Jump to content

Recommended Posts

Posted
19 minutes ago, vandal2407 said:

a i da postoji. opet on ne prikazuje nikad whp. i moze muljat uvijek sa crank hp

Jel ti znas kako rade fireovi valjci? Ili npr Maha? A kako mainline?

Posted (edited)
6 minutes ago, vandal2407 said:

muhini prvo mjere snagu (koju on ne zeli prikazat) i onda mjere gubitke. i to je onda kao crank. sve je to oke. al zasto ne prikaze WHP???

jer nemaš s čim usporediti taj podatak ako mjeriš serijski auto prvi put, pa možeš s takvim ispisom obrisat dupe

a snaga na osovini valjka se jasno vidi na grafu

@fire napisao si da si selio valjke. gdje su sad? poslao bi ti frenda da mu izmjeriš auto kad sve dovrši

Edited by JosipZG
Posted
6 minutes ago, vandal2407 said:

muhini prvo mjere snagu (koju on ne zeli prikazat) i onda mjere gubitke. i to je onda kao crank. sve je to oke. al zasto ne prikaze WHP???

svi valjci mjere isključivo moment/snagu na osovini valjka.  

Tako da bi dobio WHP opet moraš "dodavati" gubitke...  isto kao i da dobiješ crank HP...

Tako ako misliš da je crank HP muljaža, WHP je isti k...

• Like 1
Posted

Znaci, jedina "garancija" da je tvoj mjerni uređaj ispravan i da točno mjeri nije certifikat akreditiranog laboratorija koji je proveo umjeravanje, vec je tvoja rijec da sve to štima i da je okej.
Tebi svaka čast što si jedini to i rekao na nedvosmislen način, jer na isto pitanje postavljeno dvaput u drugoj temi nedvosmislenog odgovora nije bilo, a više od jednog vlasnika valjaka je vidjelo pitanje.

I mali disclaimer na kraju,
Ne ulazim u vaše privatne ratove nego me samo kao apsolutno nepristranog promatrača zanima što mi garantira da je mjerenje obavljeno kod yx mjeritelja točno, a kod yz mjeritelja netočno. A koliko vidim po napisanom, te garancije nema, da ne kažem da su i xy i yz i uw jednako (ne)tocni.

• Like 1
Posted
Just now, Lovre said:

Crank dyno... pretpostavljam

da. a i tko kaze da prizvođač nece mnipulirat sa snagom. recimo USDM impreza ima 305hp a EUDM 300. a eudm ima 300 jer skoro u svakoj drzavi je porez i osiguranje vece ak imas 301+hp. nevjerujem da bi 2 razlicite mape radili zbog 5 konja

Posted

Samo da napomenem, da gore napisano se odnosi na sve dynove koje mjere snagu motora po standardu(ima link u topicu, ako oce mogu ponovno poslati).

Znaci to je skoro svi dyno-i oko nas.

A podatci su s mog, jer mi je taj najdostupniji.

Posted
4 hours ago, gandi said:

Znaci, jedina "garancija" da je tvoj mjerni uređaj ispravan i da točno mjeri nije certifikat akreditiranog laboratorija koji je proveo umjeravanje, vec je tvoja rijec da sve to štima i da je okej.
Tebi svaka čast što si jedini to i rekao na nedvosmislen način, jer na isto pitanje postavljeno dvaput u drugoj temi nedvosmislenog odgovora nije bilo, a više od jednog vlasnika valjaka je vidjelo pitanje.

I mali disclaimer na kraju,
Ne ulazim u vaše privatne ratove nego me samo kao apsolutno nepristranog promatrača zanima što mi garantira da je mjerenje obavljeno kod yx mjeritelja točno, a kod yz mjeritelja netočno. A koliko vidim po napisanom, te garancije nema, da ne kažem da su i xy i yz i uw jednako (ne)tocni.

u tvom sam taboru ? 

ono sto mene zanima kod tih mjerenja, i zanima me kakvi bi rezultati bili,

ako XY klijent doveze auto i ne otvori haubu i ne kaze koji je motor unutra, te da samo zelis da "mjeritelj" izmjeri snagu, a bez da zna specke motora UNAPRIJED.

mozda sam zabrijao skroz, ali volio bih cuti odgovor.

Posted
43 minutes ago, Gabre said:

u tvom sam taboru ? 

ono sto mene zanima kod tih mjerenja, i zanima me kakvi bi rezultati bili,

ako XY klijent doveze auto i ne otvori haubu i ne kaze koji je motor unutra, te da samo zelis da "mjeritelj" izmjeri snagu, a bez da zna specke motora UNAPRIJED.

mozda sam zabrijao skroz, ali volio bih cuti odgovor.

imas na forumu mjerenja od kove vola, na tri dyno-a(cvh, habulin i ja) u istom danu.

