Jump to content

Recommended Posts

Posted
  On 11. 03. 2021. at 20:45, Rwd said:

@ND4SPD Za sad po ovom testu izgleda obećavajuće...Znas i sam da bridgeston ima dobrih guma sa tvrdom bocnicom koje nažalost nisu dostupne u EU.Treba pričekati jos koji test pa ako se stvarno pokaže tako dobro onda joj dati šansu ?

Expand  

Sljedeca guma mi je Bridgestone Potenza Sport ili Pirelli P Zero...

On 11. 03. 2021. at 21:00, Gabre said:

osobno vozim bridgestone vec nekolike godine, RE760 Sport, sad sam na Firestone Indy 500 koje su rebrandirane Bridgestone RE003, iste je stavio i frend na Jaguara XKR sa valjda 400+ks na zadnjem pogonu i ima samo rijeci hvale za njih. Mislim da su za ljetne gume Bridgestone no brainer. I na kisi su super.

Expand  

Bridgestone u HR i EU ima nekakvu cudnu poslovnu politiku... Kao da ih jednostavno nije briga... Izbace RE050A (koja se jos uvijek prodaje!!!), RE002, obje vrhunske gume, dobro se prodaju i jedno deset godina nakon toga - nista... Cak je i "nova" S001 stara 10 godina!

Trazio sam RE003, nema u EU... Onda sam trazio RE-11, opet nema u EU, dok sam Yokohamu AD08R nasao i to u HR...

Posted
  On 11. 03. 2021. at 18:06, ND4SPD said:

Testovi koje je proveo TÜV SÜD na zahtjev tvrtke Bridgestone u periodu od srpnja do rujna 2020. u pogonima tvrtke Bridgestone EUPG (Italija) za ispitivanje u vlažnim i suhim uvjetima na vozilu Audi S4 3.0 TFSI i veličini gume 245/40 R18. Guma Potenza Sport u odnosu na performanse glavnim konkurenata u okviru istog segmenta: Continental Premium Contact 6, Michelin Pilot Sport 4, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, Pirelli P Zero PZ4.

Održava stabilnost vozila prilikom vožnje u ravnoj liniji ili u zavojima. Stabilnost u ravnoj liniji, ocjena: Bridgestone Potenza Sport (9,33), Continental Premium Contact 6 (9,00), Michelin Pilot Sport 4 (8,67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,67), Pirelli P Zero PZ4 (8,56). Stabilnost pri skretanju u zavojima, ocjena: Bridgestone Potenza Sport (9,21), Continental Premium Contact 6 (8,13), Michelin Pilot Sport 4 (8,67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,33), Pirelli P Zero PZ4 (8,58).

Najkraći put kočenja na suhim površinama. Put kočenja u suhim uvjetima (od 100 km/h do 0 km/h), u metrima: Bridgestone Potenza Sport (33,4), Continental Premium Contact 6 (35,4), Michelin Pilot Sport 4 (34,5), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (35,9), Pirelli P Zero PZ4 (34,8).

Nagrađena EU oznakom razreda A za indeks prianjanja na mokroj podlozi.

https://cdn-bridgestone.bridgestone.de/-/media/bridgestone_jss/files/psr/reports/potenza/sport/tuv-sud.ashx?la=de-de&rev=a9bff8e2fd5e431aaca20f23e00bb421&hash=3D449E30BE5FCF34DCDA8E06D31B6603

Expand  

Potenza Sport bi se trebala testirat usporedno sa Pilot 4s,F1 Supersport i Sportcontact 6.

On 11. 03. 2021. at 23:15, ND4SPD said:

Bridgestone u HR i EU ima nekakvu cudnu poslovnu politiku... Kao da ih jednostavno nije briga... Izbace RE050A (koja se jos uvijek prodaje!!!), RE002, obje vrhunske gume, dobro se prodaju i jedno deset godina nakon toga - nista... Cak je i "nova" S001 stara 10 godina!

