tonci Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 2 hours ago, Mille said: Nosac na turbu nema bas nikakve veze sa tim zasto je grana pukla . Prije bude pukla radi nosaca jer ga svi krivo sloze i ne dozvoljava sirenje grane od temperature , i zato pukne . Perekovic na Evo 9 ima najveci efr turbo i nasu granu i nikad nista nije puklo . Do sada smo slozili preko 70 grana u zadnjih 15 godina i nikada jos nista nije puklo . U čemu je tajna? Materijal? Način zavarivanja? Ili oboje? Ako je ovo poslovna tajna i ne želiš odgovoriti, samo zanemari pitanja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mille Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 2 minutes ago, tonci said: U čemu je tajna? Materijal? Način zavarivanja? Ili oboje? Ako je ovo poslovna tajna i ne želiš odgovoriti, samo zanemari pitanja. Nema tajne . Moras znati kojim redosljedom se vari grana i kako se slaze da na kraju ne bude prenapeta od varenja . Jer inace puca kakav got materijal bio i kako got debelo bilo . Sve mora biti pripasano u mm i moras znati u koju stranu i koliko ce povuci svaki zavar da bi na kraju dobio minimalnu prednapregnost . 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Nevezano za ovaj slucaj, ali zato sto i svaki Štef doma "konstruira" grane i tjunira po štalama, drago mi je da stiscu propise i uvode malo po malo reda u tjunerske vode. Bravo @Mille vidi se tko zna! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Top00 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Sto se ne bi trebao materijal popustiti, sve i da je ostao napet, nakon dvije godine taljenja na ~800°C ili koliki mu vec bude egt? Od kojeg je materijala radjena uopce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesko Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 1 hour ago, Pekx said: Nevezano za ovaj slucaj, ali zato sto i svaki Štef doma "konstruira" grane i tjunira po štalama, drago mi je da stiscu propise i uvode malo po malo reda u tjunerske vode. Bravo @Mille vidi se tko zna! Jm grana nije u štali rađena,to je ozbiljna firma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 17 minutes ago, vesko said: Jm grana nije u štali rađena,to je ozbiljna firma. Daj procitaj ponovno prvu recenicu, nisam ni mislio na ovaj slucaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 7 hours ago, Sasaa said: Jedini problem je kad mislis da se u HR ne moze napravit kao i vani. Svima koji su nesto takvo radili sam preporucio Mille-ta jer znam kako radi... Da ja idem raditi tako nesto isao bi kod njega, ali to nije bila poanta... 7 hours ago, Mille said: Nosac na turbu nema bas nikakve veze sa tim zasto je grana pukla . Prije bude pukla radi nosaca jer ga svi krivo sloze i ne dozvoljava sirenje grane od temperature , i zato pukne . Perekovic na Evo 9 ima najveci efr turbo i nasu granu i nikad nista nije puklo . Do sada smo slozili preko 70 grana u zadnjih 15 godina i nikada jos nista nije puklo . OK, ja imam samo jedno pitanje, zasto tvornica stavlja nosac? A zna se da tvornica gleda da ustedi svaki cent... Pored toga, JMF kaze da se grane ne smiju motati termo trakom, te su poznati slucajevi pucanja grana koje su bile omotane trakom, ali to mi je malo nategnuta teorija, posebno zato sto auto nema puno km... 6 hours ago, vesko said: Nije imala nosač, Hvala. 3 hours ago, Top00 said: Od kojeg je materijala radjena uopce? SS 304: http://www.jmfabrications.com/store/products.php?product=EVO-Twin-Scroll-Stock-Replacement-Exhaust-Manifold Slike od Kevinove grane: https://www.lancerregister.com/showpost.php?p=5393238&postcount=36 Na stranu to sto ne vidim smisao zamjene grane kad ides na hibridni turbo i hibridni turbo na takvom projektu, ali to je vec za neku drugu temu (ili nije, svatko sa svojim novcima kupuje ono sto zeli)... 2 hours ago, vesko said: Jm grana nije u štali rađena,to je ozbiljna firma. http://www.jmfabrications.com/site/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=57 http://www.jmfabrications.com/site/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=56 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Di je ta Kevinova završila... Bio ju je prodavao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 30 minutes ago, dejanR said: Di je ta Kevinova završila... Bio ju je prodavao... U Istri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Jel se zna koliko je dobio? Koliko je i tražio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snjur Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Koliko je tražio?Sent from my MI 6 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 (edited) Koliko je tražio? Zaboravio... Edited July 23, 2020 by dejanR Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgzg Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
epicuser Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 jedno je traziti, drugo je za kolko je prodan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 A za koliko je prodan? Čisto me zanima (ne mislim prodavati S3 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 mislim, na prvu se cini puno, no mislim da je cijena takva kakva je, ok. Auta nema bas puno, volan na pravoj strani, cini se odrzavan i fini upgrade dobijes na njemu cijene su im pocele opet rasti 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 da mu je barem koji put dobro izje.. majku na nekoj stazi, sve bih razumio. Ovak bacanje brdo love da bi si bio zgodan na fotkama..ne kuzim, nikak. 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Ti vozis golf, tiTo ne razumijes 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 30 minutes ago, Hic said: Ti vozis golf, ti To ne razumijes mora da je do toga 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeaCulpa Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 A za koliko je prodan? Čisto me zanima (ne mislim prodavati S3 ) 35 Kakve to veze ima sa S3, ta dva auta nisu bas za usporedbu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 9 hours ago, BaGy said: mislim, na prvu se cini puno, no mislim da je cijena takva kakva je, ok. Auta nema bas puno, volan na pravoj strani, cini se odrzavan i fini upgrade dobijes na njemu cijene su im pocele opet rasti Rijetko kad (slobodno citaj nikad) ces dobiti povrat love koji si ulozio u tuning, nebitno koliko je tuning kostao... Sto se cijena tice, variraju, ali recimo da su dobri LHD primjerci cca. 30k EUR, na to dodaj cca. 7k EUR za unos... CIjene lagano rastu, sumnjam da ce dostici cijenu od npr. Mercedes-Benza 190 EVO 2, koji su sad od 200 do 400k EUR, mooooozda eventualno TME ili neka druga limitirana izvedba... Ali moguce da bi s vremenom mogli doci do cijene Lancie Delte Integrale EVO 2, one su sad od cca. 60 do 100 k EUR... No to je tesko predvidjeti, to ce vrijeme i trziste pokazati... 9 hours ago, Xman said: da mu je barem koji put dobro izje.. majku na nekoj stazi, sve bih razumio. Ovak bacanje brdo love da bi si bio zgodan na fotkama..ne kuzim, nikak. Svatko ima svoje veselje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesko Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 50 minutes ago, MeaCulpa said: 35 Kakve to veze ima sa S3, ta dva auta nisu bas za usporedbu E nije nego 30,ako laže novi vlasnik onda i ja ? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 10 hours ago, vesko said: E nije nego 30,ako laže novi vlasnik onda i ja ? Bome, sa 45 000eur na 30 000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vandal2407 Posted July 25, 2020 Author Share Posted July 25, 2020 (edited) 48 minutes ago, tigar_87 said: Bome, sa 45 000eur na 30 000 stock auto vrijedi 30 000e. po slikama vidim da je ulozeno cca 30 000e. ne vidim razlog zasto radit takav projekt i onda prodat i izgubit 30 000e. pa rađe bi mi stajao u garaži nego da pola cijene izgubim. isto tako sasina impreza. ulozeno brdo love, a prodana ispod vrijednosti stock auta. Edited July 25, 2020 by vandal2407 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now