Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nažalost mene su u dva navrata na Mazdi pitali... Jednom na tehničkom pregledu, a jednom policija. Sve ovisi na koga naletiš. A ovako ako je sve po ps, onda im izbijem jedan adut iz rukava da me ne jebu.. 

• 3 weeks later...
Posted

Uniroyal RainSport 5 dali tko imao priliku odvoziti kojih bar 1000km s njima pa da moze usporediti s nekom drugom gumom?
Moram riješiti nove ljetne pa se mučim sto uzeti...

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Posted (edited)
5 minutes ago, Policnakvadrat1 said:

Uniroyal RainSport 5 dali tko imao priliku odvoziti kojih bar 1000km s njima pa da moze usporediti s nekom drugom gumom?
Moram riješiti nove ljetne pa se mučim sto uzeti...

Imao sam ih na 207 (cca 25.000 km) i sad na Volvu (9000 km). Za tu cijenu nema bolje gume po kisi. Cak i skupljima moze parirati. Kad ih potrosim ili kupim drugi auto obavezno opet njih kupujem. 

Edit: sad vidim da pitas za RainSport5, ja sam na 3. Pardon

Edited by _DEX_
  • Like 1
Posted (edited)
9 minutes ago, Policnakvadrat1 said:

Imao si ovu novu RS 5 ili staru RS3?
Čitam recenzije kao ova 5 se manje troši od stare serije 3 a sad znaj ga...
Samo da je dobra guma da nije šit ko sava emoji23.png

Stavio sam edit, nazalost RS3 ja imam. I ja sam procitao da se nova 5 manje trosi. Makar moje nakon 25.000 km (a cesto se pofrcem po zavojima) bile su jos odlicne. Problem je ocito kod teskih i puno jacih auta. :D

makar po gradu bas gledam i puno ekipe se cak na X5 vozi sa RS3. Mislim da se cak i nas clan @Vlado206 vozi na njima na svom X5.

Edited by _DEX_
  • Like 1
Posted
On 1/25/2020 at 1:01 PM, Uros said:

A tko Vas je ikad pitao za te upisane/neupisane dimenzije guma?

mislim ono normalno da bude problem ak je auto 15 cola u prometnoj,a ti nabijes 19

Al ono jel sad 185/60/15 ili 195/50/15 ono pa to te nitko nikad ne bude pitao

Ja nisam na pezou mogao proci tehnicki sa 195/50 umjesto 185/60. Siget.

Mislim ruzno je bilo sa tako plitkom gumom ionako. 

Posted

Ja vozim RS3 na X5, zamjerki nemam, potrošnja za 2 ljetne sezone (preko 20000km) nikakva, na nekih 7mm su sad. Zimske Pirelli nakon 2 zime su na 5mm.

Ali zadnja desna fali komadić gume, moram vidjet kako/zašto. Primijetio sam dok smo ih skidali sad na jesen. 

• Like 1
Posted

A budem probao pa ću znati
Do sada sam imao Pirelli P7 Cinturato i bile su ok 2 sezone cca 35 000km ovu proslu sezonu na mokrom katastrofa a šare 6.5mm rekao bi netko jos ko nove 900c16cb369450bcb45cf89c2dd1cdb6.jpg

Posted (edited)

S obzirom kako sam zadovoljan  sa RS3 definitivno cu sljedece uzeti RS5. Ja fakat vjerujem da mogu biti samo bolje. Bas javi kako si zadovoljan da znam. 

Edited by _DEX_
  • 2 weeks later...
Posted
12 minutes ago, tigar_87 said:

Koje su gume sad dobre u dimenziji 225/40 R18? Osim Uniroyal
Imam ponudu za dobre cijene, pa da usporedim jel jesu ili nisu

Malo sam bacio oko na ponudu i ima dobrih guma..Ovisi sve kako se vozis i koliki je budžet.

Michelin pilot sport 4,pirelli pzerro,goodyear eagle f1 asy 5,vredestein ultrac vorti..

Cijenom su sve četiri tu negdje,neke su malo skuplje a nije prevelika razlika u cijeni.