Trazio sam RE003, nema u EU... Onda sam trazio RE-11, opet nema u EU, dok sam Yokohamu AD08R nasao i to u HR...

Expand  

Pogledaj Nankang AR1 umjesto Advan-a.

Za te novce i svrhu daleko best buy.

Posted

Na Z4 je Bridz S001 i nemam nikakve zamjerke, dapače. 

Na e21 Nankang NS2-R i kao pravi semislick, dok je hladan, klizalište. Kad se ugrije je OK. Čak mi je ''feel'' draži na S001, nekako mi je mekana bočnica? na NS2-R 

Posted
  On 11. 03. 2021. at 23:15, ND4SPD said:

Expand  

Po ovom teatu je Pzero PZ4 najlosija, a meni je bila odlicna, o Rim protectoru da ne pricam, cak stovise i sada nagi jem da bi ju opet uzeo, bas zbog toga sto mi je bila odlicna, a Rim protektor je VELIK!

S druge strane, rado bi probao nesto drugo, a sa Bridgestoneom sam uvijek bio zadovoljan i sad su mi zimske LM005 TOP

Posted
  On 12. 03. 2021. at 0:53, kutija said:

Potenza Sport bi se trebala testirat usporedno sa Pilot 4s,F1 Supersport i Sportcontact 6.

Expand  

Slazem se.

16 hours ago, kutija said:

Pogledaj Nankang AR1 umjesto Advan-a.

Za te novce i svrhu daleko best buy.

Expand  

Znam za tu gumu, dosta je hvale, ali ona je semi-slick. Yokohamin polu-slick je A050 (stara je A048), dok AD08R spada u novu kategoriju Extreme Performance Summer/Max Performance Summer guma, recimo tako je kategorizirana i na UK hill climb utrkama, dok prave polu-slick gume imaju svoju kategoriju...

Imao sam Dunlop DIrezza 03G, koja je medju najboljim poluslick gumama, Toyo R888 i tu Yokohamu, 03G se ne moze staviti u istu recenicu niti sa R888, a kamoli sa AD08R...

Posted

AD08R bi onda bio u rangu sa Cup2,Supersport R i s njima bi trebala bit NS2R.

Dirrezza bi trebala bit u rangu sa Cup2R,SupersportRS,Trofeo  i u tom rangu je AR1.

Inace AR1 je puno bolja nego R888 i R888R.

Posted

Nije bas....

Ar1 je isti rang ko cup2 .....

uostalom cup2R imas dimenzije za gt3rs....ostale bas i ne

Supersport rs isto imas samo za gt3rs

Posted
  On 12. 03. 2021. at 17:35, kutija said:

AD08R bi onda bio u rangu sa Cup2,Supersport R i s njima bi trebala bit NS2R.

Dirrezza bi trebala bit u rangu sa Cup2R,SupersportRS,Trofeo  i u tom rangu je AR1.

Inace AR1 je puno bolja nego R888 i R888R.

Expand  

Da, tako nekako...

R888 ima poprilicno mekanu bocnicu, cudno za takvu gumu...

On 12. 03. 2021. at 17:51, Uros said:

Nije bas....

Expand  

A kao Cup2 bi bio taj Extreme Performance Summer/Max Performance Summer, dok bu Cup2R bio pravi polu-slick... Supersport R i RS, ista prica...

Posted
  On 12. 03. 2021. at 17:51, Uros said:

Nije bas....

Expand  

Nije.

AR1 spada u Cup 2R kategoriju samo je cup2r bolja guma,ali i puno skuplja.

AR1 je "brza" guma od Cup2 sto je i normalno jel su razlicite kategorije,ali ne i drasticno brza sto govori koliko je Cup2 dobra guma.Pricamo o suhoj povrsini.Na mokroj Cup2 je puno brza od AR1.

Evo dobar video pa pogledaj.

