Jump to content

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, Kic said:

Napokon!

Znaci nebum moro nove gume uzimat za iduci TD  :clap:

Daj bože da bude u roku :)

Mogu taman Csc6 ubiti do kraja :D

Posted
4 hours ago, tigar_87 said:

Stvarno ne vidim smisao ovog posta kad sam to isto ja objavio, samo nisam kopirao tekst kao ti

Znam da je isti tekst, ali novi list mi je relevantniji izvor :)

Uostalom asfalt je najavljivan vec vise puta, ako se opet ne ostvari, a clanci "slucajno" nestanu imamo dokaz barem na forumu xD

Posted
12 hours ago, tigar_87 said:

Stvarno ne vidim smisao ovog posta kad sam to isto ja objavio, samo nisam kopirao tekst kao ti

ima smisla jer te pol forumaša ima na ignore listi

• Haha 6
Posted

Nadam se da ce podloga biti bolja neg je bila tj da nece biti smrgl papir koji ne drzi.

Hoce li i izletne zone urediti? Trend je vec godinama da se rade tvrde izletne zone tako da imas sanse uloviti auto. Ovako kada imas offroad sanse su kada malo pretjeras da ti treba novi kiler 100%

Sent from my Moto X4

Posted

Bas da kopiram sa jednog drugog foruma, dakle C/P necijeg posta:

Projekt je vrijedan 9,5 milijuna kuna, 
- uzet kredit od 7 milijuna i vlastitih 2,5 milijuna kuna 

- desetogodišnji prihod 105 milijuna kuna 

baš me zanima bilanca i račun dobiti i gubitka 
sa ovakvim prihodima su mogli biti dobro likvidni i ne bi im trebao kredit, 
kaže investirali samo 27 mil kuna u 10 god, ali u šta točno? 
hladni pogon ... koliko je ljudi zaposleno na stazi? 
smrdi mi da se tamo opako pere lova 
klasicna hrvatska prica, tudjim kurcem mlate po plotu 
da je to privatna staza, odavno bi imala i posteni asfalt, tribine, boxeve i svu potrebnu infrastrukturu ... jer u 25 godina koliko stazom upravljaju, ocito su prihodi znatno iznad 105 milja kuna ... a ulozili su lipov kurac

• Like 5
  • 1 month later...
Posted

Gledam malo po fejsu objave Motopulsa u vezi Grobnika, čini se da bude jos jedan u nizu dobro naplaćenih poslova a odrađenih katastrofalno

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Posted

Očekivao si drugačije?

kao prvo kolko sam skužio posao će odraditi hrvatska firma, zaći, NULA iskustva pri izradi trkaćih staza

I kako očekivati dobar posao. Vidit ćeš sada zavoja sa krivim nagibom ili bez njega, itd, graba i uleknuća više nego prije.

Naše firme nisu u stanju navuc ravan komad ceste da auto ne poskakuje ili trese, a kamoli trkaću stazu lol

Nisam se da ću biti u krivu i da će ispasti super.

Ima li kakvih fotki trenutnog stanja

Edit. Vidio na fb

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

• Like 1
Posted

Koliko znam asfalt riješavaju Talijani, stara podloga ostaje samo će se doraditi, nove se bankine rade i proširuju izletni dijelovi

Poslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk

• Like 1
Posted
Gledam malo po fejsu objave Motopulsa u vezi Grobnika, čini se da bude jos jedan u nizu dobro naplaćenih poslova a odrađenih katastrofalno

Upravo vidio...kako izgleda malo će strugnut bubnut cm novog asfalta a naplatiti kao da kompletnu novu postelju rade...
Posted
Upravo vidio...kako izgleda malo će strugnut bubnut cm novog asfalta a naplatiti kao da kompletnu novu postelju rade...
Neka nova tehnologija nano asfalt. Mikronski sloj

Posted
47 minutes ago, 2fast said:

Znači oni će zbilja samo staviti novi (tanki) sloj asfalta preko ovog starog?

Pa iskreno, mislim da je to bolje. Stari je već utaban i novi sloj će sigurno biti dovoljan. Tak rade i na Nürburgring-u Koliko vidim...

Posted (edited)

Ide navodno 40mm sloj tako nešto, tamo di su bile rupe su popunili, pukotine pokrpali i sad novi sloj preko svega, mislim da je to potpuno ok.

Edited by BM0021
Posted
1 hour ago, BaGy said:

Pa iskreno, mislim da je to bolje. Stari je već utaban i novi sloj će sigurno biti dovoljan. Tak rade i na Nürburgring-u Koliko vidim...

To se slažem da je stari utaban, nisam stručnjak i dopuštam da griješim, no ovako laički imam dojam da je tih 40 mm (a kad znamo da se to radi u Hrvatskoj znači minimalno 20 mm manje da možemo asfaltirat put do vikendice lokalnom "moćniku" i dvorište kumu od lika koji nam je sredio posao) dosta tanko i da će to brzo dobiti "kolotrage" i razići se.

Nadam se da griješim.

Posted

u poreču je jedna nizozemska firma stavljala taj mikro sloj u centru grada na 1 ili 2 kružna toka i na jednoj dionici prema nekoj selendri, po principu da rade besplatno, pa ako valja će dobiti ugovor za sve asfaltirati, ako ne vraćaju u prvobitno stanje.

nije trajalo ni 10 dana i počelo se ljuštiti, nakon mjesec dana cesta je izgledala kao osoba s nekom žešćom kožnom bolesti. sve su vratili kako je bilo i kasnije je došao običan asfalt.

druga strana priče je prijatelj inženjer koji tvrdi da su vremenski uvijeti u trenutku postavljanja tog shita bili loši zbog temperaturnih razlika i da ta metoda obično bude super u europi jer je kvaliteta zadovoljavajuća, cijena niža, a rok realizacije kraći

Posted
25 minutes ago, Bubi said:

druga strana priče je prijatelj inženjer koji tvrdi da su vremenski uvijeti u trenutku postavljanja tog shita bili loši zbog temperaturnih razlika i da ta metoda obično bude super u europi jer je kvaliteta zadovoljavajuća, cijena niža, a rok realizacije kraći

Kvaliteta je nešto što je najčešće u obrnuto-proporcionalnom odnosu sa cijenom...

Kad tu ubacimo i kratki rok, u svijetu građevine, sve je jasno. :)

Posted
1 hour ago, Bubi said:

u poreču je jedna nizozemska firma stavljala taj mikro sloj u centru grada na 1 ili 2 kružna toka i na jednoj dionici prema nekoj selendri, po principu da rade besplatno, pa ako valja će dobiti ugovor za sve asfaltirati, ako ne vraćaju u prvobitno stanje.

nije trajalo ni 10 dana i počelo se ljuštiti, nakon mjesec dana cesta je izgledala kao osoba s nekom žešćom kožnom bolesti. sve su vratili kako je bilo i kasnije je došao običan asfalt.

mikroasfalt je smeće kako god okreneš i problem je gdje god i kako god se stavi

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...