Svi su bili u 2%.

Sto je zapravo i ocekivano, svi ti rade na istom principu po standardu. Bez mnozenja i tih gluposti.

• Like 1
Posted (edited)

kova ti je ime clana ovog foruma.

volvo ti je marka vozila.

Znaci covjek po imenu kova je svoj volvo isao testirati isti dan na tri dyno-a da vidi razliku. I nije je bilo.

I ja cesto imam dyno day-ove, gdje dode 10-25 auti i uopce ne znam tko sta ima. I mjeri se uvijek isto, kako se treba.

I bit ce ovaj petak jos jedan takav, ali ne vjerujem da ce itko tko sere u ovom topicu doci.

Edited by fire
  • Like 3
Posted

Znaci covjek po imenu kova je svoj volvo isao testirati isti dan na tri dyno-a da vidi razliku. I nije je bilo.

I ja cesto imam dyno day-ove, gdje dode 10-25 auti i uopce ne znam tko sta ima. I mjeri se uvijek isto, kako se treba.
I bit ce ovaj petak jos jedan takav, ali ne vjerujem da ce itko tko sere u ovom topicu doci.
istina, svi auti se mjere i nakon mjerenja ide rasprava sta ima sta nema sta treba popravit
osobno sam bio 2 puta, isao bi i ovaj da je auto u voznom stanju
Posted
30 minutes ago, fire said:

dođem ja. jel imas 4x4 valjke?

• Like 1
Posted
3 minutes ago, vandal2407 said:

dođem ja. jel imas 4x4 valjke?

Uskoro i pristup 4x4 dyno, ali opet pravilna metoda mjerenja.

Ali bolje nemoj doci, zadnji put dok radio subaru je bilo samo 29Hp gubitka.  A to je na tvojoj ciljanoj snazi preko 100Hp razlike u pravilnoj metodi i mnozenje. Pa ce opet biti kako s3 s serijskim motorom i vecim turbom je brzi a ima 100hp manje.

• Like 2
Posted

Daj napiši gdje si preselio valjke i u koliko sati ce biti u petak pa probamo doc frend i ja (ja mislim da je moj neispravan tj.da bi bolje trebao ići)
Posted
13 minutes ago, fire said:

Uskoro i pristup 4x4 dyno, ali opet pravilna metoda mjerenja.

Ali bolje nemoj doci, zadnji put dok radio subaru je bilo samo 29Hp gubitka.  A to je na tvojoj ciljanoj snazi preko 100Hp razlike u pravilnoj metodi i mnozenje. Pa ce opet biti kako s3 s serijskim motorom i vecim turbom je brzi a ima 100hp manje.

pa kako si mjerio subaru ak nemas valjke za 4x4?? kardan si skidao? ?

• Like 2
Posted
Just now, vandal2407 said:

pa kako si mjerio subaru ak nemas valjke za 4x4?? kardan si skidao? ?

Isao na 4x4 valjke.

• Like 1
Posted

Meni evo, kao laiku mi nije jasno, čemu ta opsjednost za tim brojkama?

Zar je toliko fucking bitno koliko kirurskih konja imas u konačnici? ?

Bitno da auto ide....brojke su sporedne ??

• Like 3
Posted
3 minutes ago, BaGy said:

Meni evo, kao laiku mi nije jasno, čemu ta opsjednost za tim brojkama?

Zar je toliko fucking bitno koliko kirurskih konja imas u konačnici? ?

Bitno da auto ide....brojke su sporedne ??

Mene isto boli kifla. Dokle god je brojka u 4 znamenke.

spacer.png

• Like 15
  • Samo ljubav 1
  • Thanks 1
  • Haha 3
  • Pekx changed the title to Dyno mjerenje demistifikacija - pojasnjenje rada i mjerenja
  • 2 weeks later...
Posted

Meni nije jasno kako ovi naši često spominjani dyno tuneri ne znaju mapirat jedan obični stock auto, a tu raspravu vode od jutra do sutra.

Svi pametni, a na cesti im auti ne idu puno bolje od originala. 

Ljudi, manite se naših dyno stručnjaka, u HR nema takvih, bar zasad. 

• Like 1
Posted
5 hours ago, Deki said:

Meni nije jasno kako ovi naši često spominjani dyno tuneri ne znaju mapirat jedan obični stock auto, a tu raspravu vode od jutra do sutra.

Svi pametni, a na cesti im auti ne idu puno bolje od originala. 

Ljudi, manite se naših dyno stručnjaka, u HR nema takvih, bar zasad. 

A koliko bi trebali po tebi ići bolje, 2x, 3x ili više? Proizvođači automobila su glupi, pa ne znaju napraviti kalibraciju auta?

• Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...