansa da Alpine nije htio isttest 20mil dolara za vozača, a imaju pilastrima kojeg će platit mil-dva za sezonu, a rezultate ionako ne mogu goniti bolje od ovoga sada, ovom drži solidan tempo s Alonsom.

Aston je privukao puno inžinjera, lova se trpa, s sad kad i koliko će trebati da proradi... nije Vettel slučajno otišao. Mislim da je vidio da nema sreće tamo još sezonu dvije.

Alpine nije htio produžiti, to je jasno ko dan, pa onaj Otmar je čim je došao, u rukavicama rekao da Alonso nije njegov izbor. 

I sumnjam da se tu radi o iznosima 20 milja dolara i slično, toliko se plaća za mladog asa u naponu snage i timu u vrhu poretka, a ne u Astonu. Pogotovo ne sad sa budget cap-om. 

Budget cap ne uključuje plaće vozačima. vozače mogu plaćati koliko hoće.

Alonso nema šanse da ide ispod 15-20milja bilo kuda, a Aston da bi imao prvaka će platiti, mogu i hoće.

u Alpineu je Ocon napravio bolje rezultate ako ćemo tako iako je Alonso imao peha jako puno.

9 minutes ago, Gabre said:

u Alpineu je Ocon napravio bolje rezultate ako ćemo tako iako je Alonso imao peha jako puno.

Ove sezone da, ali veze to nema sa vozacem. Raspao mu se auto pod njim previse puta do sad.

Evo i u Madji je zapeo iza Ocona i kad ga je presao kroz 10 krugova je imao 4.5 sekunde prednosti. 

13 minutes ago, Kegalj said:

Ove sezone da, ali veze to nema sa vozacem. Raspao mu se auto pod njim previse puta do sad.

Evo i u Madji je zapeo iza Ocona i kad ga je presao kroz 10 krugova je imao 4.5 sekunde prednosti. 

ma jasno, hocu reci da moze Alpine i Hamiltona skupa sa Maxom potpisati, i opet kurca od rezulata ne bi imali, i dalje bi bili 4ti u prvenstvu.

ova sezona mi je zapravo turbo dosadna, nikakvih cudnih utrka, nikakvih iznenadjenja na podiju, bas bezveze. Jedino je Lando uspio doc do podija u jednoj utrci i to je to.

Najvise zanimljivcosti su Ferarijeve drame mladog Vertera, te Mercedesov lagani povratak u vrh. RB rutinski odradjiva bez znoja, unutar dvije trke su rijesili nepouzdanosti bolida i sada laganini samo beru jagode.

POtajno navijam za Haas jer znam da imaju odlican auto, ali brate oni toliko majmunisu sa strategijama kontra sviju svaki put, i onda stalno imaju neke kvarove, kontakte mutave, a kada sastave utrku bez problema, uredno mogu biti 5-6 na gridu. Jer auto to moze.

15 hours ago, Kegalj said:

Vettel je bio na $15M

17,5m USD da budemo precizni (15 M EUR, doduše, ok, možeš reć da je sad dolar = EUR, bio bi dobar argument ? ) , ali Vettel je ipak dolazio mlađi, jači i iz Ferraria a ne Alpinea. 

Štos je da Alonso vjerojatno ni nije imao igdje drugdje nego u Aston Martin i nadati se da će ovi napravit neki revolucionarni bolid ala Brawn GP sljedeće godine. Ili uzet pinkicu i riješit penziju, whatev ? al sumnjam da je iznad 10-12 milijuna dolara, astonu treba budget za razvoj. 

Mozda smo gledali dva razlicita izvora informacija.

Alonso je mogao ostat u Alpineu ali su mu davali ugovor na samo jednu godinu, a on je htio bar dvije. Slazem se da osim Astona nije imao drugih opcija. Svi drugi timovi zele kreirat svog Verstappen-a. Zato su Leclerc i Norris potpisali zacudujuce duge ugovore. Nisam siguran za Russell-a ali isto nagadaju da je preko 4 godine. 

Screenshot-20220802-070041-Chrome.jpg

Sto se budjeta tice mislim da place vozaca jos ne ulaze u "Budget cap", a za sve ostalo tu je tata Stroll. Moje misljenje je da je Alonso vrijedniji vozac od Vetella koji je u Aston dosao sa iskustvom iz dva tima i povijesti gubljenja utrka zbog neforsiranih pogresaka. 

Edited by Kegalj

17,5m USD da budemo precizni (15 M EUR, doduše, ok, možeš reć da je sad dolar = EUR, bio bi dobar argument ) , ali Vettel je ipak dolazio mlađi, jači i iz Ferraria a ne Alpinea. 

Štos je da Alonso vjerojatno ni nije imao igdje drugdje nego u Aston Martin i nadati se da će ovi napravit neki revolucionarni bolid ala Brawn GP sljedeće godine. Ili uzet pinkicu i riješit penziju, whatev  al sumnjam da je iznad 10-12 milijuna dolara, astonu treba budget za razvoj. 
Da opet ponovimo, plaće nisu dio budget cap-a.

Aston pare ima. Aston želi prvaka u timu prvenstveno zbog reklame i sponzorstva. Alonso je savršen kandidat a i bolji je vozač od Vettela zadnjih godina.
Kad je Alonso napravio neforsiranu grešku da je zbog toga odustao iz utrke ili popušio hrpu pozicija.

Ja se bome ne sjećam.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...