Osobno bi uzeo Michelin jer imam dobra iskustva s tim gumama.Vozio sam pilot sport 2 a sada vozim pilot sport 4s i definitivno ostajem na njima.Nazalost u 18” nema ps4s nego samo “obični” ps4 ali je svejedno dobra guma.

Posted
7 hours ago, rox said:

@Rwd Reci mi je li znatna razlika izmedu PS4 i PS4S?

Osobno nisam probao PS4 jer ako mogu uvijek biram više sportski orijentiranu gumu,a za 19” ih ima u ponudi.Rekao bi da je ps4s high performance guma dok je obični ps4 premium ljetna guma.Ps4s svakako ima prednost na stazi i nesto bolji grip na suhom sto je logično.Prije ps4s vozio sam pilot sport 2 i isto je bila dobra guma a ako uzmemo u obzir da je ps2 vec stara guma znaci da bi ps4 trebao bit jos bolja i naprednija guma.Viđao sam obični ps4 na M4 i vjerujem da je guma vise nego dobra cak i za nesto zahtjevnije vozace.Ako bas netko hoce nesto slicno ps4s vidim da ima pilot supersport u toj dimenziji.Neki cak kazu da im je supersport bio nesto bolji na suhom od ps4s dok je ps4s dosta poboljsana za kišu u odnosu na supersport.

• Like 1
Posted

Mislim da je kolega @tigar_87 pitao za gume u rangu cijene Uniroyala. Ove o kojima vi pricate su manje-vise duplo skuplje (PS4 model, PS4S jos i skuplja).

S obzirom da idu na Golf plus mislim da nema bas potrebu za PS4S gumom.

Posted

gledam slicnu dimenziju (235/45/18) i zanima me koja je po vama guma najtisa?

naime skuzio sam da na superbu to dosta igra ulogu, manjak izolacije pa je bucno unutra

buka ocito jebe i vani pa sam nasao primjer s britanskoga foruma:

• Like 1
Posted (edited)

moras se pomiriti s tim..mozes s gumama i spurom malo popraviti stvar, al da ce biti potpuno tiho...bas i ne

bas u testovima protiv passata su spominjali da je u skodi dosta losija izolacija..

no na facelift-u su navodno to sve popravili, puno bolja je izolacija :)

Edited by BaGy
Posted
On 25. 01. 2020. at 13:01, Uros said:

A tko Vas je ikad pitao za te upisane/neupisane dimenzije guma?

mislim ono normalno da bude problem ak je auto 15 cola u prometnoj,a ti nabijes 19

Al ono jel sad 185/60/15 ili 195/50/15 ono pa to te nitko nikad ne bude pitao

Gledaju u trenutku kada se nešto dogodi.

Naprimjer mene je u austriji udarila jedna ženska s ljetnim gumama po snijegu, pa je dobila 5000 EUR kaznu samo na račun guma (+ još dodatno za nesreću i ostalo). A na uviđaju su gledali dimenzije guma i na mom i na njenom autu je li se poklapa s onim iz prometne

Posted (edited)
53 minutes ago, BaGy said:

moras se pomiriti s tim..mozes s gumama i spurom malo popraviti stvar, al da ce biti potpuno tiho...bas i ne

bas u testovima protiv passata su spominjali da je u skodi dosta losija izolacija..

no na facelift-u su navodno to sve popravili, puno bolja je izolacija :)

dosao je auto s nekim starijim gumama pa smatram da nije relevantno, vidit cu kako ce bit s novim gumama, ako mi bude islo na zivce dampiram auto i gotovo

Edited by dodo99
  • Like 1
Posted
38 minutes ago, dodo99 said:

dosao je auto s nekim starijim gumama pa smatram da nije relevantno, vidit cu kako ce bit s novim gumama, ako mi bude islo na zivce dampiram auto i gotovo

onda moze biti stvarno zbog guma :)

Posted

Jesu ovo dobre cijene?

225/40R18 92Y XL FR RainSport 5 Uniroyal - 560kn
225/40R18 92Y XL FR PremiumContact 6 Continental - 680kn
225/40R18 92W XL FR ContiSportContact 5 SSR - 800kn
225/40R18 92Y XL FP Intensa UHP 2 Sava - 440kn

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...