Jump to content

TFSI vs. TSI vs. FSI

Recommended Posts

18 minutes ago, DarioB said:

Vozio sam A6 3.0 TFSI, 2009god, cca 1l ulja na 1000km.

Neki toče gorivo i provjeravaju ulje, ja sam točio ulje i provjeravao gorivo. 

jebeno, a ja bas prakticki odustao od 2.0 jer trose ulje, pa sad citam, kad ono 3.0 isti k, samo je jos pun k teze promijenit pcv jer je ispod kompresora.

mozda se ipak vratim na 2.0, barem je laksi za radit na njemu  :D

ima jedan karavan sto mi zapeo za oko, pa mu pokusavam naci manu  :D 

23 minutes ago, Gabre said:

pa ono, ispada da ako zelim ostati na quattru, da nemas vise sto uzeti, ili ici na stari model, sa 3.2 motorom i 200k km jer ih nema sa malom kilometrazom...  

a pogotovo karavana izbor Nula.

za provjerit PCV dok motor radi otvori cep ulja. Ako je riknuo PCV osjetit ces (i cut) vakum dok ga dizes

Takodjer nemirno radi na leru.

Edited by Kegalj

2 hours ago, Dinko said:

Audi a1 tfsi neki manji motor 1.2 il tako nest..kad duze stoji na prvom paljenu zazveci lanac nekad glasnije nekad slabije..

e sad oce rijesit problem ako promijenim lanac?

ako promjenis ODMAH :) onda je samo 99% do natezaca. brzinski se to napravi , ako traje vec dugo onda se i lanac rastego i treba mjenjat sve 

• 1 year later...

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/P053F/001343

nesto oko pritiska goriva, nije ti to lanac. vjerojatno high pressure fuel pump, ili ne znam jel onaj cam follower moze to uzrokovati ( a i on je na HPFP), a ako me pamcenje sluzi, to im je slaba tocka na 2.0t motorima.

ali ipak moze biti da je zapravo do lance, koliko je km auto, i da li imas VCDS da si skeniras Bank93 pa dobijes vrijednosti

jel rosta pri hladnom startu?

https://www.audizine.com/forum/showthread.php/796643-2013-A4-10425-low-fuel-pressure-during-start-AND-2837-Fuel-Rail-pressure-too-high

Edited by Gabre
  • Like 1

14 minutes ago, Kegalj said:

Budem probao. 

@Gabre radi mirno na leru, nista ne trese (nije misfire). Pocet cu od filtera, pa onda senzor pritiska. 

prokopaj po forumima, samo je problem sto ekipa uglavnom nikad ne napise kako su rijesili problem. taj sa linka je problem rijesio zamjenom natezaca lanca... 

ako imas od koga posudit ili si naruci s aliexp VCDS kabel, pa si mozes pratit timing motora.

@Hic  vec kad si tu, ja imam neki cudan problem sa svojim 3.2 FSI. Auto kad je hladan skroz pali bez problema. Auto kad je vruc pali bez problema. ALII...   kad recimo stoji sat vremena, i idem ga upalit, vrlo cesto nece da upali, odnosno krene da ce upalit i stane i nasavi verglat. I onda ga moram zagasit, i opet, onda drugi put opet nece, i onda iz treceg puta sastavi kao da nista nije bilo.

nikakvih gresaka, kodova, a izmjenjao sam sve ove potrosne stvari tipa obje pumpe goriva, svjecice, valve solenoids, camshaft sensors, senzor temperature rashladne tekucine, filter goriva (dva puta jer sam sumnjao da mozda prvi nije dobar), nema missfire...  gornji set lanaca i zatezaca je mijenjan i u toleranciji je iako malo zastekce opet kad je jako hladno ujutro (sumnjam na to da mehanicar nije promijenio obje strane posto mi je Bank2 visoko kad se mjeri)

no to ne bi trebalo imati utjecaj na ovaj retardirani problem.

znaci, problem je kad je auto napola ohladjen.

Ista situacija bila prijatelju na a4 3.0 (standardno ubrizgavanje). Curili injektori. Nagori je bio kada bi odstajao  sat vremena, taman da se usis napuni gorivom i presauga motor. Palio uredno hladan (jer bi gorivo iz grane isparilo) i topao odmah nakon gasenja (kada jos injektori ne bi nalili dovoljno goriva da presaugaju motor). Ustvari nije bilo vazno da li je motor topao ili hladan nego koliko je goriva naliveno u usisnoj grani.

Znam da je tvoj direktno ubrizgavanje ali mozda se desava slicna stvar u  cilindrima.

