fire Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Ja cu staviti taj to ester ulje 10w50 silikone, jer ipak se u turbo motoru ulje vise grije(grije ga turbina dosta)+vise topline s klipova skida. Nije nesto skupo 100kn/litra, jeftinije cak od nekih "sinteskih"(tak se deklariraju, a nisu bas potpuno sinteska) ulja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peras Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 daj zovi mene, mrguda da ti to uzmemo i kada si u zg dobiješ ga imamo za gitribe, difove kočnice...ja sa fuchsom 14 godina samo pozitivna iskustva U principu Fuchs san do sad koristija jedino kočiono jer mi se ponašalo bolje od ostalih, a prije par miseci san skrka i fuchs titan u getribu, ono ok zadovoljan san - nema minusa. Ali eto već da te pitan imaš li koje ulje za getribu da je "bolje" od Titana, da se malo lipše šalta dok je ladno? Koje preporučaš za motor? gradacija, cijena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 di se može kupiti ovo ulje u dalmaciji i ima li ga di u splitu za kupiti? i koliko je litra? U Zadru, Racing Zone. Ima u ducanu trenutno 5W40. Nego da pitam, da li mijenjate gradaciju ovisno o godišnjem dobu? Zimi rijeđe, ljeti gušće? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 U Zadru, Racing Zone. Ima u ducanu trenutno 5W40. Nego da pitam, da li mijenjate gradaciju ovisno o godišnjem dobu? Zimi rijeđe, ljeti gušće? Na Cliu i Raptoru ne, ali na Apriliji Touareg 125 - da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 U principu Fuchs san do sad koristija jedino kočiono jer mi se ponašalo bolje od ostalih, a prije par miseci san skrka i fuchs titan u getribu, ono ok zadovoljan san - nema minusa. Ali eto već da te pitan imaš li koje ulje za getribu da je "bolje" od Titana, da se malo lipše šalta dok je ladno?Koje preporučaš za motor? gradacija, cijena? TITAN SUPERGEAR 80W-90 ti je za gitribu i nama za dif, meni se lakše šalta i skoro da je mala razlika toplo/hladno TITAN SUPERSYN SAE 5W-40 za motor - 300 kuna (cca) FUCH Silkolene Pro-S 10W-50 Racing 5l je 330kn http://www.sxoc.com/vbb/showthread.php?t=321701 što nissanovci voze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlaX Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 TITAN SUPERGEAR 80W-90 ti je za gitribu i nama za dif, meni se lakše šalta i skoro da je mala razlika toplo/hladno TITAN SUPERSYN SAE 5W-40 za motor - 300 kuna (cca) FUCH Silkolene Pro-S 10W-50 Racing 5l je 330kn http://www.sxoc.com/vbb/showthread.php?t=321701 što nissanovci voze... si siguran za ovo zadnje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peras Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 TITAN SUPERGEAR 80W-90 ti je za gitribu i nama za dif, meni se lakše šalta i skoro da je mala razlika toplo/hladno TITAN SUPERSYN SAE 5W-40 za motor - 300 kuna (cca) FUCH Silkolene Pro-S 10W-50 Racing 5l je 330kn http://www.sxoc.com/vbb/showthread.php?t=321701 što nissanovci voze... Meni je tvorniči propisano 75W-90 za getrubu, neće bit problema sa 80W-90? Ajde iden u Njemačku za kojih 15 dana pa ću stat u ZG da strusimo kafu i riješimo ulje za getrubu i motoren. Pari mi se ovaj 10W-50 Racing bolji izbor od ovog Mobil1 5W-40 šta je sad u autu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Selenia HPX. 1.4 turbo na 3 bar. Ne trosi nista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa_vd Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 U Zadru, Racing Zone. Ima u ducanu trenutno 5W40. Nego da pitam, da li mijenjate gradaciju ovisno o godišnjem dobu? Zimi rijeđe, ljeti gušće? To ulje je od mene nabavljeno,i poštovani gospon Veljko ga nikada nije platija! Toliko o njemu i njegovom dučanu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Veljko napada:) Sta je s njim? Pa ako ti nije platio odes mu u ducan i uzmes ulje nazad:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 I koje ulje kupiti na kraju. Kad naravano riješim da ga ne izgubi pola na karteru.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlaya Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Silkoline S 10w-50 odlično ulje zadniih par izmjena je u Volvu i tako će ostat, hvala caru Ozy-u na preporuci:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davor Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Selenia Pro S 10W-50 "meni" na turbaku digla tlak na leru na 110°C za 0,5 - 0,6 bara, i ujedno smanjila temp. ulja u prosjeku za 15°C.Probao sve, i meni se ovo ulje pokazalo najboljim. Mislio si reci SILKOLENE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 si siguran za ovo zadnje? podosta zakaj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 (edited) Slax možda mrvu skuplje...ali tu negdje... ovo mi je od Ozya info mislim da je rekao da je platio zadnje 330 kn evo imaš na forumu trenutno http://myhraweb.com/showthread.php?t=14872 Edited January 5, 2010 by Debeli Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlaX Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 hm je da sam rijesio dva piva al nekako mi je i dalje 5x100=500?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 hm je da sam rijesio dva piva al nekako mi je i dalje 5x100=500?? kod njega da Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 (edited) Mislio si reci SILKOLENE? Ma da, ali.........kuzi se sta sam htio reci. Citao puno ispred komentara o Seleniji pa mi ostalo u glavi. Edited January 6, 2010 by KIMI_1.8T Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlaX Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 debeli javi se na pm Posted via Mobile Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 6, 2010 Author Share Posted January 6, 2010 samo za info, silkolene nema deterđente pa se jako jako brzo zamaže tj potamni Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 samo za info, silkolene nema deterđente pa se jako jako brzo zamaže tj potamni Kriv ti je info, upravo suprotno. Ulja koja u sebi imaje detergente prije poprime tamnu boju pošto je svrha detergenta da pokupi sitne nečistoće koje ulje kao tekućina ne može pokupiti samo po sebi. Odnosno skuplja ih na "kemijskom" a ne "mehaničkom" principu. A i rijetko koje moderno ulje nema detergnete tako da sumnjam da ga ovo nema, iako neću tvrdit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljubicic D. Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 samo za info, silkolene nema deterđente pa se jako jako brzo zamaže tj potamni ...i sta da ti čovjek sad kaze..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Evo i ovdje izgleda ima http://www.moto-trade.hr/default.asp?r=10&g=5 Vidm da je ovo Motul LeMans najjeftinije? Hic ima li neki poseban razlog zgob kojeg koristis baš tu gradaciju? Stvarno nikad nisam cuo da netko to stavlja pa me baš zanima o čemu se točno radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Na Cliu 197 Motul 300V 5W40 na cca 4800km postane već lagano crno. Znam jer provjeravam ulje na štangicu barem 2x tjedno i to isključivo ujutro kad je auto hladan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 lud lud.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now