Jump to content

Zimske gume

Recommended Posts

2 hours ago, maredo said:

Kleber Krisalp HP3 je vrhunski, imam ih na Cliu...prošli model iCept me nije baš zadovoljio, imao sam ih prije Klebera..
Kleber je čudo od gume za 400kn u dimenziji 185/60/15

Te sam ubo u Vulkalu, imali su neku ludu akciju. 400ak kn za 205/55/16 sa porezom, čine mi se super za sad, čekam ozbiljnije minuse i snijeg pa da mogu više reći. 

Te sam ubo u Vulkalu, imali su neku ludu akciju. 400ak kn za 205/55/16 sa porezom, čine mi se super za sad, čekam ozbiljnije minuse i snijeg pa da mogu više reći. 
Snijeg mi nije tolika stavka jer ga već godinama nema ozbiljnijeg, najvažnije je da su na mokrom/slinavom dobre a to jesu...

2 hours ago, maredo said:
14 hours ago, Žile said:

Snijeg mi nije tolika stavka jer ga već godinama nema ozbiljnijeg, najvažnije je da su na mokrom/slinavom dobre a to jesu...

Ne vozis ti taxi?

Oduvijek sam volio imat dobru gumu, a pogotovo mi ne pada na pamet stediti na gumama otkad je susjed prosle zime otisao pod bus i razjebao si zivot s punih 40 km/h zbog jebenih Sava na skliskom...

• Like 1

12 minutes ago, Koren said:

Ne vozis ti taxi?

Oduvijek sam volio imat dobru gumu, a pogotovo mi ne pada na pamet stediti na gumama otkad je susjed prosle zime otisao pod bus i razjebao si zivot s punih 40 km/h zbog jebenih Sava na skliskom...

Ja ne. Ili si na Mareda mislio?

Ne vozis ti taxi?

Na taxiju imam Conti a Kleber je na ženinom Cliu...gdje si Savu iskopao?
  • Like 1

8 hours ago, maredo said:
20 hours ago, Žile said:

Točno to, treba dobro pročitati testove guma jer znaju davati puno bodova za performanse po snijegu a nama u gradovima to je važna stavka 5 dana godišnje koliko se vozi po snijegu.

Kleber hp3 koliko sam vidio bude u top 3,4 na testovima u svakoj dimenziji, očito su uboli dobitnu kombo smjese i šare, za 400njak kn za najpopularniju dimenziju 205/55-16 to je ništa.

Koliko vidim Vulkal i dalje ima akciju: PP_Kleber_Fulda_Vulkal_popup-min.jpg

Evo meni moje već kreću u treću sezonu; Kleber KRISALP HP3 XL u 215/50 R17 dimenziji te i dalje sve moguće pohvale.

Jest da mogu nabrojati na prste koliko snijega vidjele, doduše i to malo suvereno odradile, a za sve ostalo samo pohvale kao što sam ovih par godina isto napisao tijekom zimskih perioda.

• 3 weeks later...

Moze jedno pitanje za izbor dimenzije guma:

Naime po prvi puta posjedujem "gluma" SUV jer je 2WD i uzeo sam ga iskljucivo jer mi je cesta od posla do stana uzas i nema bas naznake da ce se to popraviti u slijedecih 10 godina.

Uglavnom, radi se o Tucsonu prve generacije i sada je doslo vrijeme na promjenu guma. 

Dimenzije upisane su 215/65/16 (kojoj naginjem) i 235/60/16 koja je apsolutno nepotrebna meni kao normalnom korisniku.

Znam da trebam gledat index nosivosti, znam sto znaci, ali me jucer kod vuulkanizera zena strzala da ja moram gledat KOMBI gumu, a ne cestovnu sa indexom nosivosti od 98 pa vecoj.

Gledam prvenstveno sada ljetne gume nove  jer kod mene u Istri imamo 2 dana snijeg, a za to imam nove gume zimske na Skodi..

u ovim dimenzijama ima i "cestovnih" guma i ovih za SUV i kombi..da li samo index nosivosti gledat ili?

Ajmo savjeti, koje, sta, gdje? 

Imam istu dimenziju na Dusteru i dosta je zajebana jer je to standard za manje kombije tipa Vivaro i rijetko koja guma zadovoljava iole zahtjevniju vožnju ali "e trajati sto godina i isto kilometara...ja imam dva Contija...jednu zimsku (super) i jedne SUV cjelogodišnje koje su došle serijski i te su užas i sad sam u muci koje ljetne uzeti...obzirom da si u Istri i nemaš snijega stisni zube i uzmi neku skuplju premium ljetnu sa što boljim "osobna vozila" profilom...taj Tucson kao ni Duster nije težak auto tako da te ne treba previše zabrinjavati nosivost..

1 hour ago, Swordfish said:

Naime po prvi puta posjedujem "gluma" SUV jer je 2WD i uzeo sam ga iskljucivo jer mi je cesta od posla do stana uzas i nema bas naznake da ce se to popraviti u slijedecih 10 godina.

Uglavnom, radi se o Tucsonu prve generacije i sada je doslo vrijeme na promjenu guma. 

Dimenzije upisane su 215/65/16 (kojoj naginjem) i 235/60/16 koja je apsolutno nepotrebna meni kao normalnom korisniku.

Znam da trebam gledat index nosivosti, znam sto znaci, ali me jucer kod vuulkanizera zena strzala da ja moram gledat KOMBI gumu, a ne cestovnu sa indexom nosivosti od 98 pa vecoj.

Gledam prvenstveno sada ljetne gume nove  jer kod mene u Istri imamo 2 dana snijeg, a za to imam nove gume zimske na Skodi..

u ovim dimenzijama ima i "cestovnih" guma i ovih za SUV i kombi..da li samo index nosivosti gledat ili?

Bolje se drzati uze dimenzije

U 215 su skoro sve 98H

Izdvojio bi Bridgestone T001 660kn kod mene, gratis dostava na vrata

Za vise modela mozemo na pp

• Like 1

Evo samo da napisem da sam jako zadovoljan sa Bridgestone Blizzak LM005.

Po mokrom odlicne(bolje od Continentala TS850 koja je bila vrh), po suhom i hladnom odlicna, po snjegu sam skroz malo vozio pa nije referentno, ali to malo sto sam vozio sam bio zadovoljan.

Da kupujem opet isto bi uzeo, preporuka u svakom slucaju.

• Like 1

On 12/18/2020 at 8:45 AM, Swordfish said:

Sere kvake, pokusva ti uvaliti kombi gume...

Indeks nosivosti 98 je sasvim dovoljan za taj automobil.

U 2015/65 R16 dimenziji, koja je jedna od standardnih SUV/CUV/MPV dimenzija, izbor je velik, recimo imas novi Continental PremiumContact 6, novi Goodyear EfficientGrip Performance 2 ili EfficientGrip Performance 2 SUV (SUV verzija ima nesto tvrdju smjesu, dakle losije drzanje, ali manje se trosi)...

• 7 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...