Beli Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 ja u 1.8T i 2.0 TFSI stavljam mobil peak life 5w50 s time da na svakih cca 6tkm ga mjenjam.. pogotovo na 1.8T ima razlike, što to ulje ima manje kondenzata i čišći je Oil Cacth tank.. i prazniji, jer je ulje stabilnije na višim temperaturama i neveže toliko vlagu na sebe ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 ja koristim Agip racing 10-60 super ulje po extra cijeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Iskljucivo motul 300v, sve gradacije. Sve ostalo se pokazalo ko banana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goran86 Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 ja koristim Agip racing 10-60 super ulje po extra cijeni koja cijena ak se smije znat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 75kn litra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frane S6 Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Fucks 5w50 supersyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraH Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 znaci mogu komotno preći na sa 5w30 na 5w50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 (edited) U svoju pilu točim Mobil 0w40 već 50kkm - mijenjam svakih 8-10 kkm - još uvijek prvi motor koji radi perfektno . Smatram da se motor najviše uništava kada je hladan pa iz tog razloga upravo ovo ulje točim u svoj auto a ima i jako dobra svojstva kad se zagrije pa je ok i za klanje. Pretpostavljam da bi 5w50 bilo bolje za klanje, ali ja ipak ovaj auto koristim manje više u normalnim uvjetima. Edited January 7, 2014 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 znaci mogu komotno preći na sa 5w30 na 5w50 ta 30 ulja su uglavnom za dpf filtere. što je veća druga vrijednost to je otpor na silovanje bolji. makar se kod nekih proizvođača 50 pokazao bolji nego li 60 kod drugih.. ali 50 je best buy za tarbo benzinera svaki dan ili vikend / track auto. prva vrijednost su zimske gume, laički. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Motul 300V POWER 5W40 kod mene... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Motul 300V POWER 5W40 kod mene... +1 :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucca Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 (edited) Ima 15 dana da proucavam koje ulje uzet sa svoju MPS i evo liste do koje sam dosao istrazivajuci po forumima i testovima: 1: Eneos Sustina 2: Motul 300V 3: Shell Rotella 4: Royal Purple 5: Redline Sva ova ulja su vrhunska, razlikuju se u dobavljivosti i cijeni, a tu je Motul 300V i sa Reneovim super popustom i dalje preskupo, tako da idem na Eneos. Mislim se jedino na koju gradaciju ici, tvornicki je 5w30, citam raznorazna misljenja po Mazda forumima, tako da cu mozda cak i ostati na tvornickoj gradaciji. BTW, sve info vezane za ulje mozete pronaci ovdje: http://www.bobistheoilguy.com/ Edited January 8, 2014 by jucca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 ELF vidim nitko osim Hansa ne spominje. Da se odmah ogradim, "Galsko smeće" je izraz koji koristim svaki dan, ali ELF HTX 805 5W-50 još očito nitko nije uzeo u obzir a pritisak ulja i temperatura na valjcima te silovanju poput drifta se pokazalo vrh vrhova! Isto kao i zadrti bimmeraši, "ne lupaju" im hidropodizači SAMO na Selenia Gold ulju. Kad ih pitaš jesu li probali neko drugo bolje i kvalitetnije, ne žele čut ništa osim cajki iz bmw business radija, a ima više best buy opcija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Za TSi nesto drugo umjesto edge 5w30? Iako sam zadovoljan, nije popio pola litre u 10kkm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Ima 15 dana da proucavam koje ulje uzet sa svoju MPS i evo liste do koje sam dosao istrazivajuci po forumima i testovima: 1: Eneos Sustina 2: Motul 300V 3: Shell Rotella 4: Royal Purple 5: Redline Sva ova ulja su vrhunska, razlikuju se u dobavljivosti i cijeni, a tu je Motul 300V i sa Reneovim super popustom i dalje preskupo, tako da idem na Eneos. Mislim se jedino na koju gradaciju ici, tvornicki je 5w30, citam raznorazna misljenja po Mazda forumima, tako da cu mozda cak i ostati na tvornickoj gradaciji. BTW, sve info vezane za ulje mozete pronaci ovdje: http://www.bobistheoilguy.com/ Na popis jos dodaj Fuchs/Silkolene Race Pro S ili R, Millers CFS, Millers Nanodrive, Gulf Competition i Yacco VX... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 ELF vidim nitko osim Hansa ne spominje.Da se odmah ogradim, "Galsko smeće" je izraz koji koristim svaki dan, ali ELF HTX 805 5W-50 još očito nitko nije uzeo u obzir a pritisak ulja i temperatura na valjcima te silovanju poput drifta se pokazalo vrh vrhova! Isto kao i zadrti bimmeraši, "ne lupaju" im hidropodizači SAMO na Selenia Gold ulju. Kad ih pitaš jesu li probali neko drugo bolje i kvalitetnije, ne žele čut ništa osim cajki iz bmw business radija, a ima više best buy opcija. Ja sam imao ELF u Cliu, nisam imao zamjerke... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Imao ga je Viper prvih 30kkm, tj. dok nije promijenio motor na Cliu. A od onda 300V 5w40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucca Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Na popis jos dodaj Fuchs/Silkolene Race Pro S ili R, Millers CFS, Millers Nanodrive, Gulf Competition i Yacco VX... da,da, pogotovo Fuchs. Lista zelja je skracena max U mene je direct injection, pa je fuel dillution izrazeniji, razrijedi se ulje, zato je vrlo bitno stavljati kvalitetno ulje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 ELF/Totatl je koliko znam jedno teisto.... Ja već dugo trpam Total Racing 10w50 i super sam zadovoljan Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 da,da, pogotovo Fuchs. Lista zelja je skracena max U mene je direct injection, pa je fuel dillution izrazeniji, razrijedi se ulje, zato je vrlo bitno stavljati kvalitetno ulje. Za taj Fuchs kazu da je odlican, u GB 99% ljudi u Lancere stavlja Motul, Fuchs ili Millers... Ovo kaj se razrijedi, da, zato i treba mijenjati svakih cca. 7000 km ELF/Totatl je koliko znam jedno teisto.... Ja već dugo trpam Total Racing 10w50 i super sam zadovoljan Isto je isto kao i Fuchs/Silkolene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Mala usporedba odličnih ulja: 0w40 http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_0W-40.aspx 5w50 http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil1_5W-50.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petar001 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Sta onda da natrpam u svoj 1.8t ? Svakodnevna voznja plus gazenje i 402 ubijanje na vrucini kiler ulja imam. Posto sam opet odbio karter pa da stavim kak treba 0w40 5w50 10w60 Sta najbolje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 http://www.oelbrack.com/pdf/21740_synqron5w50.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucca Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Nego, Eneos ima 0w50 gradaciju, u kojim uvjetima je to dobro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 A yacco ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now