15 minutes ago, tonci said:

Ista situacija bila prijatelju na a4 3.0 (standardno ubrizgavanje). Curili injektori. Nagori je bio kada bi odstajao  sat vremena, taman da se usis napuni gorivom i presauga motor. Palio uredno hladan (jer bi gorivo iz grane isparilo) i topao odmah nakon gasenja (kada jos injektori ne bi nalili dovoljno goriva da presaugaju motor). Ustvari nije bilo vazno da li je motor topao ili hladan nego koliko je goriva naliveno u usisnoj grani.

Znam da je tvoj direktno ubrizgavanje ali mozda se desava slicna stvar u  cilindrima.

fck, to zvuci isto kao kod mene. Ja doslovno znam kada mi nece htjeti upaliti, najgori je nakon sat do 2 vremena.

I zapravo ima smisla jer mi se nekad dogodi da grubo upali, nako drmne jako, bas kao da previse goriva grune u cilindru odjednom  ? 

ko traktor sa zatrese nekad. U biti dosta cesto se nemirno upali, grubo. To me onako jedino nervira kod tog motora, inace ide zapravo jako pristojno uzimajuci u obzir da ima 1800kg.

je li postoji nacin saznati koji injektor ne valja, ili ih moram povaditi van i nositi negdje popraviti/testirati?  bas i nisu jeftini da idem kupovati 6 komada na blef  ? 

51 minutes ago, Cokolino said:

Meni ste oba nasa kanadjana inovativni u pm, jedan vozi golfa drugi audijaemoji1787.pngemoji1787.png

Poslano sa mog SM-G770F koristeći Tapatalk

Golf je otisao prije godinu dana. Ja jos I diesela imam pa sam "bosanski inovativan".

Sta cu vozit? Ameri su rastrosna govna lol

2 hours ago, Gabre said:

fck, to zvuci isto kao kod mene. Ja doslovno znam kada mi nece htjeti upaliti, najgori je nakon sat do 2 vremena.

I zapravo ima smisla jer mi se nekad dogodi da grubo upali, nako drmne jako, bas kao da previse goriva grune u cilindru odjednom  ? 

ko traktor sa zatrese nekad. U biti dosta cesto se nemirno upali, grubo. To me onako jedino nervira kod tog motora, inace ide zapravo jako pristojno uzimajuci u obzir da ima 1800kg.

je li postoji nacin saznati koji injektor ne valja, ili ih moram povaditi van i nositi negdje popraviti/testirati?  bas i nisu jeftini da idem kupovati 6 komada na blef  ? 

Reparirani su meni uvijek radili probleme, izvadi, odnesi testirat i kupi novi.

ekipa, ne znam da li da ovdje pitam, ako ne, neka netko prebaci negdje gdje treba.

uglavnom, imam problem na svojem 2.0 TSI (GTI mk6 2009 šaltung, cca 140km, motor je zamijenjen na cca 70k km)

već neko vrijeme me muči CEL sa greškom pozicije klapni u usisnoj grani, kod je P2015.

sve je bilo dobro dok u zadnjih 2-3 tjedna nije počeo grubo raditi, par puta je bila i misfire greška plus bogata smjesa. u zadnjih nekoliko dana na hladnom (prvo paljenje ujutro) radi jako grubo, trese i čak se hoće ugasiti dok ne spusti automatski čok i onda se smiri. 

kad se krenem voziti nekad pukne na auspuh kad se spuštaju okretaji i smrdi na benzin.

e sad, moje pitanje je da li je to sve moguće samo zbog P2015 ili postoji još neki problem koji mi obd11 ne pokazuje? htio sam skinuti klapne i napraviti remap, ali trenutno me ne svrbi 500-600e

tako da bih najradije uzeo reviziranu usisnu granu i riješio to za 2-2,5 soma kuna.

Edited by krule

Ja sam na TFSI promjenio, bas radi tog grubog rada na čoku:

- naravno prvo injektori novi, bobine, svjecice

- klapne

- pregledao instalaciju

- nova usisna

- motoric zamjenski

- motoric original rabljeni

- motoric novi oem

- APR flaps delete kit + mapa za ler

- ponovno pregledana instalacija

- varijanta map it out komplet

I nisam rijesio problem.

Sad sam slozio motor na novo i uzeo novu instalaciju komplet iz ovlastenog i ako nece mirno raditi na leru, zapalit cu ga nasred Wolfsburga.

• Haha 1
  • Zbunjen 2
  • Sad 3

10 minutes ago, semper said:

Zvuči dosta privlačno taj tfsi

Kako se kaze, gotovo je ne moguce naci golf 5/6 gti bez generalke. Dosta bugova + lose direktno ubrizgavanje koje cesto ubije motor.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...