Exfreerider Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 1 hour ago, Pekx said: Ma gume su ko nove, ali je dot "star". Prezadovoljan sam gumama, jedino se zna desiti da u ostrim zavojima zna guzica kliznut naglo (because Golf), dakle drzi drzi drzi ko blesava i onda odjednom kao da je led zadnji dio auta. Zakljucak je da moram kupiti 4 pogona, pa kad krene klizati molim krunicu dok ne prodje. Ti bi mijenjao kao novu gumu jer je dot2017 wtf ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 37 minutes ago, Exfreerider said: Ti bi mijenjao kao novu gumu jer je dot2017 wtf ? Ide zeni na Audija cijeli 19" setup pod uvjetom da se nisu gume prejebale od stajanja tih par mjeseci. A ja dok dodjem do kupovine novih guma, ko zna da li bude fosilnih goriva na planeti. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 On 3/18/2021 at 3:15 PM, dar-mar said: također, par puta kupovao gume na mall.hr... uvijek "friške", po 3 tjedna stare gume... samo info da su mi stigle gume iz Mall.hr, DOT je 3220 (zimske Kleber) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruki Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 samo info da su mi stigle gume iz Mall.hr, DOT je 3220 (zimske Kleber)Koliko si čekao? Ja naručio 12.03 ali još nisu ni krenule prema skladištu Edit: sad vidim da su poslali mail da im dobavljač nije odg 14 dana i narudžbu su storniraliPoslano sa mog SM-G780F koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 8 hours ago, Pekx said: Ja sam u proljece 2018. sa kupigume.hr narucio, dosle su sa DOT 2017. pocetak godine negdje, do tada me to sa dot-om gume nije jebalo, dok mi prosle godine prije lockdowna @DaracRS nije rekao jos malo pa moras mjenjat gume (napravio sam mozda 6-7k km sa autom ukupno jer vise stoji nego se vozi). A gume nisam imao ni dvije godine. Od onda ne pristajem na dot stariji od mjesec dana, ne jebem zivu silu vise. ? Treba tko GOODYEAR 225/35 R 19 88Y EAGLE F1 (ASYMMETRIC) 3 XL MFS dot 2017. mozda? ? Koliko para? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 8 hours ago, Pekx said: Ja sam u proljece 2018. sa kupigume.hr narucio, dosle su sa DOT 2017. pocetak godine negdje, do tada me to sa dot-om gume nije jebalo, dok mi prosle godine prije lockdowna @DaracRS nije rekao jos malo pa moras mjenjat gume (napravio sam mozda 6-7k km sa autom ukupno jer vise stoji nego se vozi). A gume nisam imao ni dvije godine. Od onda ne pristajem na dot stariji od mjesec dana, ne jebem zivu silu vise. ? Treba tko GOODYEAR 225/35 R 19 88Y EAGLE F1 (ASYMMETRIC) 3 XL MFS dot 2017. mozda? ? Ti se zajebavas ili si ozbiljan? Po čemu je stručnjak zaključio da moraš mjenjati gume uskoro? Po dotu iz 2017? Legenda... Je li on zamjenio auto jer mu je stariji od 2017te? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipe Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 jesu ti mozda nepravilno potrosene? izderane sa jedne strane? jer, realno, to je nova guma Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioCarArt Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 (edited) Ja sam isto bolestan na to da nova guma ima DOT iz tekuce godine, i takodjer je cetvrta sezona kapak sto zelim imat istu gumu na autu. 2016. Sam kupio auto sa 4 godine starim Turanzama, isti mjesec sam kupio 4 nove Potenze, 2019. sam naprijed stavio 2 nove Toyo jer Potenze jednostavno vise nisu drzale kak spada i na kraju 2020. jos dvije Hankook iza jer je Proxicama cijena skocila za 200kn po komadu u tom periodu no to je nebitno, samo kukam jer me frustrira sto nisu sve 4 iste. Bilo kako bilo, price o pravilnom skladistenju mi nikad nece znacit nista, guma je guma a nova guma je nova guma, iz mog iskustva vec nakon 2 godine svojstva se promjene dovoljno da to osjetim i da mi smeta. Pricam za ono na cemu sam vozio, a nisam nikad imao Continental, Dunlop ni Micheline pa za njih ne tvrdim, kolko kostaju i bolje im je da drze :D Edited April 1, 2021 by DarioCarArt Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 Prosječan Hrvat čitavu godinu vozi na Savi Eskimo, ali smeta ga Dot stariji od tri mjeseca. Osobno volim imati gumu nove proizvodnje za istu cijenu ako mogu, ali ako je dobar popust, par godina stara guma mi ne predstavlja nikakav problem jer ionako ih prije potrošim nego što ostare, pogotovo na dva kotača. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stile Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 Prosječan Hrvat čitavu godinu vozi na Savi Eskimo, ali smeta ga Dot stariji od tri mjeseca. Kakva Sava Eskimo? I još izjava da se vozi čitavu godinu?Osobno po zimi furam Continental WinterContact TS860, a po ljeti Dunlop Sport Maxx RT2.Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cokolino Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 14 minutes ago, Stile said: Kakva Sava Eskimo? I još izjava da se vozi čitavu godinu? Osobno po zimi furam Continental WinterContact TS860, a po ljeti Dunlop Sport Maxx RT2. Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk lep, nežan, neizbežan? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 Kakva Sava Eskimo? I još izjava da se vozi čitavu godinu?Osobno po zimi furam Continental WinterContact TS860, a po ljeti Dunlop Sport Maxx RT2.Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći TapatalkOk. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 priča o pravilnom skladištenju je točna, ali isto tako nisam u mogućnosti saznati je li guma skladištena pravilno ili ne. zato ako mogu, bira novu gumu. ovi koji se voze na gumi staroj 5+ god i potrošenoj na 50%, jer su ju kupili već 3 god staru, ili nisu nikad imali potrebu pošteno zakočiti na mokrom, pa ne kuže razliku ili nemaju za kruh, drugog objašnjenja nema 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 dobro to sa skaldistenjem mi nije jasno. kakvo je to nepravilno skladistenje? u odnosu na pravilno? Nepravilno skladiste valjda ovi znj mehanicari po selima koji prodaju savu eskimo i wutangchan gume. zaista me zanima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batina Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 Mračna, suha prostorija sa kontroliranom atmosferom i da je guma u pravilnom položaju. Znaci nigdje kod nas realno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 Guma koja se stavi u mračnu ( iako moderna guma nije osjetljiva na svjetlo kao nekada , neću reći uopće nije osjetljiva na svjetlo ali skoro ) prostoriju u pravilnom položaju bez oscilacija pretjeranih u temperaturi. Svaki suh i mračan kut podruma, garaže ili kao u mom slučaju ormara u stanu ( tu držim novi set moto guma )....jebi ga volim miris novih guma Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 Imamo nekog sa foruma da ima autoklub i suradjuje s HAKom za zamjenu guma? Ili ako nemamo, moze preporuka koji autoklub moze odraditi zamjenu na racun HAKa, a da se ne ceka na termin mjesec dana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 Evo jučer stavili GY napokon ? Tihe jako naspram Pirelli zimskih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 Kad citam ovaj topic izgleda mi kao da svi od jutra do mraka idu pun gas....? 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 Evo jučer stavili GY napokon Tihe jako naspram Pirelli zimskih.Ja sam trenutno na Hankook ljetnima koje su iz 2017e i pun k su glasnije od Conti zimskih koje sam skinuo. Nisu mrtve nit sjebane, al osjetno su glasnije Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 Ja sam nedavno stavio ljetne Lassa Atracta u 195/65/15.. naravno na Forda Connecta od 75ks...I gume vise nego dobre za lovu koju koštaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 2 hours ago, Uros said: Kad citam ovaj topic izgleda mi kao da svi od jutra do mraka idu pun gas....? A onda bacis oko u topic potrosnja i nikome auto ne trosi preko 6.2L? 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 A onda bacis oko u topic potrosnja i nikome auto ne trosi preko 6.2LPa to ti pričam , svima su barumke više nego dosta a ne najjače gume i onda ostare jer ih ne potroše.Meni nikad hiend gume nisu trajale više od 10000km jer sam ih vozio tada onako kako su se trebale voziti.A sad kad mi je auto prevozno sredstvo mogu i na drvenim bačvama se voziti a opet sam brži od 90% ekipe koja brije na dot race kurac palacPoslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 2 hours ago, Exfreerider said: A onda bacis oko u topic potrosnja i nikome auto ne trosi preko 6.2L? Pa da....teorije svemirske o gumama a onda u nekom drugom topicu kad se spomene da se netko negdje provozao kak treba onda krenu osude,ludaci ovo ono znaci ak se vozis da ti gume nikad ne cvile po zavojima slobodno kupi najjeftinije (samo ne bas kineze)....i dobro ti je sigurno 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 Nedavno sam stavljao ljetni set 19" na Insigniu pa sam imao dilemu koju sam jedva riješio bez savjetovanja sa forumskim znalcima? Good year 2008 i Bridgestone 2011 koje staviti naprijed? Uros još gora je moto ekipa za gume ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now