Posted

Dosla je nova Cup2 Connect, osim sto ima opciju stavljanja senzora u gumu da ti prati temperaturu i tlak preko mob aplikacije kažu da je čak malo i brža i bolja od obične Cup2

Posted
  On 13. 03. 2021. at 8:32, tomos222 said:
E92 335,prednje gume 225/35/19 kaj uzet, gledam ps4s, za oko zapinje i gy f1 ss, savjeti?

Poslano sa mog BLA-L09 koristeći Tapatalk

Nemas potrebe za SSom, ja imam vec drugi set GY F1 Assy 5 na istom autu i tesko joj se nadje limit na javnoj cesti, definitivno best buy u toj klasi.. :)

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

• Like 1
Posted

Budem i to pogledo, imam pzero naprijed i nisam bas odusevljen, previše mi nekak prek nosa ide, nez kaj da kazem.

• Like 1
Posted
  On 13. 03. 2021. at 8:32, tomos222 said:

E92 335,prednje gume 225/35/19 kaj uzet, gledam ps4s, za oko zapinje i gy f1 ss, savjeti?

Expand  

Kao sto ti je Tutic vec rekao,asy 5 definitivno best buy,traje i drzi dobro.

Ako hoces nesto jos malo bolje i sam vrh ponude od ps4s bez razmišljanja.

A ovaj prednji kraj sto ti bjezi tako je i meni bilo cak i na ps4s i nije to do guma koliko do malog prednjeg nagiba,vidjet ces preporoda i koliko više gripa ako stavis vilice ?

• Like 1
Posted (edited)

ajmo forumski trgovci

225/35/19 GY Supersport. ponude moze ovdje ili u box. samo najbolje cijene ?

Edited by Dario
Posted

Meni Asy5 nikad više ne budu ni na tačke. Nikad mi se ni jedan auto nije tak pigao inicijalno na jačem kočenju ko Asy5....čak se i zimulje ponašaju sto puta bolje

Posted
  On 13. 03. 2021. at 11:49, Jasa said:
Meni Asy5 nikad više ne budu ni na tačke. Nikad mi se ni jedan auto nije tak pigao inicijalno na jačem kočenju ko Asy5....čak se i zimulje ponašaju sto puta bolje
Koja dimenzija? Na e92 u 225/35/19 i 255/30/19 su fantasticne, i sto je bitno, traju i traju..

Posted
  On 13. 03. 2021. at 11:49, Jasa said:

Expand  

ti si valjda jedini da nisu valjale

a znam 6-7 ljudi osobno sto ih voze i svi su odusevljeni 

• Like 1
Posted
  On 13. 03. 2021. at 8:52, tomos222 said:

Budem i to pogledo, imam pzero naprijed i nisam bas odusevljen, previše mi nekak prek nosa ide, nez kaj da kazem.

Expand  

Neces falit sa bilo kojom od te dvije.

• Like 1
Posted

Veca dvojba je nastala nakon tog videa, tu i je problem , Goodyear f1 sam vozio na proslom autu, nisam imo problema, al bas puno ljudi hvali ps4s pa me vuce. Realno 90% vremena je kuca poso i voznja po ZG. Koja bude jeftinija to cu uzet vjv. Hvala

Posted
  On 13. 03. 2021. at 11:57, Firechicken said:

Koja dimenzija? Na e92 u 225/35/19 i 255/30/19 su fantasticne, i sto je bitno, traju i traju..

Expand  

On 13. 03. 2021. at 12:10, Dario said:

ti si valjda jedini da nisu valjale

a znam 6-7 ljudi osobno sto ih voze i svi su odusevljeni 

Expand  

235/35/19

Jednostavno se auto pocne migoljit kad malo jace stisnem kocnicu, jako neugodan filing. Stare Conti SC5 i zimske Vredestein to ne rade.

Grip se necu bunit, trajanje i buka takoder, al to migoljenje je iritantno.

Pekx mi je reko da je isto primjetio

